Recept Nepečený jablečný dort Pro Děti Veg

(Hodnoceno 3x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Nepečený jablečný dort

Postup

Dno formy vyložit piškoty. Můžete pocákat vhodným alkoholem, mně se osvědčuje sladké porto. Jablka oloupat, nakrájet na různě velké plátky (malé se rozvaří, větší zůstanou), podlít vodou a podusit doměkka. Přidat citron a dosladit. Možno přidat i skořici, rozinky apod. Pudink rozmíchat ve vodě, přilít k jablkům a povařit 3 min. Nalít na piškoty. Teď můžeme znovu poklást piškoty. Já to nedělám. Vložit do lednice. Vychladit. A vydržet s konzumací několik hodin, resp. do druhého dne!!!!! Ušlehat šlehačku, oslazenou smíchat s kysanou smetanou a rozetřít na dort těsně před podáváním. Povrch zdobit libovolně. Já od jara zdobím meduňkou nebo běžně sypu kakaem. Je to vynikající!!!!! Dělám poměrně často a vždy všem ohromně chutná! Původní recept z Ona Dnes.

Nahlásit recept

  • 29.11.06 vloženo
  • 99640x zobrazeno

Čas přípravy

  • velmi jednoduché‚

Ingredience

  • 1 bal dětských nebo ještě lépe cukrářských piškotů
  • 4-6 velkých kyselejších jablek - oloupat a na plátky
  • 1dl vody na rozmíchání pudinku + trochu na podlití jablek
  • 1 vanilkový pudink
  • cukr
  • citr. šťáva k jablkům z půlky citronu
  • 1 kysaná smetana
  • 1 šlehačka
  • trochu moučky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Rose - HK 23.11.14 16:27

všem doporučuji se skořicí a rozinkami

Odkaz na uvaření

gaburiatko 24.5.14 16:03

Vytahujem opat na svetlo tuto uzasnu tortu, k jablkam odporucam priadt aj skoricu, dostane to iny rozmer !!!
Tortu chvali aj moj bracho s priatelkou, ktori jablka moc nemusia.

Odkaz na uvaření

Monulie 18.10.12 20:18

Jeden z nejlepších jablkových moučníků, navíc nepečený. Ještě do něj přidávám skořici. (ve skutečnosti nevypadá tak zeleně:))

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

jcs1 16.10.12 11:13

Udělal jsem jednodušší - bez krému na dortu, bez alkoholu. Jinak jsem dělal obdobně (750 g jablek, 200 g cukru, 1 vanilkový puding). Jablka oloupat a nakrájet na plátky, vše dát vařit až do úplného změknutí jablek, potom v 1/8 litru vody rozmíchat vanilkový pudink a vlít do vařící směsi, už nevařit. Do dortové formy naskládat piškoty, zalít horkou směsí a 3× prostřídat.

Výborné!

Uvaření se již líbí 6 labužníkům
Odkaz na uvaření

gaburiatko 16.2.11 14:39

Úžasná tortička, určite to bude u nás pravidelná maškrtka :)

Odkaz na uvaření

glama 12.2.11 18:20

Na základě všech dobrých nápadů jsem nakonec dnes připravila tuto lahůdku..
Ale: menší množství a ne úplně vhodná forma se projevilo na výsledném estetickém dojmu..NE na chuti! Použito jedno balení cukrářských piškotů, ty pokapány sladkým portským. 4 větší jablka nakrájeny - tak, aby se část rozvařila a část zůstaly celé kousky, šťáva z půlky citronu a cukr. šlehačka s kysanou smetanou lehce oslazeny. Opravdu vřele doporučuji, je to velmi lehké a delikátní..
Kombinace šlehačky a kysané smetany je geniální! :-)

PS. Recept hodnotím. Nevymyslela jsem ho já, převzala jsem ho z Ona Dnes a mnohokráte vyzkoušela.. Hodnocení je na místě.

Odkaz na uvaření

glama 12.2.11 18:11

Diskuse k receptu Nepečený jablečný dort

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Nepečený jablečný dort

LindaL
1 příspěvek 27.8.15 10:20

Tohle miluju. Jen si většinou piškot peču, v těch kupovaných mi něco nechutná, nevím proč.


Normálně klasický piškotový korpus, nakrájím ho na tenčí plátky (doporučuju strunový kráječ, jinak je to vždycky křivé jak.. :lol: a je to.


Edit:
Ten odkaz na heureku nejak nefunguje, :roll: prostě si tam najděte „Krájecí struna na korpus“

Edit admin 1.9.2015 15:03 - odstranění odkazu

Ačraj
697 příspěvků 21.10.12 14:35
Nepečený jabl. dort..

Jcs1 200g cukru je příliš, dala jsem 150 g, příště dám ještě méně.
Já jablka rozvařila i se slupkama, nám to nevadí… :P

Příspěvek upraven 21.10.12 v 14:37

iva
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 1.3.11 22:52

u nás dáváme pudink ananasový a hlavně rozinky, piškoty do směsi zamícháme. Když zrovna nemám lenoru, tak vyloupu i pár ořechů.

Anitta
521 příspěvků 1.3.11 21:23

Nestačím zírat, co se tady všechno semlelo v krátké době…
Pomlouvat takovouhle dobrotu! Stejně mi není docela jasné o co šlo Di! :-? Četla jsem několik podobných receptů, ale tento u mě vyhrává, cpát tam ještě tvaroh a čokolády, to bych nedělala, zbytečně se z lehkého moučníku stane těžká bomba :mrgreen:

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 1.3.11 09:45

A pak že nevstanou noví bojovníci… :wink:

Zadupán může být ten, kdo ani po upozornění - standardním, kýmkoli, nepřestane sázet nové a nové duplikáty a víceplikáty..a/nebo současně odmítá přepsat ty již vložené.. pak dostane po zásluze.
I věci podle stejného principu se mohou výrazně lišit…namátkou keramický hrneček - keramický talířek. Stejný princip, stejné ingredience - jiný výsledek, výrazně se lišící..

Rozpitváváte zbytečné hlouposti..

A máte-li další osvícenské myšlenky, přeneste je Mimo mísu…pokud se tedy trefíte… :wink:
:mrgreen:

Příspěvek upraven 01.03.11 v 10:48

casino
4492 příspěvků 1.3.11 01:09

wydra, jste velkorysá…, ale ten oný by napsal „úmorná šťouravost“ :-)

glama, rozhodně recept nepřepisujte! :-)
Jistěže se to stane každému :wink: Já jen, že by bylo fajn, kdybyste si to uvědomila, až příště „čerstvý“ labužník dá duplicitní recept, tak abyste byla shovívavější a nezadupala ho, nebo mu nenakopala, či psí hlavu mu nenasadila :-(
Jinak, Vaše flexibilita je opravdu flexibilní :mrgreen: Během 119 minut jste schopna ze „stejného principu“ udělat „docela výrazně se lišící“ :-P

Pokud si myslíte, že tady bojuji proti lidem, nebo dokonce proti Vám, tak si tedy dost fandíte :-P Nenazýval bych to „boj“ a už vůbec ne s lidmi. Jen se snažím, ať je to Petr či Pavel, upozornit na pitomosti… Že sem tam udělám pitomce sám ze sebe? To přece patří ke hře :mrgreen: :mrgreen:

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 28.2.11 23:51

Nepletu se rada do veci verejnych, ale tohle si zaslouzi :potlesk: …roztomile úporná šťouravost....... krasna Hornickovina ! :potlesk:

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 28.2.11 23:16

Ale casino, nehloupněte..to se občas stane každému. Už jsem tu i psala, že stát se to může každému, tak proč ne mně… Mělo jste mě ale upozornit před čtyřmi lety, nebo kdokoli jiný, ráda bych to byla přepsala..i když možná ani ne…tenhle recept je stejně nejlepší :wink: Dnes už rozhodně nepřepíšu.
Prohlédněte si všechny podobné recepty. Tento se docela výrazně liší. A to jsem ho ani nevymyslela sama, jen převzala, vyzkoušela a poskytla dalším.

Škoda, že Vy nebojujete proti nešvarům, ale proti lidem..
Ta Vaše roztomile úporná šťouravost by se dala zhodnotit daleko smysluplněji… :wink:

Příspěvek upraven 28.02.11 v 23:17

casino
4492 příspěvků 28.2.11 22:53

Jj, tady není skromnost na místě :-)
Otázka času je na internetu relativní…, ale to vy jistě víte, nebo snad tušíte :wink:
Nevím zda poukazování na duplikaci je vyčichlé.., spíš moc nevoní to, že bojovnice proti vkládání podobných receptů, nebyla v době, kdy vyhledávání bylo
jednodušší, až tak zásadová :-P
http://www.labuznik.com/recipe.php?…

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 28.2.11 21:17

Princip je stejný, ale…musím skromně přiznat, že můj recept je lepší.. ;-) :mrgreen: Škoda, že jste si nevšimlo v době, kdy byl vložen.. po takové době je poukazování na duplikaci poněkud…vyčichlé..
Receptů tu mám více…začněte od prvního, ať některý nevynecháte ;-)
:mrgreen:

casino
4492 příspěvků 28.2.11 21:01

Jj, podobných, receptů není nikdy dost :-)
http://www.labuznik.com/recipe.php?…

Sylvie
2302 příspěvků 28.2.11 20:51

Těšila jsem se, jak si večer přečtu zajímavé příspěvky v diskuzích.
Prosím, udělejte pro mě jednu věc. Přesuňte své šarvátky do SZ.
Děkuji.
Pro Glamu: děkuji Ti za recept, líbí se mi.

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 28.2.11 20:44

Před šesti lety tu zdaleka nebylo tolik receptů, co dnes..A přesto se přidávají další a další…i obyčejné..přesto chutné.
A pokud tento recept znáte tak dlouho, mohla jste ho sem dát dávno. Já to udělala před více než čtyřmi roky a jak vidíte, i takový, podle Vás naprosto obyčejný recept, pokud ho sem někdo jiný vloží, dokáže udělat spoustu radosti a pochutná si na něm spoustu lidí. Žádný recept není dost obyčejný na to, aby někomu chutnal. Nač tolik podceňování…?
A nevkládejte mi do úst to, co jsem nikdy neřekla. Vaší slabostí není slušnost…

Příspěvek upraven 28.02.11 v 20:45

di
2451 příspěvků 28.2.11 20:17

Opakuju po sté, nedávám sem recepty proto, že jich je tu moc pěkných hodně. Moje (teda ty, které používám) jsou naprosto obyčejné a nepřijde mi vhodné je sem dávat.
Ale tohle jsme opravdu vařily s máti když jsem byla hodně malá a až teď to vyplavalo nahoru, tož jsem si to dovolila okomentovat; nic víc za tím není - jako obvykle. Možná (vlastně skoro určitě) mi vadil ten poučující a přezíravý tón v komentářích níže? Asi (a to hlavně) to taky bude tou neosobností internetu - člověk to jinak myslí a jinak to vyzní napsané, „zočivoči“ by to bylo úplně jiné.

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 28.2.11 19:59

A .. copak nám tím chtěla povědět?? Škoda, že jste ho sem dávno nevložila…mohli jsme ho dělat déle než ty více než čtyři roky, co je tu..
A nebo ho nedělám z nadbytku jablek…? :think:
:mrgreen:
A nepleťte si slušnost s hloupostí… ;-) Škoda, Di…

di
2451 příspěvků 28.2.11 19:42

glamo: já zas neznám za posledních cca 30-40 let nikoho, kdo má nadbytek jablek a tenhle recept nezná a nedělá. Říkalo se tomu „mokrý pes“, „mokrý dort“, „nepečená pudinková buchta z jablek“, „nepečený dort z jablek“ atd., atp., ad libitum.
Všimněte si, žádná (podle Vás zbytečná) slušnost, kterou Vy (jak jsem až dneska pochopila, mám holt dlouhé vedení) považujete za slabost.

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 28.2.11 18:51

To mě těší :-)
Neznám nikoho, kdo ochutnal a nevzplanul nadšením.. Za málo peněz hodně muziky… :wink:
:mrgreen:

Příspěvek upraven 28.02.11 v 18:52

Anitta
521 příspěvků 28.2.11 18:04

Byl vynikající!!! Jen se po něm zaprášilo! :wink:
Povrch jsem potřela šlehačkou s řeckým jogurtem a posypala čerstvýma borůvkama a ani nestačila vyfotit. Opravdu moc dobré, díky za recept! :-)

Anitta
521 příspěvků 23.2.11 21:11

Glama, nežiju v Česku a snažím se kupovat zdravější potraviny. Náhražky nejím. Pravý řecký jogurt není ničím zahušťovaný, pouze přecezený a je hustý, jako ta zakysaná smetana
http://www.fageusa.com/
stránka je sice v angličtine, ale Google ji přeloží i do čestiny.
Na dortík se moc těším, o víkendu ho určitě udělám! :-D

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 23.2.11 01:10

Anitto…na mě ty nízkokalorické vychytávky moc neplatí.. Já mám ráda poctivou, pravou a nefalšovanou kuchyni a raději toho sním méně, ale opravdového (tedy…dobré předsevzetí, ne??.. :mrgreen: )
Navíc tomu nevěřím - hustý jogurt bez tuku?? Tak to je umělohmotný, plný zahušťovadel, škrobů a kdovíjakých sajrajtů…A pak do něj slavnostně přidají (jako buzzword :wink: ) živé jogurtové bakterie ! Když je předtím tou chemií zabili… :roll:

Ale řecký jogurt miluju, s ním to musí být jak se zakysankou…ale pravý, neodtučněný! :-)
Dortík udělej, je senzační, jen ho udělej v jiné formě, ať je vyšší.. :-)

Příspěvek upraven 23.02.11 v 01:19

Anitta
521 příspěvků 23.2.11 00:39

Dortík vypadá velice mňam! Brzy udělám. Už jste někdy vyzkoušeli smíchat šlehačku s beztučným hustým řeckým jogurtem, místo se zakysanou smetanou? Je to výborné a méně tučné! :-)

gaburiatko
740 příspěvků 16.2.11 14:39

Úžasná tortička, určite to bude u nás pravidelná maškrtka :)

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 15.2.11 14:52

Gaburiatko, já jsem piškoty s jablíčky udělala večer a šlehačku se smetanou dávala až druhý den před podáváním. Ale jindy jsem to dala všechno rovnou. Je to tedy celkem jedno.
Třetí den v lednici stále vše pěkně pevně drželo. Když se šlehačka ušlehá pevně a smíchá se zakysankou, je výsledná hmota taková krémová, polotuhá, ne řídká..Nezapomeň ji osladit :-)
Ať vám chutná! :mrgreen:

Jooo..a celých 24 hodin být nemusí…I 12 stačí :-)

Příspěvek upraven 15.02.11 v 14:57

gaburiatko
740 příspěvků 15.2.11 14:47

Prave sa mi chladi torticka v chladnice, ale mam dilemu, ci tu slahacku s kyslou smotanou mam dat este pred tym 24 hodinovym odstatim alebo az, ked ju pojdem podavat. Poslednu vrstvu mam aj tak jablcka, cize nie su tam piskoty, ktore by potrebovali do seba vsat a taktiez sa bojim, ci to nezredne, vacsinou ked slahacka stoji, tak sa rozteka.

babi
6360 příspěvků 12.2.11 21:51

U nas se takovymto nepecenym piskotovym s ovocem rikavalo misa…variaci je nescetne. Je to neprimo inspirovano Malakovem :-)

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 12.2.11 18:20

Na základě všech dobrých nápadů jsem nakonec dnes připravila tuto lahůdku..
Ale: menší množství a ne úplně vhodná forma se projevilo na výsledném estetickém dojmu..
NE na chuti!
Použito jedno balení cukrářských piškotů, ty pokapány sladkým portským. 4 větší jablka nakrájena tak, aby se část rozvařila a část zůstaly celé kousky, šťáva z půlky citronu a cukr. Šlehačka s kysanou smetanou lehce oslazeny.
Postup a ostatní podle receptu.
Navrstvila do hlubší misky, následně překlopila na plochý tác. Jinou formu jsem nenašla :-(
Opravdu vřele doporučuji, je to velmi lehké a delikátní..
Kombinace šlehačky a kysané smetany je geniální! :-)

PS. Recept hodnotím. Nevymyslela jsem ho já, převzala jsem ho z Ona Dnes a mnohokráte vyzkoušela.. Hodnocení je na místě.

Příspěvek upraven 13.02.11 v 22:58

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Nepečený jablečný dort

Esme, podle chuti.Podle kyselosti jablek. Podle zkušenosti. Dobrou chuť!

Labužník kattie02
30 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Nepečený jablečný dort

Dělám taky, nejčastěji s borůvkami, ale bez šlehačky a pudinku, jen s oslazenou kysanou smetanou a pak dám do mrazáku. Oblíbené hlavně v létě. Zkusím i s jablky.

izak
38 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Nepečený jablečný dort

Tento recept znám od kamarádky Aničky, dort je moc dobrý. Podle ní dávám na vrstvu piškotů chuťově výraznější kompotované ovoce (meruňky, ananas). Moučník tak dostane slavnostnější výraz :-)

esmeralda
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Nepečený jablečný dort

Hurá, zase jeden nepečený…a hlavně jednoduchý.
Už je v oblíbených. Brzy vyzkouším.
Kolik toho cukru?

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz