Recept Německý tvarohový koláč s hrozienkami Veg

Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Tento recept mám z časopisu Apetit a je od Hanky Šemíkovej zo Simply good. Je šťavnatý a simply good…

Postup

Suroviny na cesto zmiešame, vyvaľkáme a dáme do tortovej formy s priemerom 28 cm tak, že urobíme okraje do výšky 4 cm. Dáme vychladiť (ja som to robila tak, že som cesto vychladila a potom dávala do formy, ale tie okraje mi spadávali, takže mi musela pomôcť dcérka, keď som vlievala plnku).
Rúru predhrejeme na 175 stupňov.
Plnku pripravíme vyšľahaním žĺtkov s cukrom, vanilkovým cukrom, smotanou, citrónovou kôrou a rumom. Do tejto hmoty zašľaháme tvarohy a pridáme hrozienka zmiešané so škrobom (ja som ešte preosiala cez sito, aby som hrozienka zbavila prebytočného škrobu).
Nakoniec pridáme sneh z bielkov a štipky soli. Najprv treba k tvarohovej hmote dať asi 4 PL snehu a nakoniec zvyšok zľahka zamiešať. Nalejeme do tortovej formy s cestom a pečieme pri 175 stupňoch asi 1 hodinu.
Ja som piekla v strede rúry, ale vhodnejšie by bolo v nižšej časti rúry, spodok som musela ešte dopekať, ale to môže byť aj problém mojej rúry.

Recept je z kategorií: Dezerty


Reklama

Nahlásit recept

  • 09.01.14 vloženo
  • 2986x zobrazeno

Ingredience

  • Cesto
  • 200 g hladkej múky
  • 125 g masla
  • 75 g kryštálového cukru
  • štipka soli
  • 1 vajce
  • Plnka
  • 250 g tučného tvarohu vo fólii
  • 500 g tučného tvarohu vo vaničke (ja som dala odtučnený od firmy KAPUCÍN)
  • 100 g kyslej smotany
  • 150 g kryštálového cukru, možno by som jemne ubrala, ale zasa nie je až tak presladený
  • strúhaná kôra z jedného citrónu, používam zmrazenú z biocitrónov
  • 1 PL vanilkového cukru
  • 3 žĺtky
  • 20 ml rumu
  • 100 g hrozienok, používam Alnatura z DMky
  • 1 PL škrobu
  • 3 bielky
  • štipka soli

Doporučená příloha

  • káva

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Německý tvarohový koláč s hrozienkami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Eja
3815 příspěvků 23.03.14 12:43

Uprostřed.

 
hippolyta
394 příspěvků 23.03.14 12:35

Díky za informaci, milá testovací pekařko! A pekla jsi naspodu trouby, nebo uprostřed?

 
Eja
3815 příspěvků 23.03.14 11:19

Hippolyto, předpekla jsem až do 180 st., pak naplnila a dopekla. Radši jsem dala límec z alobalu při předpékání, nevím, co by těsto po obvodu formy při rozmrzání/pečení provedlo. Vypadá to dobře, je ještě horký. Ale rozhodně bych se tohoto způsobu nebála, naopak mi to přijde jako dobrý nápad.

 
Eja
3815 příspěvků 22.03.14 23:11

Tak já jsem teď vložila do mrazáku formu s těstem, pokračovat budu ráno… :nevim:
Do náplně zcela jistě sušené brusinky a plátky mandlí…

 
hippolyta
394 příspěvků 10.01.14 23:13

Gaburiatko, pri predpekani pres okraje kolem dokola prehnu pruh alobalu, i pres kraj formy, takze kraje nespadnou. Chystam se na kolac zrovna zitra, testo uz se chladi v lednici (v mem puvodnim receptu dokonce testo davaji i s formou do mrazaku a pak rovnou do studene prave zapnute trouby, kde ho nechavaji predpekat, dokud teplota nedosahne 160°C, ale tenhle postup jsem zbabele nikdy nezkusila).

 
di
2451 příspěvků 10.01.14 13:46

Gaburiatko, pekla jsem to až na druhé příčce odspodu, jsem tak zvyklá (a taky jsem si špatně přečetla návod, spěchala jsem). Upečené to bylo pěkně, jen na místě přechodu mezi těstem a náplní takové malinko „mokřejší“, ale ne moc, přijatelně.
P. S. Recept jsem dávala přečíst i manželovi, aby věděl, co bude mít na snídani. Moc se mu líbil, hlavně slovenština, pro tu máme oba velikou slabost, je to moc hezký jazyk.

 
gaburiatko
739 příspěvků 10.01.14 13:33
Predpekanie

Di a piekla si v rure uplne dolu od zaciatku pecenia? Lebo podla mna, ked sa to hned da na spodok rury, tak sa moze spodok pekne upiect.
Tie marhule zneju dobre, ja milujem kombinaciu tvaroh, marhula, ale so suesnymi som neskusala :) Tak mam inspiraciu :)
Dakujem za odskusanie receptu.

 
di
2451 příspěvků 10.01.14 09:25

Takže zpráva o výsledku - koláč se povedl, je dobrý (hlavně náplň - je pěkně nadýchaná, drží a „nespadla“, jak to některé tvarohové náplně rády dělají). Cukru do náplně jsem dala jen necelých 100 gr., úplně to stačí, a protože jsem měla málo rozinek, přidala jsem trochu krájených sušených meruněk, celkem se tam kupodivu hodí. Příště ale asi budu na vaši radu předpékat, bude to lepší.

 
gaburiatko
739 příspěvků 10.01.14 07:58
Hippolyta

To predpecenie ma urcite zmysel, ja som piekla v strede a ked bol hotovy, tak som zistila, ze spodok je uplne biely, potom som dopekala od spodu, ale moc sa mi uz nedopiekol. Takze nabuduce skusim hned na spodu rury a ked to nebude stacit, tak budem predpekat podla Teba. Ale neviem si to moc predstavit, kedze tie vyvysene okraje sa mi ohybali.

Příspěvek upraven 10.01.14 v 08:04

 
hippolyta
394 příspěvků 09.01.14 20:34

Delam podobny (skoro stejny) kolac, ale testo vzdycky tak deset minut predpekam a pak pecu s naplni na nejspodnejsi pozici v troube. Skvely kolac.

 
di
2451 příspěvků 09.01.14 20:34

Ejo, ještě 10 minut pečení + chladnutí, uvidíme, zatím to aspoň od pohledu vypadá hezky. Měla jsem dnes chuť na nějakou buchtu a čiročirou náhodou jsem měla úplně všechny suroviny doma, proto jsem se do toho pustila.

 
Eja
3815 příspěvků 09.01.14 20:12

Dej vědět, jak si dopadla. Já nedám dopustit na toto . Ale pokud se Ti povede, vyzkouším :mavam:

 
di
2451 příspěvků 09.01.14 19:47

Tak už je v troubě, jsem zvědavá.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz