Recept Německý tvarohový koláč s hrozienkami Veg
gaburiatko Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Úvod
Tento recept mám z časopisu Apetit a je od Hanky Šemíkovej zo Simply good. Je šťavnatý a simply good...
Postup
Suroviny na cesto zmiešame, vyvaľkáme a dáme do tortovej formy s priemerom 28 cm tak, že urobíme okraje do výšky 4 cm. Dáme vychladiť (ja som to robila tak, že som cesto vychladila a potom dávala do formy, ale tie okraje mi spadávali, takže mi musela pomôcť dcérka, keď som vlievala plnku). Rúru predhrejeme na 175 stupňov. Plnku pripravíme vyšľahaním žĺtkov s cukrom, vanilkovým cukrom, smotanou, citrónovou kôrou a rumom. Do tejto hmoty zašľaháme tvarohy a pridáme hrozienka zmiešané so škrobom (ja som ešte preosiala cez sito, aby som hrozienka zbavila prebytočného škrobu). Nakoniec pridáme sneh z bielkov a štipky soli. Najprv treba k tvarohovej hmote dať asi 4 PL snehu a nakoniec zvyšok zľahka zamiešať. Nalejeme do tortovej formy s cestom a pečieme pri 175 stupňoch asi 1 hodinu. Ja som piekla v strede rúry, ale vhodnejšie by bolo v nižšej časti rúry, spodok som musela ešte dopekať, ale to môže byť aj problém mojej rúry.
Recept je z kategorií: Dezerty
- 09.01.14 vloženo
- 4816x zobrazeno
Ingredience
- Cesto
- 200 g hladkej múky
- 125 g masla
- 75 g kryštálového cukru
- štipka soli
- 1 vajce
- Plnka
- 250 g tučného tvarohu vo fólii
- 500 g tučného tvarohu vo vaničke (ja som dala odtučnený od firmy KAPUCÍN)
- 100 g kyslej smotany
- 150 g kryštálového cukru, možno by som jemne ubrala, ale zasa nie je až tak presladený
- strúhaná kôra z jedného citrónu, používam zmrazenú z biocitrónov
- 1 PL vanilkového cukru
- 3 žĺtky
- 20 ml rumu
- 100 g hrozienok, používam Alnatura z DMky
- 1 PL škrobu
- 3 bielky
- štipka soli
Doporučená příloha
káva
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Německý tvarohový koláč s hrozienkami
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Německý tvarohový koláč s hrozienkami
Uprostřed.
395 příspěvků 23.3.14 12:35
Díky za informaci, milá testovací pekařko! A pekla jsi naspodu trouby, nebo uprostřed?
Hippolyto, předpekla jsem až do 180 st., pak naplnila a dopekla. Radši jsem dala límec z alobalu při předpékání, nevím, co by těsto po obvodu formy při rozmrzání/pečení provedlo. Vypadá to dobře, je ještě horký. Ale rozhodně bych se tohoto způsobu nebála, naopak mi to přijde jako dobrý nápad.
Tak já jsem teď vložila do mrazáku formu s těstem, pokračovat budu ráno…
Do náplně zcela jistě sušené brusinky a plátky mandlí…
395 příspěvků 10.1.14 23:13
Gaburiatko, pri predpekani pres okraje kolem dokola prehnu pruh alobalu, i pres kraj formy, takze kraje nespadnou. Chystam se na kolac zrovna zitra, testo uz se chladi v lednici (v mem puvodnim receptu dokonce testo davaji i s formou do mrazaku a pak rovnou do studene prave zapnute trouby, kde ho nechavaji predpekat, dokud teplota nedosahne 160°C, ale tenhle postup jsem zbabele nikdy nezkusila).
2453 příspěvků 10.1.14 13:46
Gaburiatko, pekla jsem to až na druhé příčce odspodu, jsem tak zvyklá (a taky jsem si špatně přečetla návod, spěchala jsem). Upečené to bylo pěkně, jen na místě přechodu mezi těstem a náplní takové malinko „mokřejší“, ale ne moc, přijatelně.
P. S. Recept jsem dávala přečíst i manželovi, aby věděl, co bude mít na snídani. Moc se mu líbil, hlavně slovenština, pro tu máme oba velikou slabost, je to moc hezký jazyk.
740 příspěvků 10.1.14 13:33
Di a piekla si v rure uplne dolu od zaciatku pecenia? Lebo podla mna, ked sa to hned da na spodok rury, tak sa moze spodok pekne upiect.
Tak mam inspiraciu 
Tie marhule zneju dobre, ja milujem kombinaciu tvaroh, marhula, ale so suesnymi som neskusala
Dakujem za odskusanie receptu.
2453 příspěvků 10.1.14 09:25
Takže zpráva o výsledku - koláč se povedl, je dobrý (hlavně náplň - je pěkně nadýchaná, drží a „nespadla“, jak to některé tvarohové náplně rády dělají). Cukru do náplně jsem dala jen necelých 100 gr., úplně to stačí, a protože jsem měla málo rozinek, přidala jsem trochu krájených sušených meruněk, celkem se tam kupodivu hodí. Příště ale asi budu na vaši radu předpékat, bude to lepší.
740 příspěvků 10.1.14 07:58
To predpecenie ma urcite zmysel, ja som piekla v strede a ked bol hotovy, tak som zistila, ze spodok je uplne biely, potom som dopekala od spodu, ale moc sa mi uz nedopiekol. Takze nabuduce skusim hned na spodu rury a ked to nebude stacit, tak budem predpekat podla Teba. Ale neviem si to moc predstavit, kedze tie vyvysene okraje sa mi ohybali.
Příspěvek upraven 10.01.14 v 08:04
395 příspěvků 9.1.14 20:34
Delam podobny (skoro stejny) kolac, ale testo vzdycky tak deset minut predpekam a pak pecu s naplni na nejspodnejsi pozici v troube. Skvely kolac.
2453 příspěvků 9.1.14 20:34
Ejo, ještě 10 minut pečení + chladnutí, uvidíme, zatím to aspoň od pohledu vypadá hezky. Měla jsem dnes chuť na nějakou buchtu a čiročirou náhodou jsem měla úplně všechny suroviny doma, proto jsem se do toho pustila.
Dej vědět, jak si dopadla. Já nedám dopustit na toto . Ale pokud se Ti povede, vyzkouším
2453 příspěvků 9.1.14 19:47
Tak už je v troubě, jsem zvědavá.