Recept Nadívané, opečené a osmažené telecí řízečky

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Nadívané, opečené a osmažené telecí řízečky

Postup

Mléko přiveďte k varu a zalijte jím světlou jíšku z hladké mouky a másla a na mírném ohni povařte 7 minut, abyste získali hustý krémový bešamel. Ochuťte ho předem namočenými a nadrobno pokrájenými houbami a šunkou, osolte a opepřete, přidejte 2 lžíce strouhaného parmezánu. Nechte vychladnout. Z kýty nakrájejte 12 stejných řízečků a obalte je po jedné straně v hladké mouce. Rychle je pomoučenou stranou opečte dočervena, osolte a opepřete. Hned je na opečené straně potřete silnou vrstvou bešamelu a nechte odpočinout v chladničce asi 30 minut. Potom je obalte po obou stranách v hladké mouce, vajíčku a ve strouhance. Nakonec je smažte ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje, nejprve po straně s bešamelem, pouze jednou je obraťte a dozlatova osmažené nechte okapat na papírové utěrce. Ze zbylého bešamelu vytvořte drobné kroketky, obalte ve strouhance, osmažte a podávejte jako přílohu. La Cucina Italiana 2005 březen

Recept je z kategorií: Telecí maso

Nahlásit recept

  • 08.11.07 vloženo
  • 9837x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1,5 h

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 600g telecí kýty
  • 500ml mléka
  • 100g hladké mouky
  • 100g másla
  • 70g sušené šunky prosciutto crudo
  • 10g sušených hub
  • strouhaný parmezán
  • 3 vejce
  • strouhanka
  • olivový olej a olej na smažení
  • sůl
  • bílý pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Nadívané, opečené a osmažené telecí řízečky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Nadívané, opečené a osmažené telecí řízečky

Labužník Milan04
546 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Nadívané, opečené a osmažené telecí řízečky - Dando

takto dělám bešamel obvykle TARGET = _new (ne vždy) já; netvrdím, že je to správné…

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Nadívané, opečené a osmažené telecí řízečky - MI_LANE :-)

a co třeba sójové mléko?, ale nemám zkušenost ho použít na bešamel :-)

Labužník Milan04
546 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Nadívané, opečené a osmažené telecí řízečky - Dando

obrázek lákavý (jako vždy); jenže co s tím mlékem (fakt ho někteří nemohou). Ale líbí se mi to tak, že zkusím něco vymyslet - a dám pak případně vědět…

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Nadívané, opečené a osmažené telecí řízečky
Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz