Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
danda Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Mléko přiveďte k varu a zalijte jím světlou jíšku z hladké mouky a másla a na mírném ohni povařte 7 minut, abyste získali hustý krémový bešamel. Ochuťte ho předem namočenými a nadrobno pokrájenými houbami a šunkou, osolte a opepřete, přidejte 2 lžíce strouhaného parmezánu. Nechte vychladnout. Z kýty nakrájejte 12 stejných řízečků a obalte je po jedné straně v hladké mouce. Rychle je pomoučenou stranou opečte dočervena, osolte a opepřete. Hned je na opečené straně potřete silnou vrstvou bešamelu a nechte odpočinout v chladničce asi 30 minut. Potom je obalte po obou stranách v hladké mouce, vajíčku a ve strouhance. Nakonec je smažte ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje, nejprve po straně s bešamelem, pouze jednou je obraťte a dozlatova osmažené nechte okapat na papírové utěrce. Ze zbylého bešamelu vytvořte drobné kroketky, obalte ve strouhance, osmažte a podávejte jako přílohu. La Cucina Italiana 2005 březen
Recept je z kategorií: Telecí maso
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Nadívané, opečené a osmažené telecí řízečky
546 příspěvků 25.1.09 03:43
takto dělám bešamel obvykle TARGET = _new (ne vždy) já; netvrdím, že je to správné…
a co třeba sójové mléko?, ale nemám zkušenost ho použít na bešamel
546 příspěvků 25.1.09 03:43
obrázek lákavý (jako vždy); jenže co s tím mlékem (fakt ho někteří nemohou). Ale líbí se mi to tak, že zkusím něco vymyslet - a dám pak případně vědět…
foto