Recept Nadívané, opečené a osmažené telecí řízečky

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Nadívané, opečené a osmažené telecí řízečky

Postup

Mléko přiveďte k varu a zalijte jím světlou jíšku z hladké mouky a másla a na mírném ohni povařte 7 minut, abyste získali hustý krémový bešamel.
Ochuťte ho předem namočenými a nadrobno pokrájenými houbami a šunkou, osolte a opepřete, přidejte 2 lžíce strouhaného parmezánu. Nechte vychladnout.
Z kýty nakrájejte 12 stejných řízečků a obalte je po jedné straně v hladké mouce. Rychle je pomoučenou stranou opečte dočervena, osolte a opepřete.
Hned je na opečené straně potřete silnou vrstvou bešamelu a nechte odpočinout v chladničce asi 30 minut.
Potom je obalte po obou stranách v hladké mouce, vajíčku a ve strouhance.
Nakonec je smažte ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje, nejprve po straně s bešamelem, pouze jednou je obraťte a dozlatova osmažené nechte okapat na papírové utěrce.
Ze zbylého bešamelu vytvořte drobné kroketky, obalte ve strouhance, osmažte a podávejte jako přílohu.

La Cucina Italiana 2005 březen

Recept je z kategorií: Telecí maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 08.11.07 vloženo
  • 9164x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1,5 h

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 600g telecí kýty
  • 500ml mléka
  • 100g hladké mouky
  • 100g másla
  • 70g sušené šunky prosciutto crudo
  • 10g sušených hub
  • strouhaný parmezán
  • 3 vejce
  • strouhanka
  • olivový olej a olej na smažení
  • sůl
  • bílý pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Nadívané, opečené a osmažené telecí řízečky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Labužník Milan04
546 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Nadívané, opečené a osmažené telecí řízečky - Dando

takto dělám bešamel obvykle TARGET = _new (ne vždy) já; netvrdím, že je to správné…

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Nadívané, opečené a osmažené telecí řízečky - MI_LANE :-)

a co třeba sójové mléko?, ale nemám zkušenost ho použít na bešamel :-)

 
Labužník Milan04
546 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Nadívané, opečené a osmažené telecí řízečky - Dando

obrázek lákavý (jako vždy); jenže co s tím mlékem (fakt ho někteří nemohou). Ale líbí se mi to tak, že zkusím něco vymyslet - a dám pak případně vědět…

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Nadívané, opečené a osmažené telecí řízečky

foto

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Tažený štrůdl


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Květáková polévka Květáková polévka
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Kuře na kapustě Kuře na kapustě

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz