Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
jolana Marocká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Baklazany olupeme, narezeme na platky asi pol. cm a nechame so solou vypotit alebo namocime do slanej vody (lepsie) nechame chvilu postat asi 15-20 minut, potom vyzdimame a oprazime na oleji asi tak do polovice a este kusok :-) Na oleji oprazime najemno nasekanu cibulku, ked zmakne pridame na jemno nasekany cesnak, oprazime, pridame mlete masko a nasekane feferonky. Osolime, okorenime a oprazime. Uvarene spagety (asi pol sacku) este teple zmiesame s este teplym maskom. Pridame nasekane olivy, susene paradajky, basalcu alebo tymian a syr. Premiesame. Pekacik/okruhly pekacik s vyssim okrajom vylozime oprazenymi platkami baklazanu, na to nanesieme spagety, na vrch ulozime druhu polovicu baklazanov, dobre popritlacame a dame do horucej rury zapiect. Asi po 7-10 minutach polejeme omackou (1 salka) s paradajkoveho pretlaku ( jednoducho pretlak rozmiesame v horucej vode, ma byt taka stredne husta nie riedka) a dobre zapecieme. Tortu vyklopime presne ako vyklapame mucnik a podavame. Cize dno bude hore. Ozdobime snietkou dacoho , olivkami, peknym zubatym usmevom, iskrou v ocku a poriadne velke cinkacie okruhle nausnice do uska az zrak prechadza...o)) Dobru chut!
Recept je z kategorií: Hovězí maso
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Mushtag?