Recept Můj recept na nakládání zelí do sklenic ( bez vaření)

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Recept-c-1 Postrouhané zelí s cibulí a s ostatní směsí dobře promícháme a necháme aspoň půl dne uležet. Pak zase dobře promícháme a plníme sklenice a uzavřeme (nejlépe šroubovacími vršky). Do sklenic nalíváme i puštěnou vodu ze zelí. Pokud nedáváme nakladač ani pyrosiřičitan draselny, je lepší zelí v uzavřených sklínkách zavařit aspoň 20 minut na 90 stupních. ------------------------------------------------------------------------------- Recept-c-2 Zeli nakládané bez nakladače (deka) 10 kg zelí, 3,5 litru vody, málo přes deci octu, 1 1/2 kg cibule, 40 cukerínu, 20 dkg soli, 1/2 balíčku kmínu, hrst horčičného semínka, 1 sáček pyrosiricitanu draselneho (10g) Postup je stejný. Pokud neni pyrosiricitan draselny, je lepší zelí povařit ve sklínkách.

Recept je z kategorií: Konzervace zeleniny

Nahlásit recept

  • 17.09.03 vloženo
  • 25292x zobrazeno

Ingredience

  • Tento recept je asi na 8 sklenic.
  • 3 1/2 kg zelí
  • 70 dkg cibule
  • 1/4 litrový hrníček nastrouhaného křenu
  • 1/2 litru octu
  • 33 dkg cukru jemného, nebo mletého
  • 1-2 lžíce kmínu (podle svojí libosti)
  • 1/4 litru oleje
  • trošku soli (asi čajovou lžičku)
  • 1 nakladač -100 g( z něhož vyberu černé kuličky), nebo hrst hořčičného semínka
  • malou lžičku pyrosiřičitanu draselneho

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Můj recept na nakládání zelí do sklenic ( bez vaření)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
dedulik20
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Můj recept na nakládání zelí do sklenic ( bez vaření)

Načo sa tam dáva pyrosiricitan ?

Pampeliska191
1075 příspěvků 19.09.03 13:07
Kata

Delavam oba tyto zpusoby nakladaneho zeli, ale doporucila bych Ti ten recept c-1.
Zda se nam lepsi, i kdyz jsou oba dobre, ale s krenem je to chutnejsi. Mnozstvi- vahu sacku jsem dopsala k receptu. U receptu c-1 davam nakladac(nebo hrst horcicneho seminka) i malou lzicku pyrosiricitanu.
U receptu c-2 neni nutne davat pyrosiricitan, ale jsem ho sterilovala.
Konecne ten pyrosiricitan nemusis davat do zadneho receptu, ale v tom pripade bych nalozene zeli bych sterilizovala. Mam vyzkouseny recept c-1 , ze ten se nemusi sterilizovat a to proto ze je tam kren.
preji Ti at se Ti pokus zdari a at vam zelicko chutna.

Labužník káťa02
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Pampeliška

Prosila by som upresniť -
l sáček, koľko je to gramov, a dávaš i nakldač i pyrosulfit? Ďakujem

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Cibulačka Cibulačka
Chléb s celerem Chléb s celerem
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz