Recept Můj recept na nakládání zelí do sklenic ( bez vaření)
Pampeliska191 Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Recept-c-1 Postrouhané zelí s cibulí a s ostatní směsí dobře promícháme a necháme aspoň půl dne uležet. Pak zase dobře promícháme a plníme sklenice a uzavřeme (nejlépe šroubovacími vršky). Do sklenic nalíváme i puštěnou vodu ze zelí. Pokud nedáváme nakladač ani pyrosiřičitan draselny, je lepší zelí v uzavřených sklínkách zavařit aspoň 20 minut na 90 stupních. ------------------------------------------------------------------------------- Recept-c-2 Zeli nakládané bez nakladače (deka) 10 kg zelí, 3,5 litru vody, málo přes deci octu, 1 1/2 kg cibule, 40 cukerínu, 20 dkg soli, 1/2 balíčku kmínu, hrst horčičného semínka, 1 sáček pyrosiricitanu draselneho (10g) Postup je stejný. Pokud neni pyrosiricitan draselny, je lepší zelí povařit ve sklínkách.
Recept je z kategorií: Konzervace zeleniny
- 17.09.03 vloženo
- 37861x zobrazeno
Ingredience
- Tento recept je asi na 8 sklenic.
- 3 1/2 kg zelí
- 70 dkg cibule
- 1/4 litrový hrníček nastrouhaného křenu
- 1/2 litru octu
- 33 dkg cukru jemného, nebo mletého
- 1-2 lžíce kmínu (podle svojí libosti)
- 1/4 litru oleje
- trošku soli (asi čajovou lžičku)
- 1 nakladač -100 g( z něhož vyberu černé kuličky), nebo hrst hořčičného semínka
- malou lžičku pyrosiřičitanu draselneho
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Můj recept na nakládání zelí do sklenic ( bez vaření)
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Můj recept na nakládání zelí do sklenic ( bez vaření)
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Načo sa tam dáva pyrosiricitan ?
1075 příspěvků 19.9.03 13:07
Delavam oba tyto zpusoby nakladaneho zeli, ale doporucila bych Ti ten recept c-1.
Zda se nam lepsi, i kdyz jsou oba dobre, ale s krenem je to chutnejsi. Mnozstvi- vahu sacku jsem dopsala k receptu. U receptu c-1 davam nakladac(nebo hrst horcicneho seminka) i malou lzicku pyrosiricitanu.
U receptu c-2 neni nutne davat pyrosiricitan, ale jsem ho sterilovala.
Konecne ten pyrosiricitan nemusis davat do zadneho receptu, ale v tom pripade bych nalozene zeli bych sterilizovala. Mam vyzkouseny recept c-1 , ze ten se nemusi sterilizovat a to proto ze je tam kren.
preji Ti at se Ti pokus zdari a at vam zelicko chutna.
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Prosila by som upresniť -
l sáček, koľko je to gramov, a dávaš i nakldač i pyrosulfit? Ďakujem