Recept Můj recept na nakládání zelí do sklenic ( bez vaření)

Pampeliska191 Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Recept-c-1 Postrouhané zelí s cibulí a s ostatní směsí dobře promícháme a necháme aspoň půl dne uležet. Pak zase dobře promícháme a plníme sklenice a uzavřeme (nejlépe šroubovacími vršky). Do sklenic nalíváme i puštěnou vodu ze zelí. Pokud nedáváme nakladač ani pyrosiřičitan draselny, je lepší zelí v uzavřených sklínkách zavařit aspoň 20 minut na 90 stupních. ------------------------------------------------------------------------------- Recept-c-2 Zeli nakládané bez nakladače (deka) 10 kg zelí, 3,5 litru vody, málo přes deci octu, 1 1/2 kg cibule, 40 cukerínu, 20 dkg soli, 1/2 balíčku kmínu, hrst horčičného semínka, 1 sáček pyrosiricitanu draselneho (10g) Postup je stejný. Pokud neni pyrosiricitan draselny, je lepší zelí povařit ve sklínkách.

Recept je z kategorií: Konzervace zeleniny

Nahlásit recept

  • 17.09.03 vloženo
  • 27986x zobrazeno

Ingredience

  • Tento recept je asi na 8 sklenic.
  • 3 1/2 kg zelí
  • 70 dkg cibule
  • 1/4 litrový hrníček nastrouhaného křenu
  • 1/2 litru octu
  • 33 dkg cukru jemného, nebo mletého
  • 1-2 lžíce kmínu (podle svojí libosti)
  • 1/4 litru oleje
  • trošku soli (asi čajovou lžičku)
  • 1 nakladač -100 g( z něhož vyberu černé kuličky), nebo hrst hořčičného semínka
  • malou lžičku pyrosiřičitanu draselneho

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Můj recept na nakládání zelí do sklenic ( bez vaření)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Můj recept na nakládání zelí do sklenic ( bez vaření)

dedulik20
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Re: Můj recept na nakládání zelí do sklenic ( bez vaření)

Načo sa tam dáva pyrosiricitan ?

Pampeliska191
1075 příspěvků 19.9.03 13:07
Kata

Delavam oba tyto zpusoby nakladaneho zeli, ale doporucila bych Ti ten recept c-1.
Zda se nam lepsi, i kdyz jsou oba dobre, ale s krenem je to chutnejsi. Mnozstvi- vahu sacku jsem dopsala k receptu. U receptu c-1 davam nakladac(nebo hrst horcicneho seminka) i malou lzicku pyrosiricitanu.
U receptu c-2 neni nutne davat pyrosiricitan, ale jsem ho sterilovala.
Konecne ten pyrosiricitan nemusis davat do zadneho receptu, ale v tom pripade bych nalozene zeli bych sterilizovala. Mam vyzkouseny recept c-1 , ze ten se nemusi sterilizovat a to proto ze je tam kren.
preji Ti at se Ti pokus zdari a at vam zelicko chutna.

Labužník káťa02
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Pampeliška

Prosila by som upresniť -
l sáček, koľko je to gramov, a dávaš i nakldač i pyrosulfit? Ďakujem

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Hruškový koláč

Nejlepší recepty

Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Jahodový pohár Jahodový pohár
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz