Recept mortadela

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Všetko vymiešame kým masa nezhustne, necháme 24 hodín v chladničke.Potom ešte raz poriadne premiešame dáme do sáčku na tlačenku a varíme 90 minút. Potom sa ešte teplé obalí v červenej paprike

Recept je z kategorií: Speciality z vepřového bůčku

Nahlásit recept

  • 05.02.06 vloženo
  • 10422x zobrazeno

Ingredience

  • 1kg bôčik - pomliet
  • 1 lyžica soli (polievkova)
  • 1 lyžica vegety
  • 1/2 lyžičky mleté korenie
  • 3-4 strúčiky cesnaku
  • 5 vajec

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu mortadela

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Eja
3854 příspěvků 26.01.13 19:58

Casino, taky jsem si myslela…

casino
4488 příspěvků 25.01.13 22:24

S Bunter souhlasím :palec:
S anickav nesouhlasím :)
Eja, mortadela je nejlepší samotná… :palec:
A pokud je krájená předpisově jak píšete, pak ze šišky o průměru asi čtvrt metru, z jednoho lístku vytvořený „šáteček“ spuštěný do úst lze zajíst kouskem bílého pečiva ulomeného např. z vypečené, KŘUPAVÉ „hvězdičky“ (něco jako naše bulka, ale místo střídy je v ní NIC :palec: :)

Eja
3854 příspěvků 25.01.13 19:52

Občas se dá koupit opravdu dobrá mortadela, se správnou strukturou obsažených surovin, občas se najde řezník, který je schopen ji nakrájet na jemňoučké plátky, a občas vám řeznice poradí netradiční způsob, jak servírovat. Dnes se mi to nějak sešlo, sice jsem byla trochu nedůvěřivá, ale…kvalitní mortadela na skoro průsvitné plátky, decentně posypaná naťovou cibulkou a pokropená velmi jemně kvalitním jemným balsamicem… :potlesk:

anickav
2904 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: mortadela

nič moc to nie je…

Bunter
457 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: mortadela

Je to tak jak píše Manana. Mortadela musí obsahovat kostky špeku a ve Francii se přidáví zelený pepř. Dříve se dochucovala Mortadela i myrtou, ale to už dneska málokdo ví.
Danusa zřejmě kopírovala recept odtud
recepty.veruska.cz/_sys/m_veprove/mortadela.html
což je server na který jsem dříve přispíval ale tento recept nemá s pravou Mortadelou nic společného. Ono je to ošidné Mortadela je něco jako býval za komunistů Gothai, ale je to úplně něco jiného. Mortadela je pýchou italských řezníků, je slabě uzená několik dní a několik dní i zraje. I když je to měkký salám nemusí se okamžitě spotřebovat. Má svojí trvanlivost. Pamětníci si jistě vzpomenou na italský film kde hlavní roli hrála krásná Sofia Loren, ale i hlavní roli hrál salám Mortadela, který vezla do Ruska při pátrání po svém pohřešovaném manželovi Marcello Mastroianim…

Manana
1515 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: mortadela

by měla obsahovat kostky špeku a celá zrnka zeleného pepře, a taky trochu muškátového oříšku.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Tiramisu z mascarpone

Nejlepší recepty

Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz