Recept Moravská velikonoční nádivka a špenátový salát

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Vepřové plecko uvaříme v papiňáku v malém množství osolené vody, ihned otevřeme a do ještě horké vody přihodíme uzené maso. Necháme vychladnout.
Oloupeme veku a nakrájíme na větší kousky, vychladlé maso nakrájíme na menší kousky. V míse lehce promícháme a mírně pokropíme vodou z vařeného masa. Pozor, aby nevznikla kaše.
Přidáme vejce, opatrně sůl ( vývar bývá již dost slaný ), pepř a hrst opláchnutých, nasekaných mladých kopřiv.
Opět lehce promícháme a dáme do sádlem vymazaného a strouhankou
vysypaného pekáče.
Pečeme zvolna asi 40 min do zrůžovění povrchu. Čerstvé špenátové listy propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat, případně odstředíme.
Nakrájíme na jemno cibulku a zpěníme na másle, přidáme pokrájený špenát, pepř, utřený česnek se solí, podusíme asi 1 min a ihned podáváme jako přílohu.

Recept je z kategorií: Směsi mas

Nahlásit recept

  • 20.03.08 vloženo
  • 8055x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 1/2 hod

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • 250 g vařeného plecka
  • 250 g uzené domácí krkovičky
  • 2-3 vejce
  • 1 veka
  • sůl
  • pepř
  • hrst mladých kopřiv
  • sádlo a strouhanka na vymazání a vysypání plechu
  • 1 kg špenátových listů
  • 1 cibule
  • sůl
  • pepř
  • česnek

Doporučená příloha

  • salát se špenátových listů nebo jenom kyselé okurky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Moravská velikonoční nádivka a špenátový salát

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
reladis
74 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Moravská velikonoční nádivka a špenátový salát

Dekuji, ze to vyzkousis a napis, jak se to povedlo…letos jsem poprve travila Velikonoce mimo svoji rodinu a tak si o recept napsaly obe me dcery…jenom nevim, jestli se vam podarilo sehnat koprivy…zpravy o pocasi z ceska nejsou ruzove…drive jsem je mela i tyden v lednici pro " sichr ". Plecka kupuji 350-400 g, protoze se varenim " smrskne " a neco uzdibuji behem vareni :)))

Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Moravská velikonoční nádivka a špenátový salát - RELADIS

Dekuji! Vyzkousim! :) Hezke Velikonoce!

reladis
74 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Moravská velikonoční nádivka a špenátový salát

ano…myslím papiňák a veka se Lucianko opravdu oloupe a použije se jen vnitřek…děláme to doma již několik let…nádivka je potom jemnější…zkus to a uvidíš…nesmi se však moc pokropit vývarem, aby z ní nebyla kaše. Hezké Velikonoce.

Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Moravská velikonoční nádivka a špenátový salát

veku oloupeme?

omlouvám se za své otázky, ale to jsem v životě neslyšela…

Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Moravská velikonoční nádivka a špenátový salát

rychlí hrnec - to je prosím papiňák? :)

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Selská pivní polévka Selská pivní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz