Recept Moravská velikonoční nádivka a špenátový salát

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Vepřové plecko uvaříme v papiňáku v malém množství osolené vody, ihned otevřeme a do ještě horké vody přihodíme uzené maso. Necháme vychladnout.
Oloupeme veku a nakrájíme na větší kousky, vychladlé maso nakrájíme na menší kousky. V míse lehce promícháme a mírně pokropíme vodou z vařeného masa. Pozor, aby nevznikla kaše.
Přidáme vejce, opatrně sůl ( vývar bývá již dost slaný ), pepř a hrst opláchnutých, nasekaných mladých kopřiv.
Opět lehce promícháme a dáme do sádlem vymazaného a strouhankou
vysypaného pekáče.
Pečeme zvolna asi 40 min do zrůžovění povrchu. Čerstvé špenátové listy propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat, případně odstředíme.
Nakrájíme na jemno cibulku a zpěníme na másle, přidáme pokrájený špenát, pepř, utřený česnek se solí, podusíme asi 1 min a ihned podáváme jako přílohu.

Recept je z kategorií: Směsi mas


Reklama

Nahlásit recept

  • 20.03.08 vloženo
  • 7967x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 1/2 hod

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • 250 g vařeného plecka
  • 250 g uzené domácí krkovičky
  • 2-3 vejce
  • 1 veka
  • sůl
  • pepř
  • hrst mladých kopřiv
  • sádlo a strouhanka na vymazání a vysypání plechu
  • 1 kg špenátových listů
  • 1 cibule
  • sůl
  • pepř
  • česnek

Doporučená příloha

  • salát se špenátových listů nebo jenom kyselé okurky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Moravská velikonoční nádivka a špenátový salát

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
reladis
73 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Moravská velikonoční nádivka a špenátový salát

Dekuji, ze to vyzkousis a napis, jak se to povedlo…letos jsem poprve travila Velikonoce mimo svoji rodinu a tak si o recept napsaly obe me dcery…jenom nevim, jestli se vam podarilo sehnat koprivy…zpravy o pocasi z ceska nejsou ruzove…drive jsem je mela i tyden v lednici pro " sichr ". Plecka kupuji 350-400 g, protoze se varenim " smrskne " a neco uzdibuji behem vareni :)))

 
Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Moravská velikonoční nádivka a špenátový salát - RELADIS

Dekuji! Vyzkousim! :) Hezke Velikonoce!

 
reladis
73 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Moravská velikonoční nádivka a špenátový salát

ano…myslím papiňák a veka se Lucianko opravdu oloupe a použije se jen vnitřek…děláme to doma již několik let…nádivka je potom jemnější…zkus to a uvidíš…nesmi se však moc pokropit vývarem, aby z ní nebyla kaše. Hezké Velikonoce.

 
Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Moravská velikonoční nádivka a špenátový salát

veku oloupeme?

omlouvám se za své otázky, ale to jsem v životě neslyšela…

 
Labužník lucian.ka02
841 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Moravská velikonoční nádivka a špenátový salát

rychlí hrnec - to je prosím papiňák? :)

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz