Recept Mísa z ledu (originální pohoštění z ledové mísy)

penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Mísa z ledu (originální pohoštění z ledové mísy)

Postup

Na dno větší misky sáme kostky ledu, na ně postavíme druhou, menší misku (*obr. 1*). Pracujeme rychle. Po obvodu rozložíme do meziprostoru mezi další kostky ledu zelené lístečky a květy a nakonec ze zalijeme vodou. Vnitřní misku ihned zatížíme, aby nevyplavala (*obr. 2*). Vodu nalijeme jen do poloviny požadované výšky, tvořící se led se bude rozpínat. (*Pozor, aby voda nepřetekla do horní misky.*) Dáme zmrazit. Když je led hotový, necháme misky cca 10 minut v místnosti. Povrch povolí a díky pružnosti plastu misky snadno odstraníme. Ledovou misku naplníme připraveným ovocem a servírujeme. Čerpáno z Praktické ženy.

Recept je z kategorií: Studená kuchyně

Nahlásit recept

  • 23.04.04 vloženo
  • 4792x zobrazeno

Ingredience

  • *Kompotové nebo čerstvé ovoce můžete svým hostům v blížících se teplých dnech servírovat zcela netradičním způsobem. K výrobě ledové mísy poslouží plastové misky dvou rozměrů, které snadno snesou zmražení v mrazícím boxu. Než se vám krásná dekorace rozpustí, bude všemi obdivovanou korunou slavnostní tabule.*
  • 1 sáček na ledové kostky
  • 2 plastové misky shodného tvaru a dvou velikostí
  • 5 - 6 barevných květů
  • zelené lístky
  • kámen na zatížení
  • voda.

Doporučená příloha

  • teplé srdce

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Mísa z ledu (originální pohoštění z ledové mísy)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Mísa z ledu (originální pohoštění z ledové mísy)

esmeralda
4812 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Mísa z ledu (originální pohoštění z ledové mísy)

Tyto ledové misky také vyrábím. Jsou výborné na zahradní posezení. Dávám do nich ovoce, ovocné saláty, vařené krevety, zeleninové saláty atd… Mimochodem, na výrobu používám misky kovové. A tu vnitřní misku zatěžuju vodou.
Nejen že to vypadá velice impozantně, ale po skonzumování potravin má ještě pes hračku a žádné mytí nádobí.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Karbanátky Karbanátky

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz