Recept Mimiboršč

Labužník Katka_H02 Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Obojí maso povaříme do měkka v kojenecké vodě s kouskem cibule a petržele. Mrkev, řepu, kapustu pokrájíme na malé kousky. Když je maso hotové, dáme do dalšího kastrolku máslo a opečeme na něm chvilinku zeleninu. Přidáme mouku, chvilinku ještě opečeme a zalijeme vývarem z masa. Přidáme pokrájené maso (nemusíme všechno, dávám ho vařit tolik, aby byl vývar silnější). Vaříme až je zelenina měkká. Přidáme smetanu a prohřejeme. Stáhneme z plotny. Rozmixujeme podle chti našeho mrněte. Nesolíme a nekořeníme i tak to bude miminku chutnat.

Recept je z kategorií: Ostatní recepty pro děti

Nahlásit recept

  • 11.11.05 vloženo
  • 4839x zobrazeno

Počet porcí

  • 1 porce

Ingredience

  • Pro děti od 8. měsíce
  • 25 g hovězího nebo telecího masa (nejlépe BIO)
  • 25 g jehněčího masa (BIO)
  • 1 malá mrkev asi 25 g
  • stejné množství červené řepy
  • stejné množství kapusty hlávkové
  • malý kousek petržele
  • kojenecká voda
  • malinký kousek cibule (asi jako polovina hrášku)
  • kousek másla asi jako lískový oříšek
  • 1/2 PL celozrnné mouky pšeničné
  • 1 KL zakysané smetany nebo dobrého bílého jogurtu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Mimiboršč

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Květáková polévka Květáková polévka
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz