Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
esmeralda Australská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Na opravdovou čínskou smaženou rýži si zajdu nejraději přímo do čínské restaurace. Existuje mnoho způsobů jak ji připravit. Když ji ale dělám doma jako přílohu, není nad tuto rychlou verzi.
V porcelánové misce rozmícháme vajíčko se lžící vody nebo mléka. Vlníme na plný příkon 90 vteřin. Vznikne nám miniomeleta kterou rozkrájíme na malé kousky. K ní přídáme hrášek, papričku nakrájenou na plátky a syrové krevety rozkrojené na třetiny. Do mikrovlnné nádoby dáme rýži, mírně osolíme, zalijeme dvěma hrnky vařící vody z konvičky, zamícháme a nepřikryté vaříme 7 minut. Zamícháme, dáme opět do mikrovlnky a vaříme dalších 7 minut. Přidáme obsah misky, asi lžíci vařící vody, důkladně promícháme a vaříme 30 vteřin. Přikryjeme a necháme aspoň 5 minut stát. Můžeme dochutit sojovou omáčkou nebo troškou sezamového oleje. Povrch je též možno posypat nakrájenou jarní cibulkou, nebo komerčně připravenou smaženou šalotkou .
Recept je z kategorií: Pokrmy z rýže
Cokoliv připravené na asijský způsob
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Mikrovlnková 'smažená' rýže dle Kathy
Tak teda ještě jednou díky za inspiraci. Místo hrášku se našla plechovka žampionů, místo krevet byly zbytky grilované krůty. v druhé půlce vaření rýže jsem dala vývar z kostí. Maso s žampiony se prohřálo krátce na woku a na konci jsem tam šupla i tu hotovou rýži. Dochutit a bylo. Nádobí umyl nejoblíběnější člen rodiny, někteří si dali nohy na stůl a já šla věšet. Zkrátka poho
4813 příspěvků 8.6.10 16:17
Jsem moc ráda že chutná.
Myslím si že mikrovlnka je stále (jako každý relativně nový vynález) nedoceněná.
Mě zbyl krocan od grilování o víkendu. K chvále na tento rychlý recepis se musím připojit. Snadno, rychle a téměř jakkoli velká hromada jídla… to nemá chybu. Jen si neumím vysvětlit, že jsem to neregistrovala.
Zbyla mi rýže od neděle. Za necelých deset minut od chvíle, kdy jsem vlezl do kuchyně, jsem sedal k talíři a pochutnal jsem si. To je pro človška, který přišel z práce a chce ještě posekat zahradu úžasná věc!
4813 příspěvků 17.4.10 10:57
Doufám že nebudete zklamaní. Myslím že konečný výsledek záleží na dochucení.
Každý má rád něco jiného - experimentujte.
Já mám závislost na sladkou thajskou chilli omáčku.
I já se připojím - díky za nápad, už vím jak dostat zbylé mražené krevetky do jídla i pro ty, co odmítají novoty
Srdcervoucí díky Esmeraldo,doteď jsem tuhle rýži, u nás oblíbenou dělal „po klasicku“ = pracně a zdlouhavě, to znamená ne moc často. Teď se to změní.
Tak tohle bude stálice naší rodiny. Předně všechno, co obsahuje máme rádi, ale hlavně! mikrovlnka a rychlovarná konvice, jsou jediné dvě věci, kterých se holky v kuchyni umí dotknout
.
A nepište mi, že je to ostuda, já to vím.
A děkuju, Esme.