Recept Maltská zapečená rýže - Ross il forn

(Hodnoceno 2x) Maltská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Maltská zapečená rýže - Ross il forn

Úvod

Recept na tradiční slanou zapečenou rýži. Kdo má rád, je možné přidat do rýže vrstvu ricotty nebo bešamelu (jako u lasagní), my ji máme rádi tradičně:-)

Postup

Uvaříme rýži a scedíme ji. Na pánvi na olivovém oleji opražíme cibuli, anglickou slaninu a maso, dokud nezměkne, poté přidáme rajčata, protlak, pepř, sůl, petrželka, bazalka a cukr a zhruba 15min prováříme na malém plamenu. Poté omáčku promícháme s rýží, přidáme polovinu sýra a 3 vejce, důkladně promícháme, poté směs dáme do pekáče vymazaného máslem, posypeme zbytkem sýra a zalijeme zbylým vejcem. Peče zhruba 30minut na 200 oC, dozlatova.

Recept je z kategorií: Hlavní jídlo


Reklama

Nahlásit recept

  • 03.07.13 vloženo
  • 6656x zobrazeno

Čas přípravy

  • příprava 20 min, pečení 30

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 300 g uvařené dlouhozrnné rýže
  • 100 g anglické slaniny
  • 2 cibule nakrájené najemno
  • 6 spařených oloupaných rajčat
  • 400 g mletého masa (nejlépe směs hovězího a vepřového)
  • 4 vejce
  • 5 lžic rajčatového protlaku
  • 1 lžíce cukru (nebo i více, podle toho jak kyselá jsou rajčata)
  • 100 g parmezánu
  • pepř
  • sůl
  • olivový olej
  • bazalka, petrželka
  • máslo na vymazání pekáče

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Pavlínka19 21.05.14 14:50

Bez hovězího masa a jen 3 vejce. Moc dobré! Děkuji za recept.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Odkaz na uvaření

Bento 06.07.13 03:16

Dakujem za pripomenutie tohto klasickeho vyborneho receptu :-)

Uvaření se již líbí 7 labužníkům

Diskuse k receptu Maltská zapečená rýže - Ross il forn

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Eja
3788 příspěvků 18.07.13 18:55
Moc dobré

I ve veg verzi, místo mletého masa kostičky cukety a pórek. Koktejlová rajčátka navrch, na poslední chvíli zapnutý gril shora. :mavam:

 
Gzira
2 příspěvky 17.07.13 13:48

Jsem ráda, že Vám chutnalo a díky za lákavé foto. My ji vždycky nějak sníme rychleji než mě napadne udělat fotku :mrgreen:

Příspěvek upraven 17.07.13 v 13:49

 
esmeralda
4813 příspěvků 04.07.13 03:58

Tak tohle se mi moc líbí.

Zapečenou rýži občas dělám. Je to ideální na spotřebování zbytků masa, například z nedělního BBQ.

V tomto receptu se mi líbí obzvláště ta Ricotta. Jestli to není tím, že jsem ji včera zakoupila kilo (v takovém hezkém cedníčku) a teď přemýšlím do čeho ji přidat.

Při první příležitosti vyzkouším a poreferuji. Díky za recept.

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Koláč a la piňa colada


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Chilli con carne Chilli con carne

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz