Recept Maltská zapečená rýže - Ross il forn

(Hodnoceno 2x) Maltská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Maltská zapečená rýže - Ross il forn

Úvod

Recept na tradiční slanou zapečenou rýži. Kdo má rád, je možné přidat do rýže vrstvu ricotty nebo bešamelu (jako u lasagní), my ji máme rádi tradičně:-)

Postup

Uvaříme rýži a scedíme ji. Na pánvi na olivovém oleji opražíme cibuli, anglickou slaninu a maso, dokud nezměkne, poté přidáme rajčata, protlak, pepř, sůl, petrželka, bazalka a cukr a zhruba 15min prováříme na malém plamenu. Poté omáčku promícháme s rýží, přidáme polovinu sýra a 3 vejce, důkladně promícháme, poté směs dáme do pekáče vymazaného máslem, posypeme zbytkem sýra a zalijeme zbylým vejcem. Peče zhruba 30minut na 200 oC, dozlatova.

Recept je z kategorií: Hlavní jídlo


Reklama

Nahlásit recept

  • 03.07.13 vloženo
  • 6753x zobrazeno

Čas přípravy

  • příprava 20 min, pečení 30

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 300 g uvařené dlouhozrnné rýže
  • 100 g anglické slaniny
  • 2 cibule nakrájené najemno
  • 6 spařených oloupaných rajčat
  • 400 g mletého masa (nejlépe směs hovězího a vepřového)
  • 4 vejce
  • 5 lžic rajčatového protlaku
  • 1 lžíce cukru (nebo i více, podle toho jak kyselá jsou rajčata)
  • 100 g parmezánu
  • pepř
  • sůl
  • olivový olej
  • bazalka, petrželka
  • máslo na vymazání pekáče

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Pavlínka19 21.05.14 14:50

Bez hovězího masa a jen 3 vejce. Moc dobré! Děkuji za recept.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Odkaz na uvaření

Bento 06.07.13 03:16

Dakujem za pripomenutie tohto klasickeho vyborneho receptu :-)

Uvaření se již líbí 7 labužníkům

Diskuse k receptu Maltská zapečená rýže - Ross il forn

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Eja
3815 příspěvků 18.07.13 18:55
Moc dobré

I ve veg verzi, místo mletého masa kostičky cukety a pórek. Koktejlová rajčátka navrch, na poslední chvíli zapnutý gril shora. :mavam:

 
Gzira
2 příspěvky 17.07.13 13:48

Jsem ráda, že Vám chutnalo a díky za lákavé foto. My ji vždycky nějak sníme rychleji než mě napadne udělat fotku :mrgreen:

Příspěvek upraven 17.07.13 v 13:49

 
esmeralda
4813 příspěvků 04.07.13 03:58

Tak tohle se mi moc líbí.

Zapečenou rýži občas dělám. Je to ideální na spotřebování zbytků masa, například z nedělního BBQ.

V tomto receptu se mi líbí obzvláště ta Ricotta. Jestli to není tím, že jsem ji včera zakoupila kilo (v takovém hezkém cedníčku) a teď přemýšlím do čeho ji přidat.

Při první příležitosti vyzkouším a poreferuji. Díky za recept.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz