Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
jolana Jordánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Krupicu zmiesame s dobre zmaknutym maslom tak ze mielnime medzi dlanami aby sa obalilo kazde zrnko. Pridame drozdie, cukor, rose a blossom water, zamiesime. Nechame 15-20 minut az hodinu odpocivat. Rozdelime na polovicu. Prvu polovicu cesta vystelieme pekacik. Nevalkame ale zlahka! utlapkame do pekacika/ rukami vytahujeme a formujeme cesto. Rozlozime rovnomerne plnku, ktoru pripravime zmiesanim ingrediencii na plnku. Na to zlahka utlapkavame (mozeme po castiach) druhu polovicu cesta. Mozeme zlahka nozom narezat vrch do kociek, kosostvorcov ... Dame do vyhriatej rury, upecieme do zlatava. Dobru chut! Pozn.: Miesto rose a blossom water mozeme pouzit mlieko a ochutime vanilkou. Cesto sa moze aj vyvalkat ale zlahka! Cesto ma mat konzistenciu sypku a predsa drzi spolu -daco ako nase linecke alebo cesto na pracny /cukrovi ...keby nedrzalo a sa nezdalo tak kludne pridat trosku vody alebo mlieka. Rezy po upeceni byvaju suchsie, nechame do druheho dna rozlezat a navlhnut. Dobru chut!
Recept je z kategorií: Moučníky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Maamul
297 příspěvků 29.8.09 17:31
Ještě bych dodala, že cukroví Maamul nebylo tvrdé, spíš bych řekla sušší, á la sušenky. M.
297 příspěvků 29.8.09 17:30
Jolanko, dodatečně chválím. Moc nám chutnalo, dělala jsem s vlašskými ořechy … na Vánoce, jako exotické oživení klasického cukroví. Díky za recept. M .-)
8 příspěvků 15.1.09 01:39
takova poradna buchta je to a ne cukrovi:)
8 příspěvků 15.1.09 01:31
dekuji za rychlou odpoved…ja to mam tak 2cm silne i s temi orechy…tak snad priste…:)
5068 příspěvků 15.1.09 00:57
Osmanko, prikry a nechaj dobre odlezat. Ono s tou krupicou to je tak isto ako z mukou-kazda je ina a to cesticko si treba vystihnut -ako u cukrovi.
Tlostka cesticka je 5-7mm. Nie menej a nie viac.
Dakujem..;)
8 příspěvků 15.1.09 00:09
dekuji za recept, tak jsem to zkusila, ale udelala jsem to asi moc silne, drobi se to, na jak velky plech to delas? a jak silne? dekuji za odpoved..
5068 příspěvků 16.12.08 21:03
Dakujem Medjo si mila..:).. som rada ze sa dari a chuti..;) recept som uz doplnila a dakujem za upozornenie..:)
145 příspěvků 25.1.09 03:43
Jolano, nechtěla by jsi dát do receptu malou poznámku o tom, že se může nechat rozležet? Jinak zkouším hodně receptů od Tebe a ještě jsem nebyla nespokojená!
5068 příspěvků 16.12.08 00:50
Maamul byva hned po upeceni tvrdsi, ked sa rozlezi navlhne a je lepsi. Takze asi tazko technologicka chyba…aj ked je mozne ze ako muka aj krupica je kazda ina mohlo sa do cesta pridat viac vody ( vodu alebo aj mlieko) ak sa nam zda suche.
Maamul je vlastne cukrovi ale krajane.
Velmi si ma potesila ze si vyskusala. Dakujem a hezkej vecer..:)
145 příspěvků 25.1.09 03:43
Vyzkoušeno, chutí nám to hodně evokovalo vánoční cukroví. Ale na naše zuby dost tvrdé (že by technologická chyba na mé straně?). Více nám chutnalo až druhý den:)