Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bona Švédská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Lososa osolíme, opepříme a dáme péct do velmi vyhřáté trouby asi na 10 minut. Mezitím uvaříme omáčku. Na pánvi zkaramelizujeme cukr dozlatova, přidáme ocet, marmeládu, bujón, poté nastrouhaný nebo prolisovaný česnek a drobounce nakrájený zázvor. Vaříme 15 minut a pak zahustíme jíškou. (Já v tomto případě používám granulovanou.) Hotového lososa přelijeme omáčkou a posypeme koprem. Podáváme nejlépe s teplým bramborovým salátem.(Ale klidně zvolte přílohu, na kterou máte chuť.) Salát: Na oleji opečeme brambory, přidáme posekané mandle, jemně nakrájený pórek a čínské zelí. Zeleninu mírně orestujeme, na samý závěr osolíme a opepříme. Sypeme koprem. Zdroj: Tento recept jsem si kdysi opsala z jakéhosi televizního pořadu a od té doby tvoří součást našeho jídelníčku.
Recept je z kategorií: Mořské
No přece ten salát:))
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Losos se zázvorovou omáčkou a teplým bramborovým salátem