Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
zébulon Evropská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Variabilní recept, náplň je možné obměnit podle toho, co je právě v lednici.
Z listového těsta vyválíme plát cca 30 x 40 cm, rozkrájíme ho na 8 stejných dílů, kterými vyložíme formy na lodičky - použijeme papír na pečení na vyložení forem, abychom pak paštičky lépe vyndali. Těsto propícháme vidličkou a potřeme vajíčkem, rozšlehaným s lžící teplé vody. Troubu zahřejeme na 200°C. Paštičky pečeme cca 20 mnut. Z chřestu odlámeme tvrdé spodní části stonku (schováme na využití v jiném receptu), zbytek oloupeme, odkrájíme hlavičky a vše vaříme v páře 10 minut. Vejce rozšleháme v misce se solí a pepřem. Šalotku nakrájíme nadrobno, polovinu chřestu (ne hlavičky, ty přijdou nahoru na loďky!) také, orestujeme na másle, zalijeme vejci, přidáme smetanu, strouhneme muškátový oříšek a zvolna mícháme, až získáme hustá míchaná vejce. Lodičky z listového těsta naplníme vaječnou směsí, ozdobíme plátkem lososa, hlavičkami chřestu a plátkem lososa. zakápneme lanýžovým olejem. Podáváme s malým salátem z polníčku a rajčete s citrónovou šťávou. Dobrou chuť!
Recept je z kategorií: Teplé předkrmy
Polosuché bílé, nejlépe Müller Thurgau
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Lodičky z listového těsta s lososem, chřestem a míchanými vejci