Recept Listové těsto

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

TIP: Místo poloviny vody můžeme dát podmáslí, pečivo je potom křehčí. Třetinu mouky zpracujeme s tukem a vytvarujeme do cihly a dáme do chladu. Ostatní suroviny zpracujeme na vláčné těsto, tzv. vodánek. Ten na povrchu nařízneme a necháme půl hodiny odstát v chladu. Potom vodánek vyválíme do tvaru čtverce asi 1 cm silný. Do středu položíme tukovou krychličku. Rohy vodánku složíme jako obálku přes tuk a lehce vyválíme. Plát složíme na třikrát a zase dáme do chladu asi na 15 minut. Tento postup opakujeme třikrát.

Recept je z kategorií: Přílohy

Nahlásit recept

  • 15.09.08 vloženo
  • 5215x zobrazeno

Ingredience

  • Základní recept na listové těsto
  • 01.09.2006
  • Suroviny: 500 g hladké mouky, 500 g másla, 2 lžíce citronové šťávy, 350 ml vody, 1 žloutek, lžička soli

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Listové těsto

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
tatanka
73 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Listové těsto

Moje sestřenice, která listové těsto vyrábí ve vynikající kvalitě a tvrdí, že neí nic jednoduššího, používá míssti citronové šťávy nebo octa „zkažené víno“ (zoctovatělé) a tvrdí, že to je to nejlepší.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Květáková polévka

Nejlepší recepty

Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Štika na smetaně Štika na smetaně
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz