Recept Listové těsto 2
Pepino Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Máslo (tuk) krátce prohněteme se dvěma lžícemi hladké mouky ve stejnorodé těsto, uděláme z něj plochy čtverec a necháme jej v chladničce ztuhnout. Z ostatních surovin vypracujeme vláčné těsto, které se nesmí lepit na vál a na ruce, přikryjeme je utěrkou a necháme odležet. Asi za půl hodiny vyválíme z vodového těsta čtverec, z tukového těsta menší čtverec, který podložíme nakoso na velký čtverec. Rohy vodového těsta přeložíme přes tukové těsto tak, aby bylo zcela zabaleno. Těsta lehce rozválíme na velký čtverec, složíme jej třikrát přes sebe, válečkem lehce rozválíme a znovu složíme. Toto dvakrát nebo vícekrát opakujeme. Těsto zabalíme do vlhké utěrky (aby neoschlo) a vložíme do chladničky ztuhnout, (nesmí však zmrznout). Toto vyválení, překládání a vychlazení opakujeme ještě dvakrát. Při zpracování těsta se nesmí jeho teplota zvýšit nad 20°C, tuk by změkl a těsto by bylo mazlavé.
Recept je z kategorií: Přílohy
- 24763x zobrazeno
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 180 g hladké mouky
- 40 g hrubé mouky
- 180 g másla nebo tuku (iva a pod.)
- 1 žloutek
- ocet
- sůl
- asi 1 dcl vody
- hladká mouka na vyválení
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku14.12.15 10:01
Tentokrát naslano.
Náplň 55 g mletých mandlí, 20 g másla, 1 vejce, 50 g strouhaného sýra
- půl a půl staré goudy a parmezánu. Pršutu hrstička najemno
nakrájeného. Ostatní postup viz odkaz v předchozí sladké verzi.
28.11.15 11:49
Nevyzkoušela jsem recept - dělala jsem z kupovaného. Podle tohoto receptu http://hrnecvhlave.cz/…ove-spiraly/. Na Labu jsem ho nenašla, tady není fotka, tak přidávám sem.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 3 labužníkůmDiskuse k receptu Listové těsto 2
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Listové těsto 2
@birkana velmi doporučuji napatlat směsí, přeložit, trochu pomačkat a nechat v alobalu v lednici nejlépe přes noc - viz popis sladké verze. Při přetáčení náplň lépe drží. Obě verze jsou moc dobré.
@Eja, to tvoje „na slano“ mne chytilo
. Vše krom pršutu mám doma; dovolím si tedy
nahradit jinou dobrou šunkou, tou „suchou“, bavorskou (schwarzwald)
.
Jolanko, kdo by to do tebe řekl!
5068 příspěvků 1.11.09 19:24
Ty taky?! Gerard Depardieu je jak drozdovej knedlik rozkysnuty…
Jack Nicholson! Jedine on, je mojho srdca sampion! Cim je starsi, tym je lepsi! o))
2 příspěvky 1.11.09 18:31
A neníto kynuté těsto?????Já ho nemám ráda.
4 příspěvky 25.1.09 03:43
zkusila jsem se ho vyzkoušet a musím se podělit o další zkušenost kterou jsem zažila s tímto receptem… udělala jsem listove těsto - vyhrala jsem si s tím protože se říká - spěchej pomalu že
zvláště v pečení… no a půlku jsem
použila na závin hned a půlku dala do mrazáku. Z te první půlky co jsem
hned pekla těsto moc nenalístkovalo, ale kdyz jsem vyndala po par týdnech
druhou půlku z mrazáku - lístkovalo jako divé. Pekla jsem to na 200° …
radím - zmrazte ho
jinak se s ním pracuje výborně, je hedvábne
a je lahodnější než kupované 