Recept Listové těsto 2

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Listové těsto 2

Postup

Máslo (tuk) krátce prohněteme se dvěma lžícemi hladké mouky ve stejnorodé těsto, uděláme z něj plochy čtverec a necháme jej v chladničce ztuhnout. Z ostatních surovin vypracujeme vláčné těsto, které se nesmí lepit na vál a na ruce, přikryjeme je utěrkou a necháme odležet. Asi za půl hodiny vyválíme z vodového těsta čtverec, z tukového těsta menší čtverec, který podložíme nakoso na velký čtverec. Rohy vodového těsta přeložíme přes tukové těsto tak, aby bylo zcela zabaleno. Těsta lehce rozválíme na velký čtverec, složíme jej třikrát přes sebe, válečkem lehce rozválíme a znovu složíme. Toto dvakrát nebo vícekrát opakujeme. Těsto zabalíme do vlhké utěrky (aby neoschlo) a vložíme do chladničky ztuhnout, (nesmí však zmrznout). Toto vyválení, překládání a vychlazení opakujeme ještě dvakrát. Při zpracování těsta se nesmí jeho teplota zvýšit nad 20°C, tuk by změkl a těsto by bylo mazlavé.

Recept je z kategorií: Přílohy

Nahlásit recept

  • 23670x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 180 g hladké mouky
  • 40 g hrubé mouky
  • 180 g másla nebo tuku (iva a pod.)
  • 1 žloutek
  • ocet
  • sůl
  • asi 1 dcl vody
  • hladká mouka na vyválení

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Eja 14.12.15 10:01

Tentokrát naslano.
Náplň 55 g mletých mandlí, 20 g másla, 1 vejce, 50 g strouhaného sýra - půl a půl staré goudy a parmezánu. Pršutu hrstička najemno nakrájeného. Ostatní postup viz odkaz v předchozí sladké verzi.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

Eja 28.11.15 11:49

Nevyzkoušela jsem recept - dělala jsem z kupovaného. Podle tohoto receptu http://hrnecvhlave.cz/…ove-spiraly/. Na Labu jsem ho nenašla, tady není fotka, tak přidávám sem.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Listové těsto 2

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Listové těsto 2

Eja
3861 příspěvků 15.12.15 17:05

@birkana velmi doporučuji napatlat směsí, přeložit, trochu pomačkat a nechat v alobalu v lednici nejlépe přes noc - viz popis sladké verze. Při přetáčení náplň lépe drží. Obě verze jsou moc dobré.

birkana
1687 příspěvků 15.12.15 15:30

@Eja, to tvoje „na slano“ mne chytilo :mavam:. Vše krom pršutu mám doma; dovolím si tedy nahradit jinou dobrou šunkou, tou „suchou“, bavorskou (schwarzwald) :think:.

noskovice
1322 příspěvků 1.11.09 19:47
Re: Listové těsto

Jolanko, kdo by to do tebe řekl! :-)))

jolana
5066 příspěvků 1.11.09 19:24
Re: Listové těsto

Ty taky?! Gerard Depardieu je jak drozdovej knedlik rozkysnuty…
Jack Nicholson! Jedine on, je mojho srdca sampion! Cim je starsi, tym je lepsi! o)) ;))

nikolpik
2 příspěvky 1.11.09 18:31
Re: Listové těsto

A neníto kynuté těsto?????Já ho nemám ráda.

makrelka
4 příspěvky 25.1.09 03:43
Re: Listové těsto

zkusila jsem se ho vyzkoušet a musím se podělit o další zkušenost kterou jsem zažila s tímto receptem… udělala jsem listove těsto - vyhrala jsem si s tím protože se říká - spěchej pomalu že :) zvláště v pečení… no a půlku jsem použila na závin hned a půlku dala do mrazáku. Z te první půlky co jsem hned pekla těsto moc nenalístkovalo, ale kdyz jsem vyndala po par týdnech druhou půlku z mrazáku - lístkovalo jako divé. Pekla jsem to na 200° … radím - zmrazte ho :) jinak se s ním pracuje výborně, je hedvábne a je lahodnější než kupované :)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Štika na smetaně Štika na smetaně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz