Recept Listový špenát po italsku

ajta Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Listový špenát po italsku

Úvod

1 PL = 1 polévková lžíce *Zdroj:* Velká kuchařka pro labužníky

Postup

Špenát propereme a rozebereme. Silné stonky odstraníme. Necháme okapat. Rajčata nařízneme do kříže a spaříme vroucí vodou. Pak je oloupeme, vyndáme jadérka a dužinu nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a jemně nasekáme. Piniová semínka opražíme na suché pánvi do zlatova. Špenát po částech svaříme ve vroucí osolené vodě, zchladíme ledovou vodou a necháme velmi dobře okapat. Ve velkém kastrolu rozpálíme olej a česnek v něm krátce osmahneme. Přidáme špenát a kostky rajčat, promícháme a prohřejeme. Ochutíme solí, pepřem a muškátem. Vmícháme piniová semínka a podáváme. TIP: Vhodnou alternativou jsou i mražené špenátové listy.

Recept je z kategorií: Zeleninové přílohy

Nahlásit recept

  • 12.02.05 vloženo
  • 62061x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hod

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 600 g listového špenátu
  • 200 g masitých rajčat
  • 2 menší stroužky česneku
  • 30 g piniových semínek
  • 2 PL olivového oleje
  • čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek
  • černý pepř
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Listový špenát po italsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Chilli con carne Chilli con carne

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz