Recept Listový špenát po italsku
ajta Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
1 PL = 1 polévková lžíce *Zdroj:* Velká kuchařka pro labužníky
Postup
Špenát propereme a rozebereme. Silné stonky odstraníme. Necháme okapat. Rajčata nařízneme do kříže a spaříme vroucí vodou. Pak je oloupeme, vyndáme jadérka a dužinu nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a jemně nasekáme. Piniová semínka opražíme na suché pánvi do zlatova. Špenát po částech svaříme ve vroucí osolené vodě, zchladíme ledovou vodou a necháme velmi dobře okapat. Ve velkém kastrolu rozpálíme olej a česnek v něm krátce osmahneme. Přidáme špenát a kostky rajčat, promícháme a prohřejeme. Ochutíme solí, pepřem a muškátem. Vmícháme piniová semínka a podáváme. TIP: Vhodnou alternativou jsou i mražené špenátové listy.
Recept je z kategorií: Zeleninové přílohy
- 12.02.05 vloženo
- 62061x zobrazeno
Čas přípravy
- 1 hod
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 600 g listového špenátu
- 200 g masitých rajčat
- 2 menší stroužky česneku
- 30 g piniových semínek
- 2 PL olivového oleje
- čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek
- černý pepř
- sůl
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Listový špenát po italsku
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Listový špenát po italsku