Recept Listový špenát po italsku

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Listový špenát po italsku

Úvod

1 PL = 1 polévková lžíce

Zdroj: Velká kuchařka pro labužníky

Postup

Špenát propereme a rozebereme. Silné stonky odstraníme. Necháme okapat. Rajčata nařízneme do kříže a spaříme vroucí vodou. Pak je oloupeme, vyndáme jadérka a dužinu nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a jemně nasekáme. Piniová semínka opražíme na suché pánvi do zlatova.

Špenát po částech svaříme ve vroucí osolené vodě, zchladíme ledovou vodou a necháme velmi dobře okapat.

Ve velkém kastrolu rozpálíme olej a česnek v něm krátce osmahneme. Přidáme špenát a kostky rajčat, promícháme a prohřejeme. Ochutíme solí, pepřem a muškátem. Vmícháme piniová semínka a podáváme.

TIP: Vhodnou alternativou jsou i mražené špenátové listy.

Recept je z kategorií: Zeleninové přílohy


Reklama

Nahlásit recept

  • 12.02.05 vloženo
  • 55906x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hod

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 600 g listového špenátu
  • 200 g masitých rajčat
  • 2 menší stroužky česneku
  • 30 g piniových semínek
  • 2 PL olivového oleje
  • čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek
  • černý pepř
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Listový špenát po italsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz