Recept Liptovské uzené maso s brynzovými haluškami

Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Kuličky jalovce roztlučeme, 2 stroužky česneku utřeme se solí. Maso nakrájíme na 4 porce, potřeme česnekem, posypeme drceným pepřem i jalovcem a zabalíme do alobalu potřeného olejem. Dáme je do pekáčku, podlijeme trochu vodou a pečeme 40 minut. Na halušky nastrouháme oloupané syrové brambory, přidáme mouku, 1 stroužek česneku utřeného se solí, vejce a opepříme. Vypracujeme těsto, které necháme asi 15 minut odstát. Pak těsto odkrajujeme nožem přes hranu prkénka do vařící osolené vody. Když halušky vyplavou, scedíme je a necháme okapat. Vyškvaříme kostičky slaniny. Přimícháme halušky a brynzu, přidáme smetanu a vše prohřejeme. Podáváme s uzeným masem.

Recept je z kategorií: Uzené maso

Nahlásit recept

  • 03.03.07 vloženo
  • 4174x zobrazeno

Čas přípravy

  • 90 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 600 g vykostěného uzeného masa, ( rolovaná plec nebo krkovice)
  • 3 stroužky česneku
  • 8 bobulek jalovce
  • drcený i mletý pepř
  • olej na potření alobalu
  • 1000 g brambor
  • 320 g polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • 100 g slaniny
  • sůl
  • 200 g brynzy
  • 50 ml smetany.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Liptovské uzené maso s brynzovými haluškami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Reveňový koláč Reveňový koláč
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz