Recept Liptovské uzené maso s brynzovými haluškami

blamamka Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Kuličky jalovce roztlučeme, 2 stroužky česneku utřeme se solí. Maso nakrájíme na 4 porce, potřeme česnekem, posypeme drceným pepřem i jalovcem a zabalíme do alobalu potřeného olejem. Dáme je do pekáčku, podlijeme trochu vodou a pečeme 40 minut. Na halušky nastrouháme oloupané syrové brambory, přidáme mouku, 1 stroužek česneku utřeného se solí, vejce a opepříme. Vypracujeme těsto, které necháme asi 15 minut odstát. Pak těsto odkrajujeme nožem přes hranu prkénka do vařící osolené vody. Když halušky vyplavou, scedíme je a necháme okapat. Vyškvaříme kostičky slaniny. Přimícháme halušky a brynzu, přidáme smetanu a vše prohřejeme. Podáváme s uzeným masem.

Recept je z kategorií: Uzené maso

Nahlásit recept

  • 03.03.07 vloženo
  • 4346x zobrazeno

Čas přípravy

  • 90 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 600 g vykostěného uzeného masa, ( rolovaná plec nebo krkovice)
  • 3 stroužky česneku
  • 8 bobulek jalovce
  • drcený i mletý pepř
  • olej na potření alobalu
  • 1000 g brambor
  • 320 g polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • 100 g slaniny
  • sůl
  • 200 g brynzy
  • 50 ml smetany.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Liptovské uzené maso s brynzovými haluškami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Zeleninová pomazánka

Nejlepší recepty

Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Kuře na medu Kuře na medu
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz