Recept Liptovské uzené maso s brynzovými haluškami

Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Kuličky jalovce roztlučeme, 2 stroužky česneku utřeme se solí. Maso nakrájíme na 4 porce, potřeme česnekem, posypeme drceným pepřem i jalovcem a zabalíme do alobalu potřeného olejem. Dáme je do pekáčku, podlijeme trochu vodou a pečeme 40 minut. Na halušky nastrouháme oloupané syrové brambory, přidáme mouku, 1 stroužek česneku utřeného se solí, vejce a opepříme. Vypracujeme těsto, které necháme asi 15 minut odstát. Pak těsto odkrajujeme nožem přes hranu prkénka do vařící osolené vody. Když halušky vyplavou, scedíme je a necháme okapat. Vyškvaříme kostičky slaniny. Přimícháme halušky a brynzu, přidáme smetanu a vše prohřejeme. Podáváme s uzeným masem.

Recept je z kategorií: Uzené maso

Nahlásit recept

  • 03.03.07 vloženo
  • 4236x zobrazeno

Čas přípravy

  • 90 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 600 g vykostěného uzeného masa, ( rolovaná plec nebo krkovice)
  • 3 stroužky česneku
  • 8 bobulek jalovce
  • drcený i mletý pepř
  • olej na potření alobalu
  • 1000 g brambor
  • 320 g polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • 100 g slaniny
  • sůl
  • 200 g brynzy
  • 50 ml smetany.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Liptovské uzené maso s brynzovými haluškami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Grilovaná vepřová žebra

Nejlepší recepty

Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz