Recept Les Halles Choucroute garnie - alsaské zelí s oblohou z NY

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Ve velkém kastrole rozehřát sádlo a osmažit ne něm cibuli (asi 5 minut). Propláchnout a zcedit, po případě pokrájet zelí, přidat ho k cibulce společně s jalovčinkami, česnekem, vínem, kořením a solí. Přikrýt poklicí a dusit. Přidat uzené a bůček a dusit 1 hodinu, nebo až je zelí a maso skoro měkké. Ke konci přidat špejlí propíchaná jelita a dusit další 1/2 hodiny (nebo vložit odkryté do předehřáté trouby na 200°C). V hrnci přivéct vodu do varu a uvařit v ní brambory. Ke koncem vaření přidat frankfurtské párky a dobře je prohřát, ale nevařit, aby nepopraskaly. Na talíře rozdělit zelí a pěkně ho ozdobit jedním plátkem uzeného, plátkem bůčku, uzenkou a jelitem společně s bramborou. Podávat s celozrnnou hořčicí a režným chlebem, nebo selským chlebem. Zrekonstruovaný recept od Anthony Bourdain (+ moje poznámky).

Recept je z kategorií: Směsi mas

Nahlásit recept

  • 21.11.06 vloženo
  • 5513x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 lžíce kachního, husího, nebo vepřového sádla
  • 1 na jemno posekaná cibule
  • 900 g kyselého zelí
  • 10 bobulek jalovce
  • 1 rozdrcený stroužek česneku
  • 1 lahev (0.7 litru) bílého suchého vína (Riesling)
  • 1 bobkový list
  • 1 lžička semínek koriandru
  • 4 uvařené brambory
  • sůl a pepř podle chuti
  • garnie/obložení:
  • 4 nožky frankfurtských párků
  • 4 malá jelítka
  • 4 plátky libového uzeného
  • 4 plátky uzeného bůčku

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Les Halles Choucroute garnie - alsaské zelí s oblohou z NY

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Les Halles Choucroute garnie - alsaské zelí s oblohou z NY

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: alsaské zelí s oblohou - kardo,

Gratuluji Ti k Tvému úspěchu se zelím! Myslím si, že nastává čas pokrmům, které přilehnou líp k žebrům. Avšak přece musíš ochutnat, jaké to vínko tam liješ ;o) Doufám, že Ti tato verze bude chutnat.

Příjemný večer Ti přeje,

karda
72 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Les Halles Choucroute garnie - alsaské zelí s oblohou z NY.

Babi ty asi víš, že letošní zelí se mi opravdu, ale opravdu povedlo a nastává čas takových lahůdek! Trochu zabojuji s vůlí a ten Riesling tam vyleji všechen :))

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Tatranské kuře Tatranské kuře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz