Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
wydra Marocká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Výborná věc podle Jamie Olivera.
Citrony omyté, neloupané , rozkrojíme podélně na čtvrtky. Z každé čtvrtky odkrojíme opět podélně bílý střed a vyndáme pecičky. Očištěné čtvrtky překrojíme ještě podélně na půlky a překrálíme po krátké straně na malé kousky. Takto připravené citrony odložíme na talířek. Do pánve nalijeme cca 3 lžíce dobrého, rostlinného oleje (používám na vaření pouze ochucený Estermann, k dostání Kaufland, Tesco, Globus). Do maximálně rozpáleného oleje vhodíme 2 lžíce černých, hořčičných semínek a až začnou praskat, zmírníme teplotu, přidáme kari lístky, podle chuti chilli a lžíci čočky. Po zhruba minutě dostane čočka zlatavou barvu a to je čas vložit připravené citrony . Zastříkneme bílým vínem nebo vinným octem , osolíme a po půl minutě odstavíme. Po vychladnutí se tekutina vsákne , nabobtná ta opražená čočka a je to nesmírná delikatesa, Jamie nekecal :-) Variant na lemon pickle je mnohem vic (www.google.com) , nám chutná tahle velmi. Jiné jsem doposud nezkoušela.
Recept je z kategorií: Chuťovky
grilované ryby, kuřecí prsa pečená, kuřecí kari
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Lemon pickle
Dekuji za rady, podle toho jak to vypada, tak by se nejspis daly kari listky sehnat v obchode s orientalnimi a asijskymi pochoutkami. Tech je tu nastesti celkem dost, tak nejake prosmycim a doufam, ze budu uspesna.
Dano a ostatni, takhle se prodava kari (curry) (prilozene foto ze Sri Lanky) a tady je popis rostliny
http://en.wikipedia.org/wiki/Curry_Tree
2452 příspěvků 30.1.11 22:12
Před časem zde k tomu listovému kari byly nějaké diskuse: http://www.labuznik.com/…m_posts2.php?… + http://www.labuznik.com/…m_posts2.php?… + http://www.labuznik.com/…m_posts2.php?… + http://www.labuznik.com/…m_posts2.php?…
Doufám, že jsem to nepopletla a neposlala zavádějící odkazy.
Odpovim ze siroka do dali. Kari jako takove, je rostlina zelena, kterou bezne v Asii prodavaji na kazdem trhu
http://www.google.cz/images?…
Kari je smes ruznych koreni a v ruznych pomerech, nepreberne mnozstvi druhu a take kari roasted, ktere je nedostizne.
Kari je indicke i srilanske jidlo, ktere se sklada z mnoha misticek ruznych zeleninovych i masovych jidel, s plackama nebo ryzi.
To vsechno je KARI !
Zele listky jsou vynikajici chute, u nas v CR jsem je jeste nesehnala, ale v obchudkach s korenim se dostanou susene. Pouzivam je, ale bohuzel, nezmeknou tak, ze by to nevadilo a pak je z jidle po uvareni lovim . Ale svoji chut jidlum dodaji.
Kdyby se u nas prodavaly zelene, kupovala bych je zavodne!
Ten pickle je moc dobry !
Mohu se zeptat, co jsou kari listky, a kde se to da sehnat? Kari koreni prece nepochazi ze stromu, ale je to vlastne smes kurkumy a desitky dalsich veci podle regionu a rodinnych receptu, ale listky? Ma ten strom nebo ker jmeno, podle ktereho by se dal najit? Myslite, ze to roste i tady ve Stredomori? Ten recept me hrozne laka, uz proto, ze miluju ryby a morske plody a tohle pickle jim bude sluset, jen s temi listy si nevim rady…