Recept Lacipečeň

Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Lacipečeň je typicka ludova oblubena a zboznovana vychodniarska minutka, s ktorou sa v podstate nestretnete na Slovensku skoro nikde, len od Kosic dole v oblast Zemplina a Tokaja.
Hocijaka ludova slavnost, futbal, jarmok atd. sa bez Lacipečeňe jednoducho neobide.
Pouziva sa na nu dobra mlada jemna rostenka alebo bravcove kvalitne kare a bez kosti.

Postup

Masko okorenime hojne -ziadne trocharcenie a zlahka jemne dokladne naklepeme. Nechame odstat (nemusime).

Opekame na masti. Ked je uz vonave opecene a stava sa uz uz straca, rozklepneme vacjo, vyberieme masko a rychlo v tom este opecieme krajec chleba po jednej strane.

Podavame :
Na chleba masko, na to volske oko, opeprime ,
opaprikujeme, dame horcicu kto rad, na to cibulu na kruzky, k tomu zemiaky, prilohu.

Dobru chut!

Recept je z kategorií: Minutky


Reklama

Nahlásit recept

  • 15.10.09 vloženo
  • 11640x zobrazeno

Ingredience

  • rostenka alebo kare bez kosti , popripade nieco podobbne ale mlade a kvalitne
  • kvalitna mleta cervena paprika
  • mlete cierne korenie
  • sol
  • vajco
  • krajec chleba
  • mast
  • cibula
  • horcica
  • zemiaky- hranolky a este lepsie su opecene s mletou paprikou na mesiaciky v rure
  • ako priloha baranie rohy stiplave trochu, paprika, paradajka alebo klasicka kysla uhorka...

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Lacipečeň

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
dag
539 příspěvků 16.10.09 20:27
Re: Lacipečeň

To je krásný recept- Takový podzimní.
Děkuji a zdravím

 
jolana
5064 příspěvků 16.10.09 04:18
Re: Lacipečeň

Pohotovy vyklad Anicka, vrela vdaka. Ty pises o madarskej Lacipeceni, ja o tej nasej vychodnarskej ;-)) akurat si mi pripomenula, ze dakde ju robievaju aj na roste a veru ze je dobra na vsetky sposoby. Dokazem sa otocit zoparkrat ;-)) skus ju raz po nasom.. a volske oko nech je ako na hnilicku, vtedy to je uplne bozske.. .. najdes aj original urcite ako u nas v hoteli a aj sa ta spyataju s okom ci bez oka.. v stanku ju robieval jeden madar od korena na oba , ale ja tu s okom radsej..:))
Pekny vecer ;))

 
anickav
2904 příspěvků 16.10.09 02:52
Re: Lacipečeň

Laczipecsenye je typická maďarská špecialita, stretneme sa s ňou v podstate na celom území Maďarska. Obyčajne sa robí z krkovičky - naklepe sa, votrie sa do nej olej, v ktorom je čierne korenie, paprika, cesnak, nechá sa stáť v chlade 1-2 dni. Potom sa osolí a opeká na rošte, príp. v trúbe alebo na panvici. V trúbe sa zvykne obložiť nakrájanou cibuľou.
A z Maďarska laczipecsene preskočila cez hranice.
(Laczi je meno Ladislava po domácky a pecsenye je pečienka, čiže Laciho pečienka.)
Pekný večer!

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Reveňový koláč Reveňový koláč
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz