Recept Lacipečeň

Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Lacipečeň je typicka ludova oblubena a zboznovana vychodniarska minutka, s ktorou sa v podstate nestretnete na Slovensku skoro nikde, len od Kosic dole v oblast Zemplina a Tokaja.
Hocijaka ludova slavnost, futbal, jarmok atd. sa bez Lacipečeňe jednoducho neobide.
Pouziva sa na nu dobra mlada jemna rostenka alebo bravcove kvalitne kare a bez kosti.

Postup

Masko okorenime hojne -ziadne trocharcenie a zlahka jemne dokladne naklepeme. Nechame odstat (nemusime).

Opekame na masti. Ked je uz vonave opecene a stava sa uz uz straca, rozklepneme vacjo, vyberieme masko a rychlo v tom este opecieme krajec chleba po jednej strane.

Podavame :
Na chleba masko, na to volske oko, opeprime ,
opaprikujeme, dame horcicu kto rad, na to cibulu na kruzky, k tomu zemiaky, prilohu.

Dobru chut!

Recept je z kategorií: Minutky

Nahlásit recept

  • 15.10.09 vloženo
  • 12374x zobrazeno

Ingredience

  • rostenka alebo kare bez kosti , popripade nieco podobbne ale mlade a kvalitne
  • kvalitna mleta cervena paprika
  • mlete cierne korenie
  • sol
  • vajco
  • krajec chleba
  • mast
  • cibula
  • horcica
  • zemiaky- hranolky a este lepsie su opecene s mletou paprikou na mesiaciky v rure
  • ako priloha baranie rohy stiplave trochu, paprika, paradajka alebo klasicka kysla uhorka...

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Lacipečeň

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
dag
539 příspěvků 16.10.09 20:27
Re: Lacipečeň

To je krásný recept- Takový podzimní.
Děkuji a zdravím

 
jolana
5065 příspěvků 16.10.09 04:18
Re: Lacipečeň

Pohotovy vyklad Anicka, vrela vdaka. Ty pises o madarskej Lacipeceni, ja o tej nasej vychodnarskej ;-)) akurat si mi pripomenula, ze dakde ju robievaju aj na roste a veru ze je dobra na vsetky sposoby. Dokazem sa otocit zoparkrat ;-)) skus ju raz po nasom.. a volske oko nech je ako na hnilicku, vtedy to je uplne bozske.. .. najdes aj original urcite ako u nas v hoteli a aj sa ta spyataju s okom ci bez oka.. v stanku ju robieval jeden madar od korena na oba , ale ja tu s okom radsej..:))
Pekny vecer ;))

 
anickav
2904 příspěvků 16.10.09 02:52
Re: Lacipečeň

Laczipecsenye je typická maďarská špecialita, stretneme sa s ňou v podstate na celom území Maďarska. Obyčajne sa robí z krkovičky - naklepe sa, votrie sa do nej olej, v ktorom je čierne korenie, paprika, cesnak, nechá sa stáť v chlade 1-2 dni. Potom sa osolí a opeká na rošte, príp. v trúbe alebo na panvici. V trúbe sa zvykne obložiť nakrájanou cibuľou.
A z Maďarska laczipecsene preskočila cez hranice.
(Laczi je meno Ladislava po domácky a pecsenye je pečienka, čiže Laciho pečienka.)
Pekný večer!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pelmeně z červené řepy

Nejlepší recepty

Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Karbanátky Karbanátky
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz