Recept Lacipečeň
jolana Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Úvod
Lacipečeň je typicka ludova oblubena a zboznovana vychodniarska minutka, s ktorou sa v podstate nestretnete na Slovensku skoro nikde, len od Kosic dole v oblast Zemplina a Tokaja. Hocijaka ludova slavnost, futbal, jarmok atd. sa bez Lacipečeňe jednoducho neobide. Pouziva sa na nu dobra mlada jemna rostenka alebo bravcove kvalitne kare a bez kosti.
Postup
Masko okorenime hojne -ziadne trocharcenie a zlahka jemne dokladne naklepeme. Nechame odstat (nemusime). Opekame na masti. Ked je uz vonave opecene a stava sa uz uz straca, rozklepneme vacjo, vyberieme masko a rychlo v tom este opecieme krajec chleba po jednej strane. Podavame : Na chleba masko, na to volske oko, opeprime , opaprikujeme, dame horcicu kto rad, na to cibulu na kruzky, k tomu zemiaky, prilohu. Dobru chut!
Recept je z kategorií: Minutky
- 15.10.09 vloženo
- 17292x zobrazeno
Ingredience
- rostenka alebo kare bez kosti , popripade nieco podobbne ale mlade a kvalitne
- kvalitna mleta cervena paprika
- mlete cierne korenie
- sol
- vajco
- krajec chleba
- mast
- cibula
- horcica
- zemiaky- hranolky a este lepsie su opecene s mletou paprikou na mesiaciky v rure
- ako priloha baranie rohy stiplave trochu, paprika, paradajka alebo klasicka kysla uhorka...
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Lacipečeň
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Lacipečeň
To je krásný recept- Takový podzimní.
Děkuji a zdravím
5068 příspěvků 16.10.09 04:18
Pohotovy vyklad Anicka, vrela vdaka. Ty pises o madarskej Lacipeceni, ja o tej nasej vychodnarskej
akurat si mi pripomenula, ze dakde ju robievaju
aj na roste a veru ze je dobra na vsetky sposoby. Dokazem sa otocit zoparkrat
skus ju raz po nasom.. a volske oko nech je ako
na hnilicku, vtedy to je uplne bozske.. .. najdes aj original urcite ako u nas
v hoteli a aj sa ta spyataju s okom ci bez oka.. v stanku ju robieval jeden
madar od korena na oba , ale ja tu s okom radsej..:))
Pekny vecer
2904 příspěvků 16.10.09 02:52
Laczipecsenye je typická maďarská špecialita, stretneme sa s ňou v podstate na celom území Maďarska. Obyčajne sa robí z krkovičky - naklepe sa, votrie sa do nej olej, v ktorom je čierne korenie, paprika, cesnak, nechá sa stáť v chlade 1-2 dni. Potom sa osolí a opeká na rošte, príp. v trúbe alebo na panvici. V trúbe sa zvykne obložiť nakrájanou cibuľou.
A z Maďarska laczipecsene preskočila cez hranice.
(Laczi je meno Ladislava po domácky a pecsenye je pečienka, čiže Laciho pečienka.)
Pekný večer!