Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
DanaJ Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Vyndáme z mrazáku hroudu zmražené nastrouhané kořenovky a dáme ji rozmrazit. Zatím na zahradě otrháme pažitku a tři maličké jarní cibulky. Projdeme se a pochválíme se a rostlinky taky jak to pěkně rostě. Sem tam něco pohladíme a ochutnáme. Nechvátáme, rozmrzává kořenovka.:-D Na rozmrzlou kořenovku dáme zbylé ingredience a promícháme. Pomazánka mi vyšla přibližně na deset krajíců chleba. Mažu tenkou vrstvu, pomazánka je šťavnatá. K "zalévání" doporučuji lehký PAMPELIŠKOVÝ ČAJ: Natrhejte si pampeliškové květy, hoďte je do vroucí vody a vařte 1 minutku. Nechte odstát, do pitelné teploty, přeceďte a pijte. Je hořko sladký, ale tak akorát, prostě lahodný. ..léčivé účinky má hlavně kořen. Pampeliška čistí močové cesty a ledviny a podporuje trávení, činnost jater atd.:-)
Recept je z kategorií: Zeleninové pomazánky
Pampeliškový čaj.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na "Kytičková"pomazánka z uzeného tofu