Recept Kuskus s hermelínem, hruškou a brusinkovým přelivem

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Kuskus připravíme podle návodu na obalu. Na jeho přípravu použijeme olivový olej, máslo a bylinkový bujon. Horký kuskus promícháme s kostičkami hermelínu (je dobré ho dát na chvíli do mrazáku, potom se lépe se krájí), nasekanou petrželkou, smetanou a plátky černých oliv. Dosolíme, případně opepříme. Brusinky zahřejeme a trochu povolíme červeným vínem. Podáváme horké, obložené tenkými plátky kompotovaných hrušek a brusinkovým přelivem. Pozn.: Tento pokrm připravují (s lehkou obměnou) v mé oblíbené kavárně. Namísto hermelínu dávají nivu, olivy zelené a navíc řapíkatý celer. Celer vynechávám, protože ho moc nemusím a nivu nahrazuji hermelínem, který mi připadá v kombinaci s brusinkami lepší a jemnější. Podobně je to s druhem oliv; zelené se mi zdály příliš chuťově výrazné.

Recept je z kategorií: Těstoviny

Nahlásit recept

  • 13.02.08 vloženo
  • 4602x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 250 g kuskusu
  • 2 hermelíny nebo sýry podobného typu
  • olivový olej
  • máslo
  • kostka bylinkového bujónu
  • 2-3 lžíce sekané petrželky
  • hrst černých oliv
  • 3-4 lžíce smetany na vaření
  • 2 kompotované hrušky (4 půlky)
  • sůl
  • na brusinkový dresink:
  • zavařené brusinky
  • asi 100 ml červeného vína

Doporučená příloha

  • asi zbytek vína, když už jsme tu láhev koupili :-)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kuskus s hermelínem, hruškou a brusinkovým přelivem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Kuskus s hermelínem, hruškou a brusinkovým přelivem

twixik
149 příspěvků 6.2.10 03:52
Re: Kuskus s hermelínem, hruškou a brusinkovým přelivem

Zkusili jsme tento Bonin recept a bylo to moc dobré. Uvařili jsme ho ještě jednou, jen jsme nedávali olivy, ale nadrobno krájené dušené žampiony a dále jsme pokračovali podle receptu. Také výborné. Skvělé jídlo bez masa.Díky.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Jahodový pohár Jahodový pohár
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz