Recept Kuskus s hermelínem, hruškou a brusinkovým přelivem

bona Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Kuskus připravíme podle návodu na obalu. Na jeho přípravu použijeme olivový olej, máslo a bylinkový bujon. Horký kuskus promícháme s kostičkami hermelínu (je dobré ho dát na chvíli do mrazáku, potom se lépe se krájí), nasekanou petrželkou, smetanou a plátky černých oliv. Dosolíme, případně opepříme. Brusinky zahřejeme a trochu povolíme červeným vínem. Podáváme horké, obložené tenkými plátky kompotovaných hrušek a brusinkovým přelivem. Pozn.: Tento pokrm připravují (s lehkou obměnou) v mé oblíbené kavárně. Namísto hermelínu dávají nivu, olivy zelené a navíc řapíkatý celer. Celer vynechávám, protože ho moc nemusím a nivu nahrazuji hermelínem, který mi připadá v kombinaci s brusinkami lepší a jemnější. Podobně je to s druhem oliv; zelené se mi zdály příliš chuťově výrazné.

Recept je z kategorií: Těstoviny

Nahlásit recept

  • 13.02.08 vloženo
  • 4767x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 250 g kuskusu
  • 2 hermelíny nebo sýry podobného typu
  • olivový olej
  • máslo
  • kostka bylinkového bujónu
  • 2-3 lžíce sekané petrželky
  • hrst černých oliv
  • 3-4 lžíce smetany na vaření
  • 2 kompotované hrušky (4 půlky)
  • sůl
  • na brusinkový dresink:
  • zavařené brusinky
  • asi 100 ml červeného vína

Doporučená příloha

  • asi zbytek vína, když už jsme tu láhev koupili :-)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kuskus s hermelínem, hruškou a brusinkovým přelivem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Kuskus s hermelínem, hruškou a brusinkovým přelivem

twixik
149 příspěvků 6.2.10 03:52
Re: Kuskus s hermelínem, hruškou a brusinkovým přelivem

Zkusili jsme tento Bonin recept a bylo to moc dobré. Uvařili jsme ho ještě jednou, jen jsme nedávali olivy, ale nadrobno krájené dušené žampiony a dále jsme pokračovali podle receptu. Také výborné. Skvělé jídlo bez masa.Díky.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Bazalkové máslo Bazalkové máslo

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz