Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bona Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Maso naklepeme (nebo do něj vyřízneme kapsy, což je podle mně složitější..:-), osolíme a opepříme. Pomazánkové máslo utřeme s jemně strouhanou nivou a sušenou petrželkou. Kompotované broskve nakrájíme na malé kostičky a vmícháme do máslové směsi, kterou naneseme na maso a obvyklým - svým osvědčeným - způsobem zabalíme. Můžeme vytvořit závitky, kapsy, nebo jenom přehnout na polovinu. Nakonec uzavřeme jehlou nebo párátky. Maso pokapeme sójovou omáčkou a na oleji zpěníme cibuli. Maso na cibulce zprudka opečeme, zmírníme teplotu a dodusíme pod pokličkou. Podle potřeby mírně podléváme vodou.
Recept je z kategorií: Prsa
pečené nebo opékané brambory, hranolky a zeleninová obloha
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
6.2.16 15:19
Tahle kombinace se nikdy neomrzí
Já dělala kapsy naříznuté, pro mě je zase snazší to Navíc se to lépe plní a víc se tam vejde
A je to o moc lepší, než jen klasický „plátek s broskví“.
Skvělý je i ten výpek, navíc jedna kapsa malinko praskla a kapka utekla
k cibulovému základu, ale díky občasnému podlití vznikl výborný
„sosík“.
Měli jsme k nim knedlíky z červené řepy:
http://www.labuznik.cz/…ervene-repy/
ač jsem se napřed bála, jak si tyto dva recepty sednou společně, tak
nakonec veliké překvapení: spolu to chutná náramně, protože nejde
o klasické knedlíky s moučnou chutí, ta chuť řepy sem prostě sedla
dokonale
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kuřecí závitky s nivou a broskví od naší Péti
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
já ani nevím… jím, ochutnávám, sbírám… A taky jsem děsně „žravá“ a mlsná a abych to - v zájmu své postavy - nepřeháněla s kvantitou, jdu po kvalitě.. Konkrétně tohle vaří moje sestra (Petra), vždycky mi u ní hrozně chutnalo…
Když jsem to párkrát připravila, všichni zúčastnění pochvalně mlaskali, ale já jsem měla dojem, že to od Petry bylo tak nějak lepší…:-)) Znáš to, dvě kuchařky + jeden recept = dvě rozdílná jídla… Navíc, když Ti to někdo přinese až pod nos, pěkně naservíruje, je to o něčem jiném, než když doma jen dojídáš po dětech..:-)))
490 příspěvků 25.1.09 03:43
Bono, prosím Tě, kam na ty recepty chodíš, jeden je lepší než druhý, tohle další aspirant na příští nedělní oběd. Málem mám poslintanou klávesnici, Pavlov by nade mnou jásal.
Zdraví Libuše.