Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bedla Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Nám chutnají na všechny způsoby …
Kuřecí prsa opatrně naklepeme, abychom neporušily strukturu masa. Mandle opražíme, necháme vychladnout. Do změklého vyšlehaného másla vmícháme bylinky podle své chuti, špetku soli, pepře a opražené na hrubo posekané mandle. Uděláme 4 válečky, zabalíme do alobalu a necháme v mrazáku ztuhnout. Rozklepané kuřecí řízky potřeme rozšlehaným vejcem, mírně osolíme, posypeme špetkou muškátového oříšku, vložíme zamražený kousek bylinkového másla a stočíme do závitku, zajistíme kuchyňskou sponou nebo ovážeme potravinářským provázkem a obalíme v polohrubé mouce. Rozpustíme máslo s olejem, rozpálíme a závitky prudce opečeme, vložíme do zapékací misky, podlijeme trochou oleje z restování, horkou vodou a dáme do předem rozpálené trouby zapéct, nejprve s poklicí a dopékáme bez poklice, v polovině pečení můžeme podlít smetanou, je to moc dobrý sosík. Kdo se rozhodně pro druhou verzi, závitky obalí v trojobalu a osmaží ve vysoké vrstvě oleje. Nechte si chutnat.
Recept je z kategorií: Prsa
brambory na všechny způsoby, zeleninové saláty
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
1.6.14 18:56
Do bylinkového másla s mandlemi jsem přidala 3 stroužky česneku, při
pečení podlila trochou smetany. Nemělo to chybu!
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Bylinkovo-mandlové kuřecí závitky
Zítra máme návštěvu a já mám vyřešeno, večer připravit … dopoledne uvařit.
358 příspěvků 25.1.09 03:43
vůbec neděkuj! Není nic lepšího, než zkoušet nové a hlavně dobré recepty. A tenhle k nim rozhodně patří…:o)
byla jsem se podívat … moc pěkně jsi to uvařila, jako každý i já poprvé postupovala opatrně, ale čím víc vaříme .. tím jsme odvážnější a pak už se fantazii meze nekladou. Díky za vyzkoušení.
358 příspěvků 25.1.09 03:43
určitě ještě udělám, ale zkusím to máslíčko trochu jinak ochutit, třeba přidám česnek, možná posekané olivy nebo tak něco. Aby to mělo nějakou jinou zajímavou chuť…tohle je takové jemňoučké. Určitě to nechce šetřit bylinkama…ale v každém případě to bylo moc dobré!
Díky a hezký zbytek víkendu!
Tea63, děkuji za upřesnění, které u tohoto receptu nebylo.
935 příspěvků 25.1.09 03:43
děkuji, tímto receptem jsi mi osvěžila paměť. Několik let:-) se chystám vyzkoušet recepty , které vařil pan Jaromír Trejbal panu Vlastovi Burianovi. A tento fígl s válečkem másla s mandličkami zabaleným do masa k nim patří… Ale, nedával bylinky, možná je neměl. To nevím. Podléval vínem. A ta druhá verze byla klasický trojobal, tak jak píšeš…Takže vyzkoušejme, protože Vlasta Burian by určitě nic špatného nejedl…to je jistota. Ahoj
bona …není to tak jisté..jak si myslíš. Každý človíček je osobnost …
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Bedlí, Ty to vyřešíš, o to nepochybuji
! Tak hezký víkend!
bona, není zač… já v sobotu čekám na prázdniny 2 vnoučátka a každý má rád něco jiného … a to jsou zrozenci 4. 4. po třech létech. Jeden rád sýr a ten druhý po jeho dehu (SPRÁVNĚ DEFINOVÁNO), umírá.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Bedli, tak to budeme mít s Geginou o víkendu stejný oběd
. Zatím se odjezd na prázdniny odkládá
(kvůli počasí), tak si budu ještě chvíli užívat svoji kuchyňku..:-)) a
tuhle Tvojí baštu! Díky za hezký recept. B.
mamut, je to na každém pro co se rozhodne, ale není od věci přidat krouhaný tvrdý sýr podle chuti do základu a máme další chuťovku. Stačí přidat sušená rajčata naložená v olivovém oleji …variant je nepřeberné množství, je to jen na nás … přeji dobrou chuť.
147 příspěvků 25.1.09 03:43
Možno by sa namiesto závitku dala spraviť aj kapsa.
358 příspěvků 25.1.09 03:43
Tak tímto mám vyřešený problém, co na víkend k obědu
)
115 příspěvků 25.1.09 03:43
Bedli, to voní až k nám! Vyzkoušíme.