Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bona Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Kuřecí řízky naklepeme, osolíme, opepříme, položíme na ně plátek uzeného lososa a jeden rozpůlený stonek chřestu. Zavineme nebo přeložíme a sklepneme. Opečeme z obou stran na rozpáleném oleji, po propečení maso vyjmeme a udržujeme teplé (v troubě nebo alobalu). Přebytečný olej z pánve odstraníme, přidáme kousek másla a zasypeme hladkou moukou (1 lžíce). Povolíme smetanou a vsypeme nastrouhané Blaťácké zlato. Necháme rozpustit a případně dochutíme. Varianta k přípravě omáčky: Do pánve po opékání masa přidáme máslo a smetanu, zahřejeme, necháme rozpustit nastrouhané Blaťácké zlato, zahustíme granulovanou jíškou a dochutíme. Kuřecí závitky podáváme z poloviny přelité sýrovou omáčkou. Zdroj: Na tomto jídle jsem si nedávno pochutnávala v nejmenované restauraci - za milé přítomnosti jedné kamarádky z těchto stránek (ona ví..., baštila copánek z minutkových masíček:-)) Doma jsem se při přípravě rozhodla, že vyměním původní rokforový přeliv za jemnější a chuťově méně určující (zavazující) omáčku z Blaťáckého zlata a ono to vyšlo! Charakter omáčky pochopitelně závisí na každém a kdo by chtěl, může použít nivu. Ovšem mně osobně se dvě výrazné chutě - slaný losos a slaná niva tak nějak malounko tloukly...:-)
Recept je z kategorií: Prsa
brambory na jakýkoli oblíbený způsob nebo teplá zelenina
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kuřecí řízky plněné uzeným lososem a chřestem se sýrovým přelivem