Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Opláchnout kuřecí kousky, osušit je, pokapat citronem, posypat tymiánem, solí a pepřem a dát je stranou. Na velké pánvi rozehřát olej, přidat slaninu a asi 5 minut ji smažit. Slaninu odhrnout bokem a přidat k ni kuřecí kousky. Smažit je na všech stranách do hněda. Vyjmout je drátěnou naběračkou, přidat tam cibuli a smažit ji asi 5 minut. Přidat česnek, rajčata, bobkové listy, víno a za stálého mícháví vše odkryté podusit asi 10 minut. Přidat maso a asi 40 minut dusit. Často maso polévat šťávou ze spodu pánve. Před podáváním vyjmout bobkové listy a přidat olivy. Rozdělit na talíře a podypat petrželkou. Pokrm se může podávat s couscous/kuskusem.
Recept je z kategorií: Kuřecí maso
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kuře z jižní Francie na jedné pánvi - Poulet Nicoise
Koukám, že babi už sem rok nevložila žádný recept. ???
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
Toto kuratko bylo dneska k veceri a moc jsme si pochutnali, ja s kuskusem, rodina s ryzi. Dekuji babi za recept a doufam, ze se tady zase brzy objevi.
577 příspěvků 25.1.09 03:43
To je určitě dobrůtka, už je v oblíbených!
Babi hezký den!