Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
DanaJ Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Příjemná záležitost na oslavu.
Kuře rozřízeneme přes hruď a vykostíme tak, aby po křídlech a stehnech zbyla jen malinká díra a maximum masa. Jde nám o to, abychom opět vytvarovali z masa kuře s končetinama (aby byli všichni překvapeni, když budeme krájen na plátky). Byliny a sůl smícháme. Část dáme do mletého masa a část rozmažeme uvnitř kuřete a zastrčíme i do křídel a stehen. Mleté maso dáme do kuřete a zašijeme. Pekla jsem jako klasické kuře. Já používám horkovzdušnou troubu (takovou tu skleněnou potvoru, co má foukadlo a topení v poklici - něco jako remoska ..maso nepouští skoro žádnou šťávu). ..na 170°C 2x40 minut (otočit), na vysokém roštu s nástavcem. Podávám STUDENÉ.
Recept je z kategorií: Kuřecí maso Speciality z vepřového bůčku
Chléb, zelenina, víno.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kuře nadívané mletým vepřovým masem s bylinkami (žádné rohliky a vejce)
1136 příspěvků 21.9.13 00:33
Super video.

Já jsem to kuře víc nacpala, takže bylo kulaté. A je lepší ho zašít, aby nikde nezbyla dírečka v kůži, aby nevytékala šťáva.
Perfektní vykostění kuřete je tady: http://www.youtube.com/watch?… . Už jsem to několikrát vyzkoušel. Ale tohle se rozřezává na zádech. A je tam vidět i finální tvar té vycpaniny.
Příspěvek upraven 20.09.13 v 18:06
ideou

Škoda, že nefotíte…, docela by mě zajímal exteriér té VYKOSTĚNÉ vycpaniny