Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
glama Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Do Remosky vsypeme krupky lámanku, zalijeme mlékem, osladíme, osolíme a přihodíme kus másla. Pak vmícháme švestky. Pečeme, dokud se mléko nevsákne a na povrchu se nevytvoří zlatavá kůrčička. Na talíři sypeme moučkovým cukrem, můžeme polít šťávou z kompotu. Toto je jídlo mého dětství... Snažila jsem se, ale opravdu jsem ho tady na Labužníku nenašla...
Recept je z kategorií: Teplé sladké pokrmy
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Krupková nadivajna mého dětství - v Remosce
Tak je mi jasný původ jídla (i tvůj)
Jo a prý tahle byla nejčastější, ale tchýně říkala nadivajna i bublanině. Vpodstatě prý všechno, sladké i slané, zapečené v nižším pekáčku.
Příspěvek upraven 09.11.10 v 09:49
Jeno…já jsem přece z Litomyšle! Narodila jsem se tam a tento výraz znám právě z dětství od mminky i babičky
Také se myslím, že to bude krajový název pro nákyp..ale v jiné souvislosti jsem ho nikdy neslyšela, než tuhle Krupkovou nadivajnu .-)
Ahoj, Glamo, zaujal mne název „nadivajna“, protože ho používá můj muž a používala ho i jeho maminka. Pocházeli z litomyšlské oblasti východních Čech. Máš představu, co všechno zahrnuje? Já mám dojem, že to je něco jako nákyp…, ale nikde jsem to nenašla.