Recept Křupavé zlatavé a obrovské palačinky v pěti podobách

babi Nizozemská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Křupavé zlatavé a obrovské palačinky v pěti podobách

Postup

Základné lívance: Smíchat mouku, prášek do pečiva se solí a dostatečným množstvím vody tak, aby vzniklo husté těstíčko. Zamíchat dovnitř vejce. Rozehřát velkou pánev s trochou másla a vložit dovnitř část těstíčka. Osmažit jej po obou stranách do zlatohněda. Stejně pokračovat se zbytkem těstíčka. Spekpannekoek: (nejpopulárnější ze všech lívanců v Holandsku) Osmažit lehce slaninu a přidat dostatečně základního těstíčka tak, aby pokrývalo slaninu a spodek pánve. Osmažit po obou stranách do zlatohněda. Stroopannekoek: (děti mají v oblibě) Základní lívance polité světlehnědýn sirupem, což je výtažek z cukrové třtiny. Výborné jsou, když se trochu sirupu nalije přímo do pánve a nechá trochu zkaramelizovat. Appelpannekoek: Oloupat jablka, vyjmout jejich jaderník a na jemno je nekrájet. Potřít je citronovou šťávou a poskládat je jako tašky na střeše na těstíčko přímo na pánvi. Posypat cukrem a smažit je tak dlouho, až jsou zespodu zlatohnědé. Položit na pánev velký talíř, převrátit vše a nechat sklouznou opět do pánve. Nechar jablka změknout a cukr zkaramelizovat. Znovu lívance převrátit a podávat je horké. Gemberpannekoek: Každý lívenec na pánvi je poházený malými kousky zázvoru a pokapaný trochou sirupu ze zázvoru, který na pánvi zkaramelizuje.

Recept je z kategorií: Palačinky a lívance

Nahlásit recept

  • 15.09.03 vloženo
  • 10393x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • Základní lívance:
  • 200g mouky
  • 1 lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 2 vejce
  • Spekpannekoek:
  • 200g prorostlé slaniny, na tenko nakrájené
  • Stoopannekoek:
  • sirup z cukrové třtiny
  • Appelpannekoek:
  • 2 jablka
  • citronová šťáva
  • krystalový cukr
  • Gemberpannekoek:
  • 1 malá sklenička naloženého zázvoru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Křupavé zlatavé a obrovské palačinky v pěti podobách

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Křupavé zlatavé a obrovské palačinky v pěti podobách

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Alice G...

To víš, že by to šlo, Pepíček Ti může dát můj emajlík. A neomlouvej se, jak jsem už napsala, jsem vděčna komukoliv za přečtení mnou uveřejněných receptů (někdy i mých) a opravy případných chyb v nich ;o)))

Alice_G
505 příspěvků 25.1.09 03:43
Babi, omlouvám se,

v rychlosti jsem tu vodu vážně přehlédla…Jinak k diskuzi o filo těstu - nedávno jsem ho hledala na netu, mám několik receptů, ale nevím, který je nejpodobnější tomu vašemu - hotovému. Pokud by byl zájem ze strany více labužníků, poslala bych (ti) je na zkouknutí (přes Pepíčka), šlo by to? Přeju dobrý den.

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Meisje...

zajisté máš pravdu, když v Holandsku žiješ! Takže jsem přejmenovala recept ;o))) Ale ať je to to, nebo ono, dostala jsem na ně nesmírnou chuť…

Kanada zdraví Holandsko!

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Alice G...

v receptu se používá voda a ne mléko, coby tekutina. Děkuji Ti však za přečtení receptu, protože se kdykoliv může stát, že při tom množství receptů které píši, někdy nějakou tu chybu udělám a pak jsem vděčna tomu, kdo mě na ni upozorní ;o)))

Pěkný den Ti přeje Babi!

meisje
580 příspěvků 25.1.09 03:43
Jen pro zajimavost.........

Rada bych dodala, ze holandane si na palacinky a livance opravdu potrpi. Snad jen, ze vse v/u jsou palacinky. Holandske livance jsou miniaturni livanecky, ktere nejsou vetsi nez 3 cm v prumeru -co sousto to livanecek, pouziva se na ne spec. panev a na smazeni i spec. druh masla - jakoby z navinule smetany. Rika se jim „poffertjes“ a na jedne panvi je 18-22 dulku na livanecky {zalezi na druhu panve}. Nejtradicnejsi priprava je mezi hromadu horkych livanecku se vhodi kostka „cerstve stluceneho masla“ {Holandsko je zeme farmaru a tak cerstve stlucene maslo je k dostani v kazdem obchode}, silne je zasypou cukrem a preliji smetanou nebo slehackou a nebo omackou z brusinek. Z Holandska hezky den vsem …meisje.

Alice_G
505 příspěvků 25.1.09 03:43
Babi,

myslím, že ti z receptu vypadla tekutina (mléko?). Jinak recept zkusím. Hezký den!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Plněné vepřové závitky

Nejlepší recepty

Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Mrkvový salát Mrkvový salát
Hruškový koláč Hruškový koláč

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz