Recept Kroppkakor, tradiční švédské plněné knedlíky

Švédská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Moje snacha je nefaksovana blondata Svedka, ktera me sem tam zasobuje nejakym tim tradicnim receptem. Tento je vice jak jednoduchy z jizni casti Svedska a podava se s mnozstvim dobreho mirne soleneho masla a dzemu z brusinek. Varovala me, ze existuje hodne regionalnich variaci.

Postup

Rozmackat brambory na val, udelat dulek a dat tam zloutky. Pridat mouku, sul, pepr a nove koreni a rychle vypracovat testo. Prilisne zpracovani testa dela konecne knedliky tuhymi. Na drobno posekat cibuli, sunku a slaninu nakrajet na drobne kosticky a vse vlozit na rozehratou panev. Usmazit do svetlehneda a pridat pepr. Z testa vytvorit valecek, nakrajet ho na spalicky, ty mirne vyvalet a do stredu dat trochu zchladle nadivky. Testo uzavrit do kulicek. Ve velkem hrnci zacit varit mirne osolenou vodu a kdyz vre, tak tam vlozit knedlicky a postupne je varit 10 -12 minut, zalezi na velikosti (je dobre si uvarit jeden na zkousku) . Nevarit je vsechny najednou, nemely by moznost vyplavat k pvrchu. Vyjmout je derovanou lzici na talire. Podavat je s maslem a brusinkovym dzemem.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 02.08.10 vloženo
  • 2822x zobrazeno

Ingredience

  • 1 kg uvarenych a oloupanych brambor.
  • 2 zloutky
  • 1 1/4 ctvrtlitroveho hrnku hladke mouky
  • 1 cibule
  • 100 g uzene sunky
  • 100 g slaniny
  • sul a bily pepr, a mlete nove koreni, chcete-li
  • posekana zelena petrzelka na ozdobu
  • brusinkovy dzem z IKEA

Doporučená příloha

  • Sklenici mleka.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kroppkakor, tradiční švédské plněné knedlíky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Kroppkakor, tradiční švédské plněné knedlíky

babi
6360 příspěvků 4.8.10 01:58
Re: Kroppkakor, tradiční švédské plněné knedlíky.

:) draha svato, ja jsem uz zase v Kanade a zde nemam nouzi ani o ceskou hrubou a polohrubou mouku, nemluvic o jinych specialitach, jenom musim vedet kam si pro ne zajit. Co se tyce znacky ‚rolnik‘ tu dobre znam a kupovala jsem od nich ruzne vyrobky (hranate sklenicky). Ty polske boruvky a brusinky jsou nejspis z ceskych lesu. Zila jsem 4 roky na Jesenicku a videla jsem jak Polaci planyruji lesy od boruvek, brusinek, hub a podobne a hlavne nici a nici.

svato
1423 příspěvků 3.8.10 18:35
Re: Kroppkakor, tradiční švédské plněné knedlíky.

Babi, keď už si tu, skús poľské brusnice „rolnik“. Čučoriedky/borůvky nie sú nič moc, ale brusnice majú dobré.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Vánoční likér

Nejlepší recepty

Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Ořechový koláč Ořechový koláč
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Koláč s jahodami Koláč s jahodami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz