Recept Krémová, květáková polévka z Francie - Creme Du Barry Pro Děti Veg

(Hodnoceno 1x) Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Krémová, květáková polévka z Francie - Creme Du Barry

Postup

Připravit světlou zásmažku z másla a mouky. Přidat vývar a přivést do varu. Očistit květák a rozebrat jej na růžice. Uvařit květák ve vývaru po 15min. Výjmout květák a udržovat ho v teple. Sejmout hrnec s vývarem z ohně a zašlehat dovnitř žloutky, Creme fraiche, sůl, pepř a oříšek. Vrátit květák do polévky, prohřát, ale navařit a podávat.

Recept je z kategorií: Krémové polévky

Nahlásit recept

  • 14.01.03 vloženo
  • 18275x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 60g másla
  • 2 lžíce mouky
  • 1 1/2l masového vývaru
  • 1 malý květák
  • 2 žloutky
  • 2 lžíce ¨Creme fraiche¨ (recept na domácí přípravu na Labužníku), lze použít kyselé smetany
  • sůl a bílý pepř
  • špetka muškátového oříšku

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Petunnka 16.08.12 10:40

Mňamka

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Krémová, květáková polévka z Francie - Creme Du Barry

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
babi
6360 příspěvků 26.08.12 20:30

Ahoj Zebuli, take varim plno obmen teto polevky…za ta leta se mi recepty meni…Posledni oblibena je ovlivnena Vichyssoise polevkou, tedy vlastne porkem, ktery byl doma a zachutnalo to…Jeste pridam neuslehanou slehacku k rozmixovane zelenine. Precedim, avsak muskatovy orisek a hodne bileho pepre pro me musi byt (lze podavat zvlast).

Pozdrav opetuji!

zébulon
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 22.08.12 10:51

Mila babi, ja delam creme du Barry bez jisky - uplne proste varim obrany kvetak v trosce zeleninoveho vyvaru, osolim, opeprim a nakonec, kdyz je kvetak uvareny, priliju sladkou smetanu a rozmixuju. Takhle jedi kvetak i zaprisahli odmitaci (dokonce nekdy ani nepoznaji, z ceho polevka je).

Zdravim!

babi
6360 příspěvků 21.08.12 22:56

Devcata, diky za nahlednuti. Klasickou kremovou kvetakovou polevku v lete varim pomerne casto. Nekdy ji ozdobim copankem s pazitky, petrzelkou, nebo jednoduse nicim. Musim do receptu pripsat neco o slavne Madame Du Barry…

goralka
272 příspěvků 16.08.12 18:00

Ja dávam okrem muškátu aj petržlenovú vňať, nevarím ju

Sylvie
2302 příspěvků 16.08.12 11:10

Děkuji za připomenutí, květák mi zrovna trůní na kuchyňské lince… :-)

babi
6360 příspěvků 16.11.10 20:53

Sylvie, ke kvetaku se mi kopr nehodi (mozna vsak, ze ma Anicka pravdu, nevim), klasicky je dobry muskatovy orisek, no a s tou smetanou to je uz jedno jakou. At Vam hlavne chutna…

Sylvie
2302 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Krémová, květáková polévka z Francie - Creme Dubarry (R).

Tak jsem hledala na netu recept na květákovou polévku a tahle se mi líbila nejvíc. Mám sice místo ¨Creme fraiche¨ zakysanou smetanu, ale to nevadí. Vhledem k tomu, že jsem ¨Creme fraiche¨ už dělala, vím, že mám velmi podobnou chuť.
Uvidím, co udělá v polévce kopr, jak radí Aničkav.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Jahodový pohár

Nejlepší recepty

Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz