Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Připravit světlou zásmažku z másla a mouky. Přidat vývar a přivést do varu. Očistit květák a rozebrat jej na růžice. Uvařit květák ve vývaru po 15min. Výjmout květák a udržovat ho v teple. Sejmout hrnec s vývarem z ohně a zašlehat dovnitř žloutky, Creme fraiche, sůl, pepř a oříšek. Vrátit květák do polévky, prohřát, ale navařit a podávat.
Recept je z kategorií: Krémové polévky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Krémová, květáková polévka z Francie - Creme Du Barry
Ahoj Zebuli, take varim plno obmen teto polevky…za ta leta se mi recepty meni…Posledni oblibena je ovlivnena Vichyssoise polevkou, tedy vlastne porkem, ktery byl doma a zachutnalo to…Jeste pridam neuslehanou slehacku k rozmixovane zelenine. Precedim, avsak muskatovy orisek a hodne bileho pepre pro me musi byt (lze podavat zvlast).
Pozdrav opetuji!
Mila babi, ja delam creme du Barry bez jisky - uplne proste varim obrany kvetak v trosce zeleninoveho vyvaru, osolim, opeprim a nakonec, kdyz je kvetak uvareny, priliju sladkou smetanu a rozmixuju. Takhle jedi kvetak i zaprisahli odmitaci (dokonce nekdy ani nepoznaji, z ceho polevka je).
Zdravim!
Devcata, diky za nahlednuti. Klasickou kremovou kvetakovou polevku v lete varim pomerne casto. Nekdy ji ozdobim copankem s pazitky, petrzelkou, nebo jednoduse nicim. Musim do receptu pripsat neco o slavne Madame Du Barry…
273 příspěvků 16.8.12 18:00
Ja dávam okrem muškátu aj petržlenovú vňať, nevarím ju
2302 příspěvků 16.8.12 11:10
Děkuji za připomenutí, květák mi zrovna trůní na kuchyňské lince…
Sylvie, ke kvetaku se mi kopr nehodi (mozna vsak, ze ma Anicka pravdu, nevim), klasicky je dobry muskatovy orisek, no a s tou smetanou to je uz jedno jakou. At Vam hlavne chutna…
2302 příspěvků 25.1.09 03:43
Tak jsem hledala na netu recept na květákovou polévku a tahle se mi líbila nejvíc. Mám sice místo ¨Creme fraiche¨ zakysanou smetanu, ale to nevadí. Vhledem k tomu, že jsem ¨Creme fraiche¨ už dělala, vím, že mám velmi podobnou chuť.
Uvidím, co udělá v polévce kopr, jak radí Aničkav.