Recept Krémeše

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Na plech rozložíme sušenky (vhodný je vyšší plech) nebo upečeme 1 placku přes celý plech z listového těsta. Ušleháme bílky s cukrem. Uvaříme puding z vody a 4 pudingových prášků. Za neustáleho šlehání vmícháme horký puding do bílků. Vznikne hladká hmota, která rychle tuhne. Rozetřeme na vrstvu sušenek nebo plát z listového těsta a dáme vychladnout. Nahoru rozetřeme ušlehanou šlehačku s cukrem a buď posypeme strouhanou čokoládou nebo polejeme čokoládovou polevou (musí být dost prochladlá - jinak rozpouští šlehačku a udělá to mapy). Da se také přiklopit dalším plátem listového těsta a pocukrovat (těsto se před upečením na plechu rozkrájí na čtverečky a těmi se pak pokryje vrch (jde to lépe krájet - už jsou tak vlastně naznačené dílky).

Recept je z kategorií: Rychlé moučníky

Nahlásit recept

  • 02.02.04 vloženo
  • 21472x zobrazeno

Ingredience

  • 2 balíčky listového těsta nebo dvoje BéBé sušenky (máslové obdélníkové sušenky)
  • 8 bílků
  • 20 dkg pískového cukru
  • 1l vody
  • 4 balíčky vanilkového pudingu
  • 2 kelímky šlehačky (1/2 l)
  • 2 vanilkové cukry
  • ztužovač do šlehačky (nemusí být)
  • moučkový cukr podle chuti
  • nastrouhaná čokoláda nebo čokoládová poleva

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Krémeše

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
jolana
5066 příspěvků 08.03.10 01:16
Re: Krémeše

Casino, kraji po upeceni ..jj..moze byt, len ta plnka ma byt ako treba a cesto taky tak a ma byt odlezany…ale zvacsa sa kraja ozaj pred plnenim a tie obdlznicky sa prenesu, pretoze vzhladom na plnku, cesto a odlezanost sa pri krajani cesto droli a plnka vyteka..takze si usetri gazdinka nervy ;-)
PS: kdeze su tie casy, ked bola muka mukou, cesto bolo jednym smahom a zlatavee bolo a to este ani upecene nebolo–no co budem hovorit..take cesto som sa mi nepodarilo uz roky.. uz ani to maslo nevonia tak echt maslovo ..

casino
4488 příspěvků 08.03.10 00:30
Re: Krémeše

Vrchní plát listového těsta (např. na Krémšnyty :-) se krájí (pokud vůbec) po upečení.

Labužník Zuzik
286 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Krémeše

Díky za upozornění, hned opravím.

katka1370
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Krémeše

Krémeše jsou vynikající, přesně jako ze slovenských cukráren! Díky moc za perfektní recept. Jen je tam jedna chybička - 2 šlehačky jsou 1/2 l, ne 1/5. Ale všem doporučuji recept vyzkoušet - opravdu výborný!!!

petrunka
102 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Krémeše

hledam nejaky moucnik na vikend… toto vypada zajimave, jen nevim, kde sehnat „maslove obdelnikove usenky“, ktere jsou uvedeny v ingrediencich… :)))) jenom me pobavil ten pekny prepis, nikomu se nevysmivam, sama obcas vytvorit taky pekne patvarky :))

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Jahodový pohár Jahodový pohár
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Ostrý jazyk Ostrý jazyk

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz