Recept Krémeše
Labužník Zuzik Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Na plech rozložíme sušenky (vhodný je vyšší plech) nebo upečeme 1 placku přes celý plech z listového těsta. Ušleháme bílky s cukrem. Uvaříme puding z vody a 4 pudingových prášků. Za neustáleho šlehání vmícháme horký puding do bílků. Vznikne hladká hmota, která rychle tuhne. Rozetřeme na vrstvu sušenek nebo plát z listového těsta a dáme vychladnout. Nahoru rozetřeme ušlehanou šlehačku s cukrem a buď posypeme strouhanou čokoládou nebo polejeme čokoládovou polevou (musí být dost prochladlá - jinak rozpouští šlehačku a udělá to mapy). Da se také přiklopit dalším plátem listového těsta a pocukrovat (těsto se před upečením na plechu rozkrájí na čtverečky a těmi se pak pokryje vrch (jde to lépe krájet - už jsou tak vlastně naznačené dílky).
Recept je z kategorií: Rychlé moučníky
- 02.02.04 vloženo
- 25006x zobrazeno
Ingredience
- 2 balíčky listového těsta nebo dvoje BéBé sušenky (máslové obdélníkové sušenky)
- 8 bílků
- 20 dkg pískového cukru
- 1l vody
- 4 balíčky vanilkového pudingu
- 2 kelímky šlehačky (1/2 l)
- 2 vanilkové cukry
- ztužovač do šlehačky (nemusí být)
- moučkový cukr podle chuti
- nastrouhaná čokoláda nebo čokoládová poleva
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Krémeše
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Krémeše
5068 příspěvků 8.3.10 01:16
Casino, kraji po upeceni ..jj..moze byt, len ta plnka ma byt ako treba a cesto taky tak a ma byt odlezany…ale zvacsa sa kraja ozaj pred plnenim a tie obdlznicky sa prenesu, pretoze vzhladom na plnku, cesto a odlezanost sa pri krajani cesto droli a plnka vyteka..takze si usetri gazdinka nervy
PS: kdeze su tie casy, ked bola muka mukou, cesto bolo jednym smahom a zlatavee bolo a to este ani upecene nebolo–no co budem hovorit..take cesto som sa mi nepodarilo uz roky.. uz ani to maslo nevonia tak echt maslovo ..
Vrchní plát listového těsta (např. na Krémšnyty
se krájí (pokud vůbec) po upečení.
286 příspěvků 25.1.09 03:43
Díky za upozornění, hned opravím.
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Krémeše jsou vynikající, přesně jako ze slovenských cukráren! Díky moc za perfektní recept. Jen je tam jedna chybička - 2 šlehačky jsou 1/2 l, ne 1/5. Ale všem doporučuji recept vyzkoušet - opravdu výborný!!!
102 příspěvků 25.1.09 03:43
hledam nejaky moucnik na vikend… toto vypada zajimave, jen nevim, kde sehnat „maslove obdelnikove usenky“, ktere jsou uvedeny v ingrediencich…
jenom me pobavil ten pekny prepis, nikomu se
nevysmivam, sama obcas vytvorit taky pekne patvarky 