Recept Krémeše

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Na plech rozložíme sušenky (vhodný je vyšší plech) nebo upečeme 1 placku přes celý plech z listového těsta. Ušleháme bílky s cukrem. Uvaříme puding z vody a 4 pudingových prášků. Za neustáleho šlehání vmícháme horký puding do bílků. Vznikne hladká hmota, která rychle tuhne. Rozetřeme na vrstvu sušenek nebo plát z listového těsta a dáme vychladnout. Nahoru rozetřeme ušlehanou šlehačku s cukrem a buď posypeme strouhanou čokoládou nebo polejeme čokoládovou polevou (musí být dost prochladlá - jinak rozpouští šlehačku a udělá to mapy). Da se také přiklopit dalším plátem listového těsta a pocukrovat (těsto se před upečením na plechu rozkrájí na čtverečky a těmi se pak pokryje vrch (jde to lépe krájet - už jsou tak vlastně naznačené dílky).

Recept je z kategorií: Rychlé moučníky

Nahlásit recept

  • 02.02.04 vloženo
  • 22388x zobrazeno

Ingredience

  • 2 balíčky listového těsta nebo dvoje BéBé sušenky (máslové obdélníkové sušenky)
  • 8 bílků
  • 20 dkg pískového cukru
  • 1l vody
  • 4 balíčky vanilkového pudingu
  • 2 kelímky šlehačky (1/2 l)
  • 2 vanilkové cukry
  • ztužovač do šlehačky (nemusí být)
  • moučkový cukr podle chuti
  • nastrouhaná čokoláda nebo čokoládová poleva

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Krémeše

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Krémeše

jolana
5066 příspěvků 8.3.10 01:16
Re: Krémeše

Casino, kraji po upeceni ..jj..moze byt, len ta plnka ma byt ako treba a cesto taky tak a ma byt odlezany…ale zvacsa sa kraja ozaj pred plnenim a tie obdlznicky sa prenesu, pretoze vzhladom na plnku, cesto a odlezanost sa pri krajani cesto droli a plnka vyteka..takze si usetri gazdinka nervy ;-)
PS: kdeze su tie casy, ked bola muka mukou, cesto bolo jednym smahom a zlatavee bolo a to este ani upecene nebolo–no co budem hovorit..take cesto som sa mi nepodarilo uz roky.. uz ani to maslo nevonia tak echt maslovo ..

casino
4491 příspěvků 8.3.10 00:30
Re: Krémeše

Vrchní plát listového těsta (např. na Krémšnyty :-) se krájí (pokud vůbec) po upečení.

Labužník Zuzik
286 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Krémeše

Díky za upozornění, hned opravím.

katka1370
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Re: Krémeše

Krémeše jsou vynikající, přesně jako ze slovenských cukráren! Díky moc za perfektní recept. Jen je tam jedna chybička - 2 šlehačky jsou 1/2 l, ne 1/5. Ale všem doporučuji recept vyzkoušet - opravdu výborný!!!

petrunka
102 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Krémeše

hledam nejaky moucnik na vikend… toto vypada zajimave, jen nevim, kde sehnat „maslove obdelnikove usenky“, ktere jsou uvedeny v ingrediencich… :)))) jenom me pobavil ten pekny prepis, nikomu se nevysmivam, sama obcas vytvorit taky pekne patvarky :))

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Květáková polévka Květáková polévka
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz