Recept Křehké řízky "kefíráčky" se zázvorovým nádechem

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Kefír na uležení jakéhokoliv masa používám už hodně dlouho.Hledala jsem podobné rcp. Našla jsem s jogurtem, vajíčkem, tatarkou…Přidávám i svůj, doufám, že příjde vhod hlavně těm, co si kefírek dělají sami doma:-)
Takto naložené řízky jsou také výborné z vepřové krkovice, ale u nich je lepší, když se po lehkém osmahnutí na pánvi dají dodělat na pečící papír do trouby

Postup

Maso opláchneme a osušíme. Přes potravinářskou folii(nebo igelitový svačinový sáček)zlehka naklepeme a po obou stranách poprášíme mletým zázvorem. Čerstvý zázvor nožíkem očistíme a společně s česnekem nadrtíme lisem na česnek do litrové uzavíratelné nádobky. Přidáme kefír, sůl a promícháme. Přidáme připravené řízky, které v marinádě dobře promícháme a necháme v chladu 1-3dny uležet.
Poté z marinády vybíráme přímo do strouhanky, obalíme a ihned vkládáme na pánev do rozehřáté tuku. Smažíme na mírném plameni po obou stranách do měkka a do zlatavé barvičky.

Recept je z kategorií: Maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 01.03.13 vloženo
  • 1433x zobrazeno

Čas přípravy

  • uležení+cca15 minut smažení

Ingredience

  • 8 ks kuřecích prsních řízků/nebo stehenních
  • 1 lžíce mletého zázvoru
  • na marinádu
  • 450 ml kefíru
  • 2 lžičky soli
  • 4 větší stroužky česneku
  • 4 cm dlouhý čerstvý zázvor
  • na obalení: strouhanka
  • na smažení:olej,nebo sádlo

Doporučená příloha

  • Bramborová kaše,brambory,a­merické brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Křehké řízky "kefíráčky" se zázvorovým nádechem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
casino
4473 příspěvků 03.03.13 18:48
No. než nás Viktorka vyčistí

Položme se na otázku blbosti (-) a neblbosti (+) přes matematiku.
Pokud je „vím“ (+) a „nevím“ (-) a „blb“ (-) a „neblb“ (+), pak prostým vynásobením dvou známých se lze dobrati výsledku:
Vím (+) že jsem blb (-) = (-) tedy jsem blb
Nevím (-) že jsem neblb (+) = (-) tedy jsem blb
Nevím (-) že jsem blb (-) = (+) a mohu se těšit, že mé bude království nebeské.
Vím (+) že jsem neblb (+) = (+) a to je blbost na druhou (+ x + = +2 ), protože nejde o sobě vědět že nejsem blb a jde tedy o matematický paradox; ale protože „nevědomost hříchu nečiní“ a stejně jako „chudoba cti netratí“, mohu si tedy zachrčet s Fr. Venclovským: „Já su tak štastnééé.“ :mrgreen:

 
ucitelas
328 příspěvků 03.03.13 18:02

Vždyť to říkám

 
tlustá bába
1209 příspěvků 03.03.13 11:53

:lol: :lol: :lol: Ale, ano!!!

 
ucitelas
328 příspěvků 03.03.13 11:19

Nu tuto možnost ti VĚDCI nezkoumali :lol: :lol:

 
casino
4473 příspěvků 03.03.13 10:12
casino dyž ho vytočíme tak řiká že sme blbé

Jako datel na betonovým sloupu!
My to o sobě samozřejmě víme ale jak to teda s náma vlastně podle tehoto je dyž to víme že sme blbé?
Zdravijó MAKRONKY

Příspěvek upraven 03.03.13 v 10:13

 
ucitelas
328 příspěvků 03.03.13 08:45
To se nám ty

Řízečky posunuly stranou. Recept je vyzkoušený funguje to. Při delším nakládání, maso zkřehne až moc.

 
Zuzka1973
2191 příspěvků 03.03.13 08:36

Já si při tom vzpomněla na jednu starší říkanku z TV:

Blbec nikdy nepochopí, že je blbcem skutečně.
Pravdu o tom, že je blbec,
blbci říkáš zbytečně… :D

Hlavně doufám, že si to nikdo nevezme osobně :mrgreen:, jen mne to při čtení diskuze napadlo ;)

 
Ačraj
697 příspěvků 02.03.13 22:36

Dnes jsem zrovna četla, že hlupák si vůbec neuvědomuje, že je hloupý… :D

 
ucitelas
328 příspěvků 02.03.13 19:23

Ale to máš, Františko těžké, hlupák, klidně nazve nehlupáka hlupákem, neboť je hlupák, nehlupák to
neudělá aby nebyl považován za hlupáka, kdyby se ukázalo, že označený hlupák je nehlupák.

 
Frantiska
927 příspěvků 02.03.13 12:13

Je to odpoved na tvoji otazku :) ty vis, ze o tvoji inteligenci nepochybuji :))))

 
ucitelas
328 příspěvků 02.03.13 12:05
Hm a jak

Myslíš, se to týká mne?

Příspěvek upraven 02.03.13 v 12:07

 
tlustá bába
1209 příspěvků 02.03.13 11:12
Františko, pomoc!

Co s tím, když si myslím, že jsem celá kompletně „ujetý“ mentální model? Je mi pomoci? :lol: :mavam:

 
Frantiska
927 příspěvků 02.03.13 10:28

@ucitelas nevim,jestli jste uz cetli :) http://www.national-geographic.cz/…vedci-39473/

 
ucitelas
328 příspěvků 02.03.13 08:17
aha to je

Důvod ke zlodějině???

Příspěvek upraven 02.03.13 v 08:17

 
Zuzka1973
2191 příspěvků 02.03.13 08:02

@ryty
1. Je lépe vložit recept bez fotky, než vložit kradenou.
2. Admin ji sejně smázne, protože „toprecepty“ by se brzy ozvaly, že toto je jejich majetek a ne Labužníkův…

Víš, není to tak snadné jen tak, bez dovolení, sebrat někde na netu fotku a přivlastnit si ji…
Ber to jako radu v dobrém, není to rýpání…
Nedávno jsem dokonce četla, že ani na svůj vlastní blog či web si člověk nemůže bez svolení majitele stáhnout jakoukoli fotku. Když se na to přijde, autor má šanci na slušnou finanční kompenzaci. A tady by poblém s důkazem nebyl… je to i s podpisem majitele obrázku a autor už by se dohledal snadno ;)
Věř tomu, že pokud recept zaujme, fotku z uvaření ti zde někdo přidá brzy sám a dobrovolně, bez nutnosti obrázek krást… :kytka:

 
ryty
1 příspěvek 02.03.13 00:35

Protože asi nemám fungující fotoaparát a na nový nemám :?

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 01.03.13 23:52

Ryty, proč kradeš fotky? Tady je zvykem přidávat SVOJE!

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Bramborové placky s jablky


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz