Recept Křehké bílkové a kakaové rohlíky s džemem

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Křehké bílkové a kakaové rohlíky s džemem

Úvod

zdroj: Katarinka - vánoční pečení

Postup

Bílkové těsto:
Nad parou vyšleháme bílky s cukrem na tuhý sníh. Přidáme mouku, ořechy a řádně promícháme.

Zdobícím sáčkem nastříkáme na plech, vyložený pečícím papírem, do tvaru rohlíků o velikosti a tvaru jako je formička na kakaové rohlíky.

Bílkové těsto sušíme v troubě při teplotě 150°C, dokud se nebudou rohlíky pěkně odlepovat od papíru.

Kakaové těsto:
Ze surovin vypracujeme hladké těsto. Těsto na pomoučeném vále vyválíme na tloušťku asi 3 mm a formičkou vykrájíme rohlíčky.

Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem při teplotě 180°C asi 5- 10 minut.

Na kakaový rohlík natřeme džem a přiložíme bílkový rohlík. Dáme ztuhnout a v roztáté bílé čokoládové polevě namáčíme konce rohlíků.

Recept je z kategorií: Cukroví Vánoční cukroví


Reklama

Nahlásit recept

  • 11.01.12 vloženo
  • 9740x zobrazeno

Ingredience

Bílkové těsto:

  • 2 bílky
  • 150 g moučkového cukru
  • 75 g mletých ořechů
  • 2 lžíce hrubé mouky

Kakaové těsto:

  • 200 g hladké mouky
  • 70 g moučkového cukru
  • 125 g másla
  • 25 g kakaa
  • 10 g vanilkového cukru
  • špetka prášku do pečiva
  • 2 žloutky

K tomu:

  • malinový džem (dala jsem višňový s kousky višní)
  • bílá čokoládová poleva (nedala, byla líná)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 13.12.16 21:59

Letos na ně opět došlo, chutnají dost dobře a proto receptu uděluji 5 bodů :-)

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Křehké bílkové a kakaové rohlíky s džemem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Mrkvový salát Mrkvový salát
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz