Recept Stříkané rohlíčky

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Stříkané rohlíčky

Postup

Nad parou ušleháme pevný sníh z bílků s cukru. Mísu přendáme do studené vody a ještě chvilku šleháme, aby sníh vychladnul. Lehce vmícháme ořechy a mouku se strouhankou. Na plech vyložený pečícím papírem stříkáme cukrářským sáčkem s rovnou násadkou rohlíčky. Pomalu pečeme ve středně vyhřáté troubě. Vychladlé plníme čokoládovým máslovým krémem, necháme vychladnout. Krém: Vejce a cukr šleháme nad parou a do vychladlého přidáme předem rozmíchaný 100% tuk a kakao. Poleva: Čokoládu nalámeme na čtverečky, přidáme máslo a necháme asi 1 ½ minuty vlnit v mikrovlnné troubě. Necháme vychladnout, ne ztuhnout a máčíme rohlíčky do polevy krémem dolů. Necháme vychladnout na pečícím papíře. P.S. 100% tuk se dává kvůli trvanlivosti. Vůbec to na chuti není poznat. (Já to tak připravuji už několik let).

Recept je z kategorií: Cukroví stříkané

Nahlásit recept

  • 30.11.05 vloženo
  • 19300x zobrazeno

Ingredience

  • 6 bílků
  • 500g mletého cukru
  • 250g mletých ořechů
  • z 1 rohlíku strouhanka
  • 2 lžíce hrubé mouky.
  • Krém:
  • 3 vejce
  • 180g krystalového cukru
  • 250g 100% tuku /třeba Iva/
  • 2 lžíce kakaa
  • 2 lžíce rumu - nemusí být.
  • Poleva:
  • 200g čokolády na vaření
  • 30g másla.

Doporučená příloha

  • Dobré kafíčko

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Stříkané rohlíčky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
exczech
297 příspěvků 05.12.14 15:42
Moje rohlicky

Parizske rohlicky

Egg whites 3 ( egg whites are 1 ¼ oz each) if you are using the carton egg whites
Sugar 120 g ( each ounce is 28.35 g)
Uslehat nad parou

Vmichat

Mlete orisky 150 g (nebo hazelnut flour)
Flour 1 Tbsp

Peceme na 250 F

Krem

Egg yolks 3
Sugar 100 g

Uslehat nad parou do zhoustnuti
Chocolate 50 g

Po vychladnuti zaslehat 125 g masla

Krem nastrikat pomoci sacku na rohlicky a namocit krem po ztuhnuti v cokoladove poleve. Tohle je recept ktery pouzivam kazdy rok a pro oblibu ho musim delat dvojnasobek nebo me nic nezustane na Vanoce :)

Scarlet02
577 příspěvků 20.12.13 07:39
Oprava

Fridlova, omlouvám se za chybu, recept jsem upravila.
Casino, souhlasím, že pařížská šlehačka je skvělá, i když jsem rohlíčky se šlehačkou nikdy nepřipravovala. Potřebují se rozležet, aby změkly.
Přeji všem krásné a pohodové svátky :kytka:

casino
4488 příspěvků 19.12.13 11:08
Tak jak píšete, ořechy přidat do těsta.

…a nechcete raději zkusit místo TUKOVÉHO krému TĚŽKOU PAŘÍŽSKOU ŠLEHAČKU ? Má sice kratší trvanlivost, ale je to jako nebe a dudy :palec:…a do té polevy tady uvedené, s množstvím másla (příp.100% tuk) bych byl také opatrný :think:
Ať se dílo podaří :kytka:

fridlova
1 příspěvek 19.12.13 09:18

Dobrý den, ráda bych si udělala tyhle Vaše skvělé rohlíčky, jen přemýšlím, v postupu nikde není zmínka o oříšcích, které jsou uvedené v ingrediencích. Předpokládám, že jste je jen zapomněla zmínit a přidávají se do šlehaného těsta společně s moukou a strouhankou??? Moc děkuji za Vaši odpověď Jana

Kiti
33 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Stříkané rohlíčky

Použila jsem uvedený krém na Pařížské rohlíčky. Je výborný, pěkně drží, dokonce i když je cukroví dlouho v teple, tak se na rohlíčkách neroztéká. Jen příště asi část 100% tuku nahradím máslem, protože jsem ho tam trochu cítila.

marmelada
1642 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Stříkané rohlíčky - Kiti

Šlehání nad párou = ve vodní lázni - Miska s vajíčky a cukrem je umístěna v hrnci s vroucí vodou. Šleháš do pěny, pak nech vychladnout a všleháváš do změklého tuku. Takto vyrobený krém je pevnější a trvanlivější než bez tepelné úpravy. A taky ta vajíčka jsou tepelně zpracovaná, takže se nemusíme tolik bát salky (důvěrný název mé dcery pro salmonelózu).

Kiti
33 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Stříkané rohlíčky

Co znamená „šleháme nad parou“? Že hmota vajíček s cukrem má být hustá, než do ní zamíchám tuk? A ten "předem rozmíchaný " tuk? Má být rozpuštěný nebo jen změklý a utřený s kakaem?

Scarlet02
577 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Stříkané rohlíčky-marmeládo

rohlíčky si můžeš upéct dříve, ale krém dělám opravdu až tak 23.12.
Na tyto rohlíčky mám receptů víc, ale tento je opravdu nejlepší. Získala jsem ho od bývalé kolegyně, její babička pekla na svatby. Řekla bych, že jsou opravdu takové, jako bývají v cukrárnách. Já je dělám malinké, asi 5 cm.

P.S. Ta poleva je odhadem, já jí vždycky dělám najednou na všecko cukroví. Přeji hodně zdaru.

marmelada
1642 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Stříkané rohlíčky

Scarlet, doufám že to půjde tak, jak to čtu. Je to totiž ten recept, po kterém už dlouho pátrám. dám vědět, jak to dopadlo. ale asi to chce péci až těsně před vánoci ne?

Pájinka
152 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Stříkané rohlíčky

Tak tohle je vážně dobrota ! Moje maminka je na vánoce také dělá. Všem vřele doporučuji.

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Stříkané rohlíčky

To je opravdu jak z cukrárny ;o) Obrázky zajisté pomáhají! Děkuji Ti Scarlet za vysvětlení!

Dobrou noc,

Scarlet02
577 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Stříkané rohlíčky

Asi něco poruším, ale snad pro jednou. Rohlíčky by měli vypadat takto

Scarlet02
577 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Stříkané rohlíčky

Ne, rohlíčky se neslepují. Krém se stříká na vrch rohlíčků, ne na stranu co ležely na plechu a krém se máčí v čokoládě. Tyto rohlíčky jsou takové, co bývají v cukrárnách. Pošlu Pepíčkovi obrázek.
Děkuji za pochválení receptu!

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Stříkané rohlíčky

Jéjda Scarlet a ještě jeden krásný recept! Tento je úplně jiný, ale musí být velice dobrý. Když říkáš, že rohlíčky plníš, tak krém nastříkáš navrch rohlíčků (na tu stranu co ležely na plechu) a pak krém máčíš v čokoládě? Tedy jinak řečeno rohlíčky neslepuješ? ;o)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz