Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Joris Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Jako první si zvážíme bílek a podle váhy bílku dáme i stejné
množství ostatních surovin.
Jeden bílek vážil 45 gramů, dal jsem i 45 gramů mouky, 45 gramů másla
a 45 gramů cukru. Z tohoto množství jsem měl šest oplatek.
Plníme zmrzlinou, ovocným salátem atd.
Skladujeme v nádobě, kterou je možno uzavřít a kam nemá přístup vzduch,
aby nenavlhly, jinak změknou.
Změklé máslo s cukrem vyšleháme metličkou do krémové konzistence. Přidáme bílky a pokračujeme ve šlehání, dokud nemáme vše dobře spojeno. Nakonec přimícháme prosátou mouku. Hotové těsto nanášíme a rozprostřeme lžící na plech vyložený silikonem a tvoříme co možná nejtenčí kolečka o průměru cca 10 centimetrů. Pečeme na 200°C cca 5 minut. Pomocí stěrky/obracečky vyndaváme z trouby, pokud možno jeden kus po druhém, a horké ihned dáváme na skleničku obrácenou dnem vzhůru a druhou skleničku o něco větší nasadíme otvorem na upečenou oplatku a lehce přimáčkneme. Oplatka velice rychle tvrdne. Ztvrdne-li oplatka ještě předtím, než jsme jí dali tvar, dáme jí opět na chvíli do horké trouby.
Recept je z kategorií: Dezerty
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
7.4.16 16:57
Rozcvička před zmrzlinovou sezónou
Když už chci dělat domácí zmrzlinu, tak by bylo vhodné servírovat do domácích „kelímků“. Nemám mašinku na oplatky, tedy jsem vyzkoušela tento recept.
První pečení mi nevyšlo, při tvarování (mezi dvěma formičkami na větší košíčky) se placka trhala. Podruhé jsem do těsta nedala tolik mouky – na 72 g bílků jen 56 g mouky. Upečené se pak tvarovalo lépe. Ještě musím vystihnout sílu nanášeného těsta a dobu pečení.
Protože nejsem nijak zdatný cukrář, mističky se zdají být (pro
soukromou potřebu) uspokojivé kvality . Naplněny zmrzlinou budou vypadat
jistě lépe!
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Košíčky, oplatky
Birkano, naplněné budou vypadat skoro stejně jako Jorisovy
273 příspěvků 10.12.14 23:10
Z koľkých bielkov ich zvyčajne pečiete?
..takže jsem se včéra zmýlilo a přesto jsem mělo pravdu



O té vaší fotce jsme s MAKRONKAMI poměrně bouřlivě diskutovali
Já tvrdilo, že to fotil profesionál a ne běžný LABUŽNÍKOVÝ amatér…
MAKRONKY pravily, že i amatér když má mrazák a fotostan, tak to dokáže takto nafotogfrafovat…
No, kdybychom koukli na váš profil už včera, tak bychom se tak krásně nepohádali
Vítejte na Labu
Casino: Fotka je moje. Ten tvůj recept bych nemazal, jsou si podobný složením ale výsledným tvarem se liší
No teda…

Viktorko, je-li ta titulní fotečka z dílny autora receptu, pak tady tento duplikát prosím SMAZAT