Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Colonel Sanders Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Testo: Testo se nejlepe dela v robotu. Kdo nema kuchynskeho robota by se mel napred dat fyzicky dohromady. V mise zamichej mouku se soli. Pridej sadlo a maslo a michej az se udela drobenka. Po lzicich pridavej vodu az se udela testo, ktere ale sotva drzi pohromade. Udelej z testa kouli, zabal do plastiku (driv se tomu rikalo celofan), a strc do lednice nebo v zime za okno na nejmin 30 minut, ale muze to byt az 2 dny. Napln: Dej suche broskve na panev a nebo do nizkeho hrnce a pridej vodu. Pomalu dus broskve na nejmensim plamenu az nabydou a zmeknou a skoro vsechna voda se vtrebala do broskvi, asi 25 minut. Pridej vodu kdyz se vyvari pred tim nez jsou broskve mekke. Zced broskve a nasekej je na jemno. V mise smichej broskve s jamem a s oriskama. Z testa vyvalej plat tlusty asi 3 - 5 mm. Vetsi sklenici vykrajuj kolecka o prumeru asi 7 1/2 cm. Velikost tolik nerohoduje. Rozdel napln rovnomerne na vsecny kolace. Napln se dava do stredu kolacu. Jednotlive, vodou namoc okraje kolacu a prehni testo abys mel pulmesic. Vidlickou stlac testo dohromady po obvodu pulmesice, pochopitelne ne ten prehyb. Vysledkem je krasne plisovani. Tesne pred podavanim rozpust maslo na panvi tolik, aby sahalo do tretiny kolacu a usmaz kolace z obou stran do zlatova, asi 8 - 10 minut. Podavej horke. Pro ty z vas, kteri pocitaji kalorie, kolace se muzou pect v troube 20 minut pri 175 st. C. Doporucuji namaslovat vrsek kolacu naslehanym bilkem.
Recept je z kategorií: Bezmasá jídla Moučníky Speciality Teplé sladké pokrmy
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kolace smazene na panvi z Owensboro, Kentucky
Blbe se to vali, ale vydrzte. Muze se to smazit na cemkoliv.
41 příspěvků 19.12.10 08:04
Nebude se těsto mizerně vyvalovat, když má po vypracování sotva držet pohromadě?
Předpokládám, že se koláče smaží na přepuštěném másle/šmolcu/?!