Recept Pikantní cibulový "Tart Tatin" Veg

babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Rozehřát máslo na pánvi s nelepícím se povrchem jako je teflonový, která má ohnivzdorné držadlo, posypat ho cukrem a odstavit z ohně. Rozkrojit 6 cibulí a namačkat je jednu vedle druhé do pánve (rozkrojit víc cibulí, je-li zapotřebi). Nakrájet pórek na špalíčky asi stejně vysoké, jako jsou půlky cibulí. Natlačit je do míst ke středu pánve. Posypat polovinou Tymiánu a osolit a opepřit podle chuti. Nakrájet zbytek cibulí na 6-7mm plátky, poskládat je na poloviny cibulí a posypat zbytkem tymiánu. Osolit a opepřit. Smažit na středně vysokém ohni po 5min. Snížit teplotu a pokračovat ve smažení po dalších 5min., nebo až jsou cibule tmavě zlatohnědé, Potřásat pánví a otáčet ji, aby byly cibule stejnoměrně osmažené. Nalít vývar a ocet na cibule, přikrýt a dusit je na pomalém ohni po 25min., nebo až jsou velice měkké. Odkrýt, zvýšit teplotu a vydusit skoro všechnu tekutinu, až je jako sirup. Sejmout z ohně a nechat trochu prochladout. Rozehřát troubu na 190°C. Na trochu pomoučeném vále vyválet těsto na 8mm na kruh trochu větší než je pánev. Pomocí válečku přenést těsto na pánev a zastrčit jeho okraje dovnitř pánve. Vložit pánev do trouby a péct do zlatohněda a až tekutina bublá, asi 30-35min. Nechat trochu zchladnout na pánvi a potom vyklopit na servírovací talíř. Podávat koláč horký se snítkou tymiánu, chcete-li.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 04.07.03 vloženo
  • 4353x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 lžíce másla
  • 2 lžíce cukru
  • 9-11 malých sladkých cibulek (asi 1100g)
  • 1 pórek, dobře umytý, bílá část
  • 1 lžíce tymiánu, nebo 1 lžička sušeného
  • sůl a pepř podle chuti
  • 340ml kuřecího vývaru
  • 1 lžička balsamického octa
  • polohrubá mouka na pomoučení
  • 1 recept ¨Bylinkového těsta na koláče¨z Labužníka

Doporučená příloha

  • Zelený salát.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Pikantní cibulový "Tart Tatin"

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Grilovaná vepřová žebra

Nejlepší recepty

Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Tatranské kuře Tatranské kuře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz