Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
esmeralda Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Dejte máslo do vhodné nádoby, přikryjte a vlňte 90 vteřin. V jiné misce vymíchejte zbytek ingrediencí do hladka. Za stálého šlehání přidávejte pomalu horké máslo do zhoustnutí. Vraťte do MV a vařte 15 vteřin, zamíchejte a vařte 30 vteřin, zamíchejte.
Recept je z kategorií: Omáčky
Chřest, Vejce Benedict, kuře atd…
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Klasická omáčka Hollandaise (na chřest a vejce Benedikt) v MV
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
i já jsem kdysi (před 25 lety) dělávala tuto omáčku tvým způsobem, protože jsem neměla mikrovlnku.
Je mi jasné že mikrovlnce moc nefandíš a nejsi sám a je to tvoje právo.
Kdybys to však vyzkoušel, zjistíš že ve výsledku není rozdíl.
Vařím sice ráda, ale přesto dávám přednost času strávenému s dětmi nebo přáteli než nad plotnou v kuchyni.
Asi jsem skromnější než ty, stačí mi „sedmé nebe“.
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Milé dámy, dovolte mi vnést do diskuse trošku mužského prvku. Chápu váš úděl živitelek rodin - odtud „žaves“, ale… Podle mne omáčka Hollandaise (už podle názvu) patří do tzv. „haute cuisine“, takže mléko, citrón a mikrovlnka - to je prostě barbarské. Zkuste metličkou v páře a okyselit vinným octem nebo ještě lépe redukcí z bílého vína, to pak bude osmé nebe.
114 příspěvků 25.1.09 03:43
Tato omácka je taky moc dobrá k pecené rybe nebo rybím karbanátkum s brambory.
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Děvčata, mám radost že se vede.
Na druhou stranu mě to ale nepřekvapuje. Když se něco nepodaří zvrzat mně, tak se to nepodaří nikomu. Ha ha.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
tak jsem to nevydržela a už je hotovo… Je to paráda, „žaves“ a výborný výsledek. Přiznám se, že jsem měla obavy z reakce kyseliny mléčné a kyseliny citronové, ale je to úplně v pohodě. Zhoustlo mi to až tu poslední půlminutu, ale krásně. Přidala jsem ještě špetku cukru a teď se jdu napapat… Dám si něco jako snídaňo-oběd
K brokolici super!
Zkuste všichni, kdo o tom uvažujete, moje MV je deset let stará, 900 W a i tak to funguje.
Esme, díky za recept.
Pa Bona
Esme díky za dodání odvahy…první křest se škvařením sádla mám za sebou, pak přišla pórková polévka, pak knedlík…tak snad zvládnu i tohle… mám štěstí, že našeptávačem je i dcera. Zdravím do klokánkova …
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
myslím si že se Hollandaise hodí na skoro každou zelenou vařenou zeleninu.
Je velice krémová a mírně nakyslá. Doufám že bude chutnat.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
také se na to chystám co nejdříve a zatím jsem v mikrovlne vždy jen ohřívala, tak to bude taková soukromá premiéra…snad se povede, vypadá to jednoduše.
Plánuju na páteční oběd vařenou brokolici jen tak s nějakou omáčkou, myslíš, že bych mohla použít tuto? Jde mi o to, jestli se chuťově hodí…já bych řekla, že jo.
Děkuji Bona
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
mikrovlnek se nelekejte, na množství nehleďte.
Ukažte jim kdo je v kuchyni pánem!!
634 příspěvků 25.1.09 03:43
Esme, díky, já mám 900W, tak to bude vpohodě. Já se s MV kamarádím tak na ohřev.
Esme, já se snad s tou MV začnu kamarádit. Už tisknu. Díky.
4813 příspěvků 25.1.09 03:43
Handulo, tuto omáčku vlním naplno.
Moje MV má 1000W. Nemyslím si ale že v tomto případě na tom moc záleží.
634 příspěvků 25.1.09 03:43
Esme, prosím, můžeš napsat na kolik W vlníš?
Díky, papa