Recept Kjufteta na skare (na roštu) Pra

Bulharská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Cibule nakrájená nadrobno se zapracuje zároveň s kořením, solí a troškou vody do masa. Vše se nechá se uležet 2-3 hodiny. Vyrobí se „karbanátky“, které se pokládají na studený, lojem potřený rošt. Kjufteta se pečou na žáru (ne na plameni) tak, aby zezlátla, zachovala si dohněda vypečené čáry od roštu, ale neměla růžový střed. Servírují se horká přímo z roštu. Jenom tak si zachovají kýženou kvalitu a správnou chuť. Přílohy: Chléb, směs drobně krájené cibule s petrželkou, rajčata, nebo salát z pečených oloupaných paprik a plátků lilku s čerstvými rajčaty a cibulí, solí, pepřem, vinným octem a olejem. (Zapsala babička mikulika před 100 lety ve Varně.) Aperitiv: Mastika říznutá troškou vody. Nápoj k jídlu: Suché červené víno. (Doporučuji bulharskou směs červených vín Cabernet Sauvignon a Pamid z Assenovgradské oblasti)

Recept je z kategorií: Mleté maso

Nahlásit recept

  • 02.11.06 vloženo
  • 5868x zobrazeno

Čas přípravy

  • 6 hod

Ingredience

  • Mleté maso (hovězí, telecí, skopové 1:1:1), cibule, černý pepř, čubrica, sůl, troška vody.

Doporučená příloha

  • Přílohy: Chléb, směs drobně krájené cibule s petrželkou

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kjufteta na skare (na roštu)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Labužník marianne02
297 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kjufteta na skare (na roštu) (PRA)

balkánskou kuchyni miluji! Děláme to doma podobně, řecky se tento pokrm jmenuje „keftedes stin schara“ (ta jazyková podobnost, že…:-)

Roomanka
205 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kjufteta na skare (na roštu) (PRA)

A tsa tsa rybky!!! Hezky pokapané citronem!

Labužník jandule02
1089 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kjufteta na skare (na roštu) (PRA)

Také jsem ucítila vůni moře, spoustu hospůdek na pobřeží a tak vůbec. K popíjení vůbec není špatná místní „muškatnaja rakija“, která má standardních 40 %.

Roomanka
205 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Kjufteta na skare (na roštu)(PRA)

Díky, dýchlo na mě v dnešní plískanici Bulharsko! Mastiku s vodou jsem nezkoušela, ale je to logické, když má tato potvůrka šedesát procent alkoholu…

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pečený bůček s blumami

Nejlepší recepty

Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Štika na smetaně Štika na smetaně
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz