Recept Kimchi

vlood Korejská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Cinsku kapustu umyjeme, pozdlzne rozrezeme na polovicu, hlub vykrojime, dalej priecne nakrajame na 2-3cm siroke kusky. Zalejeme slanym nalevom. Nechame luhovat 4-5hod. Nalev zlejeme, cast nechame 2-3dc. Nakrajanu kapustu oplachneme v studenej vode. Pridame pretlaceny cesnak, zazvor nastruhany na jemno, mletu papriku (ja davam 1lyzicu sladkej + 1 cili). Vsetko dobre premiesame a natlacime do pohara (1cm od okraja) a dolejeme zvysnym slanym nalevom. Pohare slabo uzavrieme vieckom aby pri mliecnom kvaseni mohol unikat vzniknuty plyn. A samozrejme pod pohare podlozime nejake misky. Nechame pri izbovej teplote kvasit 3-4dni. Uozime do chladnicky.

Recept je z kategorií: Saláty

Nahlásit recept

  • 09.01.07 vloženo
  • 43434x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30min netto

Ingredience

  • cinska kapusta 1ks
  • 10% slany nalev (100g soli na 1 liter vody)
  • cesnak 2-3 struciky
  • cerstvy zazvor (2-3cm)
  • 2lyzice mletej cilli papriky

Doporučená příloha

  • Korejcania to jedia ku vsetkemu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kimchi

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Kimchi

Pavlinnkaa
2 příspěvky 24.3.21 21:41

Ano, můžete si to koupit, jen je potřeba vybrat nějaké kvalitní. Já jsem jich vyzkoušela hodně, ale nejlepší jsem našla na https://www.kimchiclub.cz/ . Tato firma to vyrábí z lokálních surovin přímo v Česku a já jsem se u nich zaregistrovala do jejich klubu, takže mi každý měsíc chodí domů zásoba kim-chi.

Milanvrba
2 příspěvky 21.3.21 20:36

To se dá i u nás koupit? To bych rád vyzkoušel, na domácí přípravu si přece jenom moc nevěřím.

Pavlinnkaa
2 příspěvky 18.3.21 19:45

Ano, je to tak. Kim-chi patří mezi 5 nejzdravějších potravin na světě, obsahuje několik vitamínů a antioxidantů. Má také pozitivní vliv na srdce a zažívací trakt. Já kim-chi jím pravidelně a moc mi chutná. Doma si ho ale nevyrábím, já si ho kupuji přes internet.

Milanvrba
2 příspěvky 14.3.21 19:24

Moc zkušeností s přípravou kimchi nemám, ale tento recept mi přijde takový osekaný. Určitě mi tam chybí ta rybí omáčka, díky které má kimchi tu správnou nezaměnitelnou chuť. Taky jsem slyšel, že kimchi je velmi zdravé, je to tak?

Kunis
1 příspěvek 10.8.18 19:43
Nová várka kimči

Dělal jsem kimči už několikrát podle různých receptů,ale osvěčilo se mi rozmýchat do každé nové várky trochu rozmixovaného kimči z předešlé várky - vždy dojde k rychlému a spolehlivému nastartování nového kvašení. Kimči zdar :)

Galius
5 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kimchi

Recept je zrejme v poriadku. V Korei má každá rodina nejakú svoju vlastnú variáciu na kimchi. Ja osobne som videl niekoľko rôznych receptov. Technol´gia je takmer úplne rovnaká pri každom recepte, ide len o rôzne ingrediencie. Tento recept je povedal by som „základný“. Môj známy Korejec mi povedal, že v žiadnom kimchi nesmie chýbať „fish sauce“ je to nejaka rybacia omáčka. Taktiež zvyknú pridávať do kimchi ustrice a rôznu inú háveď - samozrejme surovú.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Karbanátky Karbanátky
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz