Recept Kastrůlek z králíka, nebo kuřete zapečený s čočkou

(Hodnoceno 1x) babi Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Kastrůlek z králíka, nebo kuřete zapečený s čočkou

Postup

Předehřát troubu na 180°C. Vložit mouku, sůl, pepř a kousky králíka do plastického sáčku v dobře vším protřepat tak, aby bylo maso stejnoměrně obalené. Rozehřát olej na pakáči a osmažit na něm králíka, až jsou kousky hnědé. Vmíchat dovnitř cibuli, česnek a houby. Přidat víno, petrželku, ocet a rajčatové pyré. Dobře zamíchat a přivéct do varu. Přikrýt pekáč a vložit jej do trouby. Péct po 40min. Mezi tím přivéct vodu do varu a uvařit v ní čočku asi po 35 min. do měkka. Namazat plátky bagety olivovou pastou. Slít čočku, zamíchat ji do pekáče a na povrch poskládat namazané bagety pastou nahoru. Na každou položit kousek másla. Vrátit pekáč do rouby a péct jej nepřikrytý dalších 10min. Podávat horké, hodně posypané petrželkou.

Recept je z kategorií: Králík

Nahlásit recept

  • 24.07.03 vloženo
  • 10528x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 lžíce mouky
  • 500g vykoštěného, na kousky nakrájeného králíka, nebo kuřecích prs
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 cibule, na plátky nakrájené
  • 2 stroužky česneku utřeného
  • 120g hub na plátky nakrájených
  • 3 lžíce portského vína
  • 400ml zeleninového, nebo kuřecího vývaru
  • 1 lžička červeného, vinného octa
  • 2 lžíce posekané petrželky + víc na ozdobu
  • 1 lžíce rajčatového pyré, nebo pasty
  • 180g Puy, nebo jiné čočky
  • 12 plátků bagety
  • 2 lžíce olivové pasty, ¨Tapenade¨, koupené, nebo z Labužníka
  • 1 lžíce másla
  • sůl a pepř podle chuti

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

van.Thomas 13.11.20 11:49

Vyzkoušel jsem z králičích hřbetů. Výsledek chutnal, jen jsem neměl bagetu s tapenádou, protože jsem vařil den předem a těžko bych ji ohříval. Snad jsem se příliš neprohřešil, když jsem místo portského dal cherry. Projev vína a octa jsem nezaznamenal, ale možná to bylo tím, že jsem měl příliš výrazný česnek. Výhradu mám jen k úpravě masa. Po osmahnutí na pánvi je maso v podstatě připravené k servírování a trápit jej 40 minut v troubě mu na kvalitě rozhodně nepřidá.

Diskuse k receptu Kastrůlek z králíka, nebo kuřete zapečený s čočkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Kastrůlek z králíka, nebo kuřete zapečený s čočkou

babi
6360 příspěvků 16.10.10 18:13

Recept jsem mnohokrat pripravila hlavne s kralikem a je opravdu vynikajici…

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz