Recept Kaše z pohanky - ruská pikantní verze

Ruská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kaše z pohanky - ruská pikantní verze

Postup

Za stálého míchání trochu osmažit pohanku s vejcem do zlatohněda. Přidat 1/2 lžičky soli, 1/3 másla a 500ml vody. Zamíchat, přikrýt a dusit po 20min. Sejmout s ohně a udržovat teplé. Oloupat a posekat cibule. Rozpustit 1/3 másla na pánvi a osmažit na něm cibuli do sklovita. Zamíchat dovnitř pohanku. Očistit a posekat houby, podusit je na zbytku másla a také je přidat k pohance. Zamíchat ¨Kaši¨a dochutit ji solí a pepřem.

Recept je z kategorií: Luštěniny

Nahlásit recept

  • 18.07.03 vloženo
  • 18817x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 100g pohankových krupek
  • 1 vejce
  • sůl a pepř
  • 120g másla
  • 3 cibule
  • 250g hub, nejlépe lesních

Doporučená příloha

  • Listový salát.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kaše z pohanky - ruská pikantní verze

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 26.09.11 22:59

babi, asi urcite bych ji snedla, ovsem neokouzlila a protoze je spousta jinych dobrot, necitim se osizena a rada si pohanku odpustim (stejne jako i sojove maso a tofu a …a …a …). S radosti spacham z bulburu a budu se olizovat i oblizovat ! :mrgreen:

babi
6360 příspěvků 26.09.11 21:34

anko, Sarku mam rada…proc bych se zlobila :?:

babi
6360 příspěvků 26.09.11 21:32

casino, ze pohanka je lustenina jsem napsala proto, ze se za ni v Cesku povazuje…na priklad http://www.labuznik.com/recipe.php?… http://www.labuznik.com/…u-a-brynzou/
http://www.labuznik.com/…sku/...staci :?:

Pan casino na „Za stálého míchání trochu osmažit pohanku s vejcem do zlatohněda.“ reaguje „Co je to za pitomost?…Teď mě napadá: Proč tam to vajíčko vlastně je?“
Noooo, ja Vam muzu jenom rict, recept jsem dostala v Rusku a tak to tam muzete reklamovat…zajiste tech reklamaci muze byt vic :mrgreen:

babi
6360 příspěvků 26.09.11 21:16

wydri, tak ty nerada pohanku? Oprazena je docela dobra a jedno z mych oblibenych jidel z pohanky je http://www.labuznik.com/recipe.php?… , ale take pohankove nudle ‚soba‘ mam ve velke oblibe. Je vsak dobre, ze kazdy mame rad neco jineho :-P

babi
6360 příspěvků 26.09.11 21:05

jago, dvakrat dekuji…jednou za obmenu receptu a podruhe za moc peknou fotku :palec: Vypada to na to, zes vlastne mohla napsat svuj vlastni recept :-) ale neztezuji si!
Zdravim…

anka22
95 příspěvků 21.09.11 22:18

Snad se babi nebude zlobit, když sem dám odkaz na - podle mě - nejlepší pohanku s houbami, jakou jsem kdy jedla: http://dolcevita.blog.cz/…ka-s-houbami

casino
4488 příspěvků 21.09.11 19:19

No, koukám že na Labu frčí vzájemné ódy na avatary. Snad nebudu podezírán, že v rámci reciprocity se též uchýlím ke chvále.
Jaga13, jestli jste se takhle stihla vyblejsknout, tak jste šikulka na druhou :-)

Pohanku (lámanku) toleruji. Až tak, že když mě „honí mlsná“, tak ji drtím jen tak, samotnou, po suchu, mezi posledními zuby. :wink:
Nebo večer zaliju mlékem a ráno něčím ochutím a vyslopu.
Když po teplu, tak nechám chvíli v horké tekutině (voda, vývar, mléko) a dohotovím.
Dovedu si představit pohanku napřed opraženou (na sucho) nebo osmaženou (na tuku).
Ale „Za stálého míchání trochu osmažit pohanku s vejcem do zlatohněda.“ Co je to za pitomost? S vejcem?? Na sucho??? Do zlatohněda????
Až teď jsem koukl do záhlaví… …a co to moje oko nevidí: 18.07.03 Rusko - babi - luštěniny
Ajajajaj… zas mohl být kohout na střeše :mrgreen:
Pohanka a luštěnina? Nakonec, proč ne 8-o Ač neobilovina, tak je za ni považována; proč by tedy nemohla být i za luštěninu…

Rozmíchal jsem jajko se 100g lámanky … První překvapení! Neudělal se „knedlík“ ale je to skoro tekuté 8-o
Vyklopil jsem to na rozpálenou pánev (pro sichr s PTFE) a míchal… Druhé překvapení! To vejce, jako by tam nebylo… 8-o V jednom okamžiku to dokonce vonělo po houbách… Pravda, hlídal jsem to spíše nosem než okem
Nakonec přilil 0,5 l vody a vařil :wink: a posléze dusil :wink: až se voda ztratila …a protože jsem současně vařil lečo, tak jsem to do něj přidal.

Teď mě napadá: Proč tam to vajíčko vlastně je? :think:

jaga13
399 příspěvků 21.09.11 13:54
:-D :wink:
wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 21.09.11 13:53

Teda Jaga ? Ty vis jak do me, vid? Pravda, nedam pohanku ale bulgur, nybrz pohanka mi nechuti . Ale ukladam, super a mas moc hezke foto!! :potlesk:

Příspěvek upraven 21.09.11 v 14:05

jaga13
399 příspěvků 21.09.11 13:48

aniž bych před vařením hledala, podařila se mi téměř identická krmě jak zde výše psáno :-D : na pánvi na ghí jsem zpěnila cibulku, přidala na čtvrtiny krájené menší žampiony a lehce podusila. Horkou vodou nabobtnalou pohankovou lámanku jsem vmíchala, osolila, opepřila bílým pepřem a dusila do měkka, asi 15 min.
Servírováno s opečenou dýní a jogurtovým dipem. Výborné babiletní jídlo :potlesk:
P.S. babi, pokud se ti fotka nelíbí, odstraním

Příspěvek upraven 21.09.11 v 13:52

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Kuře na medu Kuře na medu

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz