Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bombastic.1 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Recept první republiky - pudinky, jak je dnes neznáme.
Očištěnou kapustu rozpůlíme a uvaříme v osolené vodě a jemně usekáme. V míse utřeme máslo se žloutky, přidáme polovinu smetanou nebo mlékem provlhčené žemle, kapustu, sůl a nakonec sníh ze dvou bílků. Pudinkovou formu vymastíme máslem a vysypeme strouhanou houskou, polovinu směsi do ni vlijeme, posypeme uzeným masem nebo uzeninou a doplníme zbytkem směsi. Formu přikryjeme víčkem a vaříme v páře ¾ hodiny. Ztuhlý pudink vyklopíme na mísu a posypeme strouhanou smaženou houskou. Podáváme s opečenými brambory. Chutná výborně.
Recept je z kategorií: Bezmasá jídla Zeleninová jídla
opečené brambory
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
28.11.14 14:14
Hodně volná variace, ale moc dobré.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 6 labužníkůmOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kapustový pudink
Původ je z časopisu Křesťanská žena z let 1930 až 1950.Mám pouze výstřižky o vaření a domácích prácích.Recepty píši přesně jak jsou uvedeny,může se stát že slovosled bude zastaralý nebo budou uvedeny suroviny které se už nejsou k dostání,do závorky napíši náhražku.Děkuji a přeji heký den
Pokud autor i je stejný jako autor ZDE
tak možná aspoň zmínit zdroj…
Asi by stálo za to specifikovat velikost kapusty! My MAKRONKY bychom to viděly tak na 1 malou kapustu a 3 vejce…
2 příspěvky 22.4.12 11:01
Zkusil jsem, chuťově výborné, ale moc mi to nedrželo pohromadě, zdá se, že by to chtělo více pojiva
Jo, kapusta, to smíme. Jak nějakou potkám, vyzkouším

Nemám potřebnou formu, něco vymyslím, jako stvořené pro mikrovlnku