Recept Kapr s mandlovou peřinkou (inspirovaný Mánkem)

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Rybářská sezóna je tady a daří se. Ryby vařím několikrát do týdne. Takže využívám Mánkovu Sladkovodní kuchařku a nechávám se inspirovat. Nedodržuji tedy vždy recepty důsledně, ale beru to tak lehce v duchu receptu - dle surovin, chuti a nálady. Tak to bylo i s dnešním kapříkem.

Postup

  • Porce kapra ocitronujeme, osolíme, opepříme, posypeme zlehka hladkou moukou.
    • Na pánvi rozpustíme tuk a osmahneme porce kapra do zlatova. Můžeme to brát rychle, není třeba příliš propékat, kapr se dorazí v troubě.
    • Připravíme si peřinku. Hermelín rozmačkáme vidličkou na co nejmenší kousky. Zalijeme mlékem a rozmícháme na kašičku. Můžeme se pokusit sýr třeba nastrouhat, ale dost se to maže. Vidličkou to jde lépe.
    • Do kašičky přidáme nasekané bylinky a mandle, které nahrubo nasekáme.
    • Promícháme a zahustíme rozmačkanými nebo nasekanými lupínky.
    • Porce ryby rozložíme do pekáčku. Podlijeme - trošku, ryba pustí vodu. Dáme péct na 15 minut do rozehřáté trouby na 200st. C.
    • Pekáček vyjmeme z trouby a na jednotlivé porce rozdělíme mandlovou peřinku.
    • Dáme zpět do trouby a pečeme tak dlouho, až je peřinka do zlatova.

Recept je z kategorií: Ryby


Reklama

Nahlásit recept

  • 25.05.09 vloženo
  • 1768x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 min.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 porce kapra
  • citron
  • sůl
  • pepř
  • mouka
  • tuk na osmažení (olej, máslo...).
  • Peřinka:
  • hrst mandlí (70 g)
  • 2 hrsti kukuřičných lupínků
  • 1 hermelín
  • trochu mléka
  • libeček
  • pažitka.

Doporučená příloha

  • Podáváme s vařenými brambory.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kapr s mandlovou peřinkou (inspirovaný Mánkem)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz