Recept Kaparová hustota na steaky z tuňáka (pro Tříkolku)

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kaparová hustota na steaky z tuňáka (pro Tříkolku)

Postup

Vajíčka rozpůlíme, vyjmeme žloutky a rozmačkáme je v misce vidličkou. Postupně přiléváme olej a šleháme metličkou, až je hmota hladká a podobá se husté hořcici. Jsou-li v omáčce kousky žloutků, propasírujte ji (pak to bude OK). Dochutíme octem, špetkou soli, pepřem a důkladně promícháme. Bílky a okurky nakrájíme na kostičky a vmícháme do omáčky. Přidáme petrželku a kapary, je-li nutné, ještě přidáme sůl a pepř. Navršíme na steaky z tuňáka a podáváme.

Recept je z kategorií: Speciality

Nahlásit recept

  • 03.06.04 vloženo
  • 4197x zobrazeno

Čas přípravy

  • 35 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 vajíčka uvařená natvrdo
  • 2 lžíce vinného octa
  • 5-6 lžic olivového oleje
  • 4 lžíce kaparů
  • 4 sterilované okurky
  • 2 lžíce sekané petrželky
  • sůl
  • pepř

Doporučená příloha

  • To, co máte rádi ke steakům - americké brambory, hranolky, krokety, smajlíky, …

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kaparová hustota na steaky z tuňáka (pro Tříkolku)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Kaparová hustota na steaky z tuňáka (pro Tříkolku)

Sněhurka
446 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kaparová hustota na steaky z tuňáka (pro Tříkolku)

Hmmm, zkušenost mě taky naučila, že pasíruju žloutky sítkem. Bohužel nemám nikoho blízko, kdo by mi v kuchyni poradil. Tak jdu cestou pokusů, než objevím to, co Ty a další zkušené kuchařky (a kuchaři!) už dávno víte :-(
Smajlíci jsou z bramborového těsta vytvořená kolečka ve tvaru veselých ksichtíků. Prodávají se mražení, dělají se ve friťáku. Většinou je mají rády děti :-)))

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kaparová hustota na steaky z tuňáka-Sněhurko...

Tvůj recept určitě vyzkouším, i když asi ne na tuňáka, kterého jsem ještě v Jeseníku neviděla. A protože propasírované vařené žloutky používám ne jenom v cukroví, ale i v omáčkách, plněných vejcích atd. tak vím, že nejlépe je člověk propasíruje malým sítkem místo aby je mačkal vidličkou ;o) Ještě jsem se chtěla zeptat, co to jsou smajlíci¨?

Pěkný den!

gabca7
2 příspěvky 25.1.09 03:43
Re: Kaparová hustota na steaky z tuňáka (pro Tříkolku)

Výborné, doporučuju! :-)

Sněhurka
446 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kaparová hustota na steaky z tuňáka (pro Tříkolku)

Pepicku - dík za expresní přidání fotografie :-))))

Eja
3862 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kaparová hustota na steaky z tuňáka (pro Tříkolku)

Sněhule, to je žrádlo, mňam.

trikolka
383 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kaparová hustota na steaky z tuňáka (pro Tříkolku)

nam nam dekuju Snehurko, uz se tesim, az si steaky udelame :)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Grilovaný pstruh

Nejlepší recepty

Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz