Recept Kanadské tradiční masový koláč - Tourtiére Pra

babi Kanadská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Kanadské tradiční masový koláč - Tourtiére

Postup

Těsto: Spojit tuk a mouku se solí pomocí vidličky (nebo specielního nástroje pro tento účel) na drobečky jako na drobenku. Postupně přidávat tolik ledové vody, až vznikne vláčné těsto. Zhrnout těsto dohromady a rozpůlit jej. Vytvořit z něho kulaté placky a zabalit je do mikrotenového filmu a vložit je do chladničky na 30min. Nádivka: Rozehřát olej a osmažit na něm vepřovou sekanou tak dlouho, až ztratí růžovou barvu. Přidat cibuli, česnek, houby, mrke, a celer. Dusit asi 10min., až vše změkne a začne se barvit do hněda. Přilít vývar, přidat tymián, skořici a hřebíček. Dusit dalších 5min., až skoro žádná tekutina nezbyde. Osolit a opepřit a přidat petrželku a chlebové drobty. Předehřát troubu na 220°C. Vyjmout těsto z chladničky, nechat ho chvíli při pokojové teplotě a rozválet jej na 5mm.. Pomocí 12cm kulatého vykrajovátka vykrájet 6 kruhů a ty vložit do důlků Mafinkového plechu. Prohlubně naplnit vychladlou nádivkou. Dát dohromady zbytky těsta a vyválet ho na 5mm. Vykrájet z něj 6 koleček velikosti 6cm a ty položit na naplněné paštičky. Chcete-li nakrojte malé křížky nahoru těsta. Stejně pokračovat s druhým kruhem těsta. Vložit plech do trouby a péct asi 25min. do zlatohněda. P.S. Tento pokrm je tradičním z provincie Quebec a podává se na Štědrý večer, je však dobrý kdykoliv. Vesměs to je velký jakoby páj, ale zde je recept na individuální porce. Bude zde obrázek...........................

Recept je z kategorií: Mleté maso

Nahlásit recept

  • 04.01.05 vloženo
  • 7053x zobrazeno

Počet porcí

  • 12 porcí

Ingredience

  • Těsto:
  • 625ml polohrubé mouky
  • 250ml ztuženého pokrmového tuku
  • 1/2 lžičky soli
  • ledová voda podle potřeby
  • Nádivka:
  • 2 lžíce extra panenského oleje
  • 500g mletého libového vepřového masa
  • 1 cibule na jemno posekaná
  • 4 stroužky utřeného česneku
  • 500ml na plátky nakrájených hub i žampionů
  • 1 stonek řapíkatého celeru na jemno posekaný
  • 1 malá mrkev na jemno posekaná
  • 175ml hovězího vývaru, nejlépe domácího
  • 1/2 lžičky sušeného tymiánu
  • 1/4 lžičky každého, skořice a hřebíčku
  • 75ml čerstvých chlebových drobtů
  • sůl a pepř
  • 4 lžíce posekané ploché (tz. italské) petrželky, nebo kudrnky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kanadské tradiční masový koláč - Tourtiére

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Kanadské tradiční masový koláč - Tourtiére

babi
6360 příspěvků 19.4.11 21:36

gemma, sice se jeste nezname a kazda zijeme na opacnem konci Kanady, avsak je to prijemne takto nekoho potkat. Mate pravdu v tom co rikate o Tourtiere, kolac je opravdu dobry uz jenom proto, ze ma dlouhou francouzskou historii. Davam prednost temto mini kolackum jako jednotlive porce.
Zdravim do B.C.

gemma
245 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kanadské tradiční masový koláč - Tourtiére (PRA).

Oproti všem britským podobným variantám, tento je opravdu dobrý.

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Díky moc za obrázek Pepíčku...
Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Masarykovo cukroví

Nejlepší recepty

Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Ořechový koláč Ořechový koláč
Mrkvový salát Mrkvový salát
Reveňový koláč Reveňový koláč
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz