Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Očištěné kuře osolíme a naplníme kysaným zelím. Zašijeme, lehce poprášíme hladkou moukou, pokmínujeme a vložíme na pekáč. Přidáme sádlo a pečeme. Během pečení podléváme horkou vodou a poléváme vypečenou šťávou.
Poznámka 1:
Chutná a voní to jako opravdová kachna.
Poznámka 2:
Příliš kyselé zelí propláchneme vodou a necháme odkapat.
Tip:
Zelí můžeme promíchat s pokrájenou pikantní klobásou (stačí
1 nožička). Kuře můžeme před pečením ochutit grilovacím
kořením.
Čerpáno z knihy Švindlujeme v kuchyni (1999) a z knihy Vaříme podle hvězd (2001).
Recept je z kategorií: Kuřecí maso
kysané zelí, bramborové či jemné houskové knedlíky, vařené brambory
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
1227 příspěvků 25.01.09 03:43
Diky Pepickovo nahodnym receptum jsem se dostala na tento. Jeste jsem nikdy nedelala kure se zelim. Nedovedla jsem si proste predstavit, ze to muze chutnat. Chutnalo a jak!!! Pouzila jsem i Snehurciny rady, no proste nadhera! Pripojuji se k habanovi - jak hubnout, kdyz jsou tu tak dobre recepty. Kdyz o tom kamaradkam vypravim, tak musim recepty prekladat.
Prosím tě, můžeš mi prozradit, jak mám zhubnout, když porád musím číst TOHLE ???
446 příspěvků 25.01.09 03:43
Když budeš podlévat černým pivem, budeš překvapená. A kuře je možné na poslední půlhodinku obložit celými neoloupanými jablky bez jadřinců. Je to moc skvělé jídlo!
1075 příspěvků 18.02.04 01:24
Tak toto zni moc zajimave, naplnene kure zelim jsem jeste nikdy nepekla, ale urcite to vyzkousim. Dekuji Pendo. Preji hezky vecer.