Recept Kachna se zelím aneb kuře po segedínsku (pro Ryby)
penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Očištěné kuře osolíme a naplníme kysaným zelím. Zašijeme, lehce poprášíme hladkou moukou, pokmínujeme a vložíme na pekáč. Přidáme sádlo a pečeme. Během pečení podléváme horkou vodou a poléváme vypečenou šťávou. *Poznámka 1:* Chutná a voní to jako opravdová kachna. *Poznámka 2:* Příliš kyselé zelí propláchneme vodou a necháme odkapat. *Tip:* Zelí můžeme promíchat s pokrájenou pikantní klobásou (*stačí 1 nožička*). Kuře můžeme před pečením ochutit grilovacím kořením. Čerpáno z knihy Švindlujeme v kuchyni (1999) a z knihy Vaříme podle hvězd (2001).
Recept je z kategorií: Kuřecí maso
- 17.02.04 vloženo
- 9697x zobrazeno
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 1 kuře
- sůl
- cca 250 g kysaného zelí
- trochu hladké mouky
- kmín
- 1 lžíce sádla.
Doporučená příloha
kysané zelí, bramborové či jemné houskové knedlíky, vařené brambory
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Kachna se zelím aneb kuře po segedínsku (pro Ryby)
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Kachna se zelím aneb kuře po segedínsku (pro Ryby)
1227 příspěvků 25.1.09 03:43
Diky Pepickovo nahodnym receptum jsem se dostala na tento. Jeste jsem nikdy nedelala kure se zelim. Nedovedla jsem si proste predstavit, ze to muze chutnat. Chutnalo a jak!!! Pouzila jsem i Snehurciny rady, no proste nadhera! Pripojuji se k habanovi - jak hubnout, kdyz jsou tu tak dobre recepty. Kdyz o tom kamaradkam vypravim, tak musim recepty prekladat.
Prosím tě, můžeš mi prozradit, jak mám zhubnout, když porád musím číst TOHLE ???
446 příspěvků 25.1.09 03:43
Když budeš podlévat černým pivem, budeš překvapená. A kuře je možné na poslední půlhodinku obložit celými neoloupanými jablky bez jadřinců. Je to moc skvělé jídlo!
1075 příspěvků 18.2.04 01:24
Tak toto zni moc zajimave, naplnene kure zelim jsem jeste nikdy nepekla, ale urcite to vyzkousim. Dekuji Pendo. Preji hezky vecer.