Recept Jehněčí nožky po milánsku v pomalém hrnci

Americká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Smíchejte mouku, papriku, sul a pepr dohromady a maso v této smesi obalte.
Na pánvi rozehrejte tuk, obalené maso na nem po vsech stranách opecte a dejte je do pomalého hrnce. Na pánev po opékání nalejte víno, pánev odvarte a víno nalejte na maso v hrnci.
Z hlavicek cesneku odstrante vnejsí „papírovou“ slupku ale hlavicky ponechte vcelku. Odríznete z nich horní jednu tretinu. Hlavicky zastrcte mezi maso v hrnci.
Z citronu ostrouhejte kuru, vymackejte z nej stávu a obojí pridejte do hrnce.
Varte zakryté na LOW 7-8 hodin.
Maso vyjmete z hrnce, ze stávy odstrante tuk a podávejte ji k masu spolu s cesnekem.

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce

Nahlásit recept

  • 04.10.08 vloženo
  • 2657x zobrazeno

Čas přípravy

  • 8 hodin

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 kousky jehnecích nozek asi 5 cm vysoké
  • 2 PL másla nebo oleje
  • 2 PL mouky
  • 1 KL soli
  • pepr
  • 1 KL papriky
  • 250 ml suchého bílého vína
  • 4 hlavicky cesneku
  • 1 malý citron

Doporučená příloha

  • Rýze.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Jehněčí nožky po milánsku v pomalém hrnci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Reveňový koláč Reveňový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz